Γουίλιαν Αράο: Σημείο αναφοράς στην άμυνα του Παναθηναϊκού

Γουίλιαν Αράο: Σημείο αναφοράς στην άμυνα του Παναθηναϊκού

Ο Γουίλιαν Αράο

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Βραζιλιάνο άσο που από λύση ανάγκης στους στόπερ μετατράπηκε στον πλέον αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού στη τρέχουσα σεζόν και την πιθανή μονιμοποίησή του στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, να αναβαθμίσει τις διαθέσιμες επιλογές στο «6» αλλά λόγω των σοβαρών τραυματισμών του Χόρντουρ Μάγνουσον και του Έρικ Πάλμερ Μπράουν και σε συνδυασμό με άλλους σημαντικούς παράγοντες(παραγωνισμός Σένκεφελντ από Τερίμ, συχνά μυϊκά προβλήματα του Γεντβάι, καθυστερημένη προσαρμογή για Ακαϊντίν και Ούγκο), ο Γουίλιαν Αράο όχι μόνο κάλυψε τα εκάστοτε κενά στην εξέλιξη της σεζόν αλλά εξελίχθηκε στον πιο αξιόπιστο, στον πιο επιδραστικό κεντρικό αμυντικό της φετινής έκδοσης και σε έναν από τους mvp του συνόλου.

Δίχως αμφιβολία, ο Βραζιλιάνος άσος είναι η πλέον επιτυχημένη μεταγραφή του καλοκαιριού, η επιλογή εκείνη που έδωσε και τα περισσότερα σε αντίθεση με την πλειοψηφία των κινήσεων ενίσχυσης του κλαμπ.

Η παρουσία του Αράο από την φυσική του θέση έλειψε σε κάποια παιχνίδια από το Τριφύλλι αλλά όπως εξελίσσεται η χρονιά και έχοντας μπει στη τελική ευθεία, όπου θα κριθεί το πρωτάθλημα και το κύπελλο, θα είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση για τον Τερίμ να τον επαναφέρει στο κέντρο του γηπέδου. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα, τόσο ο Ρούμπεν Πέρεθ όσο και ο Ζέκα κατάφεραν να ανταποκριθούν. Όχι πάντα με την ίδια απόδοση και ο καθένας, φυσικά, με τις δικές του αρετές και αδυναμίες.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν στόπερ που κάνει καλύτερους τους παρτενέρ του(Γεντβάι, Ακαϊντίν), παίζοντας ως αριστερός στόπερ αν και δεξιοπόδαρος. Βρήκε έναν κεντρικό αμυντικό που προσφέρει ασφάλεια, άριστες τοποθετήσεις, αποτελεσματικότητα στο 1vs1, επεμβάσεις μέσα από το διάβασμα του παιχνιδιού και φυσικά σωστές επιλογές και αποφάσεις στο build up, καθώς η ποιότητα στις μεταβιβάσεις του είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο Αράο με 71.2% κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες στα ματς που έπαιξε ως στόπερ, 60.7% κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 85.3% ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του προς το επιθετικό τρίτο και 86.2% ακρίβεια στις πάσες που προώθησαν το παιχνίδι της ομάδας, αποτελεί σημείο αναφοράς για την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα η παρουσία του στο κέντρο της άμυνας σε συνδυασμό με την έλευση του Νεμάνια Μαξίμοβιτς το καλοκαίρι που έρχεται, κάνει ακόμη πιο πιθανή την μονιμοποίησή του στους στόπερ. Εξάλλου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή:

Ο Σένκεφελντ βρίσκεται εκτός-βασικών- πλάνων, ο Γεντβάι, ο Ακαϊντίν και ο Ούγκο είναι δανεικοί και το μέλλον τους είναι στον «αέρα», οι Μάγκνουσον και Μπράουν θα επιστρέφουν έπειτα από μία ολόκληρη σεζόν στα pits λόγω τραυματισμών.

Ο Αράο ενόψει και των καλοκαιρινών προκριματικών-καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο αξιόπιστος κεντρικός αμυντικός στο έμψυχο δυναμικό και ο Παναθηναϊκός μέσα από τις συγκυρίες, βρήκε έναν τοπ κεντρικό αμυντικό για τα επόμενα χρόνια...


Y.Γ1: Συνιστά ποδοσφαιρική αδικία να υπάρχουν τρεις δεξιοί μπακ στις επιλογές του Γκουστάβο Πογιέτ(Ρότα, Μπάλντοκ, Σάλιακας) και να μην έχει κληθεί ο πιο φορμαρισμένος όλων, ο Γιάννης Κώτσιρας.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα