ΠΑΟΚ: Μπορεί η Λαμία να γίνει Ντιναμό Ζάγκρεμπ;

ΠΑΟΚ: Μπορεί η Λαμία να γίνει Ντιναμό Ζάγκρεμπ;

ΠΑΟΚ: Μπορεί η Λαμία να γίνει Ντιναμό Ζάγκρεμπ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς ο Δικέφαλος του Βορρά πηγαίνει να παίξει και στη Λαμία πριν επιστρέψει στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Οι επιλογές και… εκκρεμότητες.

Η κανονική σεζόν στην Ελλάδα κλείνει σήμερα και οφείλουμε να ευχηθούμε ότι σε αυτή την τελευταία αγωνιστική… θα δουλέψουν όλα τα συστήματα και το VAR σε κάθε ματς μέχρι το τέλος!

Πλάκα-πλάκα έχουμε -ξεκάθαρα- ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη! Δεν γράφω… «από τα καλύτερα». Προσέχω. Αλλά ας μην υποτιμάμε και την εξέλιξη του μαραθωνίου, όπως και το γεγονός ότι και φέτος σε αυτή τη χρονική στιγμή οι διεκδικητές είναι πολλοί! Επιτυχία μας, αλλά ας φροντίσουμε να παιχθούν όλα μέσα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την πορεία στα γήπεδα της χώρας (επαρχία το λένε οι… πρωτευουσιάνοι) και μετά από Αγρίνιο και Σέρρες θα πάει στη Λαμία. Αυτός ο αγώνας όμως είναι διαφορετικός από τα ματς με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό αφού προηγείται της μεγάλης αναμέτρησης κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Εδώ είναι το θέμα…

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δοκιμάστηκαν στο πρωτοφανές δεκαήμερο των τεσσάρων ντέρμπι με τους τρεις της Αθήνας, τα έδωσαν όλα στην καταπληκτική εμφάνιση της Λεωφόρου χάνοντας την πρόκριση με σοκαριστικό τρόπο και στα δύο που ακολούθησαν έδειξαν να… πατούν φρένο. Λάθος ή σωστό ήταν κάτι που έγινε αφού πέρα από την κόπωση (σωματική και πνευματική) υπήρχε και η σκέψη στο Ζάγκρεμπ. Μερικές φορές κάποια πράγματα γίνονται υποσυνείδητα. Ο Κωνσταντέλιας (ευτυχώς) ξέφυγε από τη γενική κατάσταση, οδήγησε την ομάδα στις επιτυχίες, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να γίνεται σε κάθε γήπεδο;

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ απόψε στη Λαμία ψάχνει πάνω από όλα το τρίποντο, την ενεργοποίηση και το φορμάρισμα παικτών που έμειναν έξω στα περασμένα ματς ή μήπως το φρεσκάρισμα όσων επιβαρύνθηκαν τελευταία; Και τα δύο μαζί γίνονται; Εδώ είναι το πρώτο ζητούμενο για τον Λουτσέσκου στην προσπάθεια να πάρει τη νίκη. Τι θα επιδιώξει σκεπτόμενος και τον επόμενο μεγάλο αγώνα. Αν ο Ρουμάνος προπονητής έρθει τώρα και μας πει… «βγήκε ενδεκάδα ΧΩΡΙΣ να σκέφτομαι το Ζάγκρεμπ» πολύ απλά ΔΕΝ θα τον πιστέψουμε. Είναι 100% βέβαιο ότι θα τα ζυγίσει όλα και θα πράξει με στόχο να κερδίσει όλους τους αγώνες. Εκείνος και οι συνεργάτες του γνωρίζουν όλα τα δεδομένα, έχουν όλες τις μετρήσεις, προγραμματίζουν, φτιάνουν πλάνα, ετοιμάζονται, παρατάσσουν την ομάδα και κρίνονται στο τέλος.

Άρα απόψε στη Λαμία περιμένουμε να δούμε τι δρομολογεί ο Λουτσέσκου και πώς θέλει να διεκδικήσει τη νίκη:

- Θα συνεχίσει τις πολλές αλλαγές και θα βάλει τώρα εκείνους που είναι η… σειρά τους;

- Θα ετοιμάζει «δυνατή» ενδεκάδα που θα μοιάζει με την ευρωπαϊκή της Πέμπτης;

- Θα προφυλάξει μερικούς κουρασμένους (Ντέλια-Κεντζιόρα) και θα επαναφέρει μερικούς ανενεργούς (Κοτάρσκι- Μπάμπα);

- Πάει για κάτι μεικτό;

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει κι αυτό το ματς, οφείλει να προσέξει τις απώλειες κάθε είδους και να δει όσο γίνεται τη Λαμία ως… Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στο μυαλό και στην πνευματική αντιμετώπιση του αγώνα. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο απέναντι σε αντίπαλο που είναι δυνατός και πάντα βρίσκει κίνητρο. Φυσικά θα έχει και αύριο σε αυτό το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου που τυχαίνει να παίζουν δύο ομάδες που θα συμμετέχουν και στην έξτρα διαδικασία των έξι πρώτων.

* Δηλαδή, αλήθεια περίμενε κανείς ότι οι «εγκέφαλοι» του οργανωμένου εγκλήματος στο Ρέντη, που κατάλαβαν από… όλα τα ρεπορτάζ και από τις πληροφορίες που διαρρέονταν ότι θα κατηγορηθούν, υπήρχε περίπτωση να παραμείνουν στην Ελλάδα; Πότε το γράψαμε ότι θα γίνει; Τα καταφέρνουν και πάλι όπως στην υπόθεση Τζήλου! Ακριβώς τα ίδια! Ξανά και ξανά! Τρεις οι μήνες που πέρασαν από τότε και η… έρευνα ακόμη συνεχίζεται, αν και πριν από δύο μήνες είχαμε φθάσει κοντά στην πλήρη εξιχνίαση και μία ανάσα από τις συλλήψεις όλων των εμπλεκομένων…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.