Ολυμπιακός: Πώς προέκυψε η νέα συμφωνία Μαρινάκη-Μεντιλίμπαρ!

Ολυμπιακός: Πώς προέκυψε η νέα συμφωνία Μαρινάκη-Μεντιλίμπαρ!

Ολυμπιακός: Πώς προέκυψε η νέα συμφωνία Μαρινάκη-Μεντιλίμπαρ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος απαντάει μέσα από το blog του στο gazzetta σε ένα ερώτημα που προέκυψε από την χθεσινή βαριά ήττα του Ολυμπιακού.

Έξι φορές είχε παίξει στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός φέτος στα Κύπελλα Ευρώπης και το ένα παιχνίδι του ήταν καλύτερο από το άλλο. Υποτίθεται ότι μία ομάδα δικαιούται σε μία ευρωπαϊκή σεζόν της να μην κάνει ένα καλό εντός έδρας παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός το έκανε χθες, πιθανότατα στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

Το φοβερό είναι ότι έκανε κι εκτός έδρας φέτος στην Ευρώπη μόνο ένα κακό παιχνίδι. Κι εκείνο το είχε πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο, με την βαριά ήττα στη Γερμανία, το 0-5 από την Φράιμπουργκ. Και τότε, όπως και τώρα, είχε συμβεί το ίδιο πράγμα: οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν 0-2 στο δεκάλεπτο! Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός στα 13 φετινά παιχνίδια του στην Ευρώπη έχει παίξει καλά στα 11 και άσχημα στα δύο-και σε αυτά τα δύο έχει φάει εννιά γκολ!

Ένα καλό ερώτημα: η πολύ σκληρή αυτή ήττα από τους Ισραηλινούς και ο πιθανότατος αποκλεισμός του Ολυμπιακού από το Κόνφερενς Λιγκ, παίζει ρόλο στο μέλλον της συνεργασίας του συλλόγου με τον Μεντιλίμπαρ; Πρόκειται για για την πρώτη πραγματικά δύσκολη βραδιά. Με τον ίδιο τον Βάσκο, που είναι παλιά καραβάνα, να δηλώνει «μέχρι τώρα ήμασταν στο μήνα του μέλιτος».

Ποια είναι, ωστόσο, η απάντηση στο ερώτημα; ένα ξεκάθαρο όχι. Αποτελεί εδώ και κάποιες ημέρες ειλημμένη απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη-ο Μεντιλίμπαρ θα είναι στο τιμόνι της ομάδας και στη νέα σεζόν. Στο σύλλογο είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από το πώς δουλεύει και πώς διαχειρίζεται την όλη κατάσταση στην ομάδα ο έμπειρος Βάσκος τεχνικός. Δεν είναι δηλαδή απλά τα καλά, μέχρι χθες, αποτελέσματα. Είναι όλο το πακέτο που κάνει τους ανθρώπους του κλαμπ να τον εμπιστεύονται. Μπορεί η αρχική συμφωνία να αφορούσε συνεργασία των δύο πλευρών μέχρι τέλους της σεζόν «και βλέπουμε», όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο Ολυμπιακός δίνει την ομάδα του και στη νέα σεζόν στον Βάσκο, ακριβώς γιατί βλέπει στο πρόσωπο του έναν καλό, πεπειραμένο και σοβαρό άνθρωπο. Ο δε Βάσκος δεν είχε κανένα ενδοιασμό να αποδεχθεί κι αυτός σε χρόνο ρεκόρ την πρόκληση να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, κτίζοντας τον ενόψει και της νέας σεζόν. Άλλωστε, το είχε δηλώσει κάποια στιγμή: "Μακάρι να μείνω κι εγώ όπως ο Βαλβέρδε και να πετύχω ό,τι κι αυτός"...

Παρεμπιπτόντως, ακόμη και σε μία κακιά ήττα όπως η χθεσινή, μέσα στο σπίτι, μπορείς να καταλάβεις ότι ο Μεντιλίμπαρ δουλεύει πολύ για να φτιάξει μία ομάδα με ταυτότητα και χαρακτήρα. Και δεν αναφέρομαι απλά στα στατιστικά, που λένε 20 τελικές εναντίον 11 (από έξι εντός εστίας) και κατοχή μπάλας 58-42%.

ellkaabi

Είδαμε τον Ολυμπιακό παρά το καταστροφικό 0-2 στο 9’, να ορθώνει ανάστημα και να πιέζει πραγματικά τη Μακάμπι για ένα 20λεπτο, και με το πλεονέκτημα της γρήγορης μείωσης του σκορ (13’). Κάποιος μπορεί να πει ότι δεν είχε καμία καθαρή ευκαιρία σε αυτό το 20λεπτο για να ισοφαρίσει. Ισχύει. Αλλά ισχύει και κάτι άλλο, ότι η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ κι έφτιαξε πολλές προϋποθέσεις δημιουργίας ευκαιριών, ιδίως σε ένα διαβολεμένο πεντάλεπτο από το 18’ έως το 23’, όπου με τους Ποντένσε, Ρέτσο, Ελ Κααμπί και Φορτούνη θα μπορούσαν εύκολα να απειλήσουν, περισσότερο.

Και κάπου εκεί, στο 30’, εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε και το 3-1 σε μία στιγμή στην οποία ο Ρόντινεϊ επιβεβαίωσε απλά πώς όταν δεν είναι στα καλά του, όπως δεν ήταν χθες στο α΄ ημίχρονο (γιατί στο β΄ ξαφνικά συνήλθε και ήταν σχεδόν ο εαυτός του, ίσως γιατί κατάλαβε ότι ο διασυρμός έχει όριο), τότε είναι εντελώς χάλια. Το τρίτο γκολ ήταν μαχαιριά και η ομάδα πιά αντέδρασε στο β΄ ημίχρονο μετά από ένα δυνατό τρίλεπτο της Μακάμπι. Η καθοριστική στιγμή ήταν στο 51’, αφού εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, όταν ο Όρτα με δεξιοτεχνική ενέργεια έβγαλε τον Ελ Κααμπί σε θέση για γκολ. Ο Μαροκινός, που ήδη είχε σκοράρει νωρίτερα, αυτή τη φορά απέτυχε, καθώς τον νίκησε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Διότι, έχει μία εμμονή: να μην πλασάρει ποτέ με το δεξί πόδι! Μόνο που στη συγκεκριμένη φάση, ήταν για να τελειώσει τη φάση με το δεξί και να βάλει ένα πιθανόν εύκολο γκολ.

Εκεί, αν γίνονταν το 2-3 με ακόμη 40 λεπτα και την ψυχολογία διαφορετική, ίσως βλέπαμε άλλο παιχνίδι και, ποιος ξέρει, μία απίστευτη ανατροπή. Άλλες τρεις τελικές στη συνέχεια δεν άλλαξαν κάτι, μέχρι που ήρθε το τελικό κτύπημα με τη μοναδική επίθεση της Μακάμπι σε όλο το β΄ ημίχρονο, στο 74’, όπου πάλι, όπως στο 0-2, ο Πασχαλάκης έκανε επέμβαση στη δεύτερη τελική, αλλά οι Ισραηλινοί επανήλθαν και με δεύτερη.

Ακόμη και τότε, εάν ο Ολυμπιακός είχε λίγη τύχη, αυτή που τον έχει εγκαταλείψει ιστορικά σε όλες τις προσπάθειες του να πάρει ευρωπαίκή πρόκριση μήνα Μάρτιο, θα μπορούσε έστω να μειώσει την έκταση της βαριάς ήττας, για παράδειγμα σε ένα 2-4 και να είχε μία μικρή ελπίδα να πάει στην Τόπολα να κερδίσει κι αυτός με δύο γκολ διαφορά παίζοντας ίσως την πρόκριση στην παράσταση η, στα πέναλτι. Αλλά αφού του πήγαν όλα στραβά, ήταν έτσι ως το τέλος. Ούτε στην κοντινή κεφαλιά του Ελ Κααμπί, ούτε στο δεξιοτεχνικό σουτ του Καρβάλιο (δοκάρι), ούτε στην κεφαλιά ξανά του Καρβάλιο, η μπάλα κατέλξηε στα δίκτυα.

podence_intime_

Κι έτσι η ομάδα θα πάει την άλλη εβδομάδα στη Σερβία με στόχο μία νίκη για το ranking του κλαμπ στην UEFA και για ένα θαύμα που δεν έχει ξαναγίνει.

Άσχετο:

Ατυχώς το πάθημα με τη Φέρεντσβαρος δεν έγινε μάθημα. Μπορεί να προκρίθηκε ο Ολυμπιακός επί της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, όμως στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα 30 λεπτά είχαν απειληθεί επανειλημμένως και ήταν τυχερό που έμεινε το 0-0, με αποκορύφωμα την ακύρωση (μέσω VAR) ενός γκολ λόγω οριακού οφσάιντ. Ακόμη πιο παθητικά μπήκαν χθες, και τώρα τους στοίχισε, γιατί η Μακάμπι, όπως είχα εξηγήσει, είναι πιο επικίνδυνη ομάδα, με αυτό τον «σατανά» τον Ζαχάβι που σε τρεις φάσεις έκανε δύο γκολ.

Δυστυχώς δε, αποδείχθηκε και σε αυτό τον αγώνα ότι παρότι προέρχονταν η ομάδα από ουκ ολίγες σερί νίκες, παραμένει ψυχολογικά εύθραυστη. Η συμπεριφορά της στα επόμενα λεπτά μετά το 0-1 ήταν όσο χειρότερη γινόταν. Μηδέν καθαρό μυαλό και αναπόφευκτο και δεύτερο γκολ από τον αντίπαλο…δεξιό μπακ! Πραγματικά 10 λεπτά, τα πρώτα, στα οποία οι παίκτες του Ολυμπιακού από ένα σημείο και μετά ήταν σαν απλά να παρακολουθούν τους αντίπαλους να ξεδιπλώνουν τις γρήγορες επιθέσεις τους, μοιάζοντας μία ταχύτητα πιο πάνω.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βραδιά ήταν εφιαλτική για τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, με ακόμη πιο προβληματική τη δεξιά πλευρά (Ρόντινεϊ, Ρέτσος-αρνητικοί πρωταγωνιστές στο τρίτο και στο τέταρτο γκολ) από την αριστερή (Ορτέγκα, Κάρμο), αλλά και τους δύο τελευταίους να έχουν σοβαρά λάθη, επισκιάζοντας τις καλές ενέργειες του Κάρμο αμυντικά και του Ορτέγκα πιο μπροστά.

hezze_intime

Η ειρωνεία είναι ότι ο μακράν πολυτιμότερος χθες παίκτης του Ολυμπιακού, ο Έσε, που έτρεξε πιο πολύ απ΄ όλους, έκανε τάκλιν, βοήθησε και πίσω, έπαιξε με κάθετες πάσες και τέλος πάντων τα έδωσε όλα, ήταν μέσα και στα δύο πρώτα γκολ, αλλά και στο τέταρτο-όχι μόνο αυτός, αλλά και αυτός. Στο 0-1 η μπάλα του πέρασε μέσα από τα πόδια στην πάσα προς τον σκόρερ και στο 0-2 και στο 1-4 δεν μάρκαρε σωστά…

Και για το τέλος ένα 👍

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.