Ολυμπιακός: Το έξυπνο πλάνο του Μεντιλίμπαρ για τις δύο πρώτες αγωνιστικές στα play-offs!

Ολυμπιακός: Το έξυπνο πλάνο του Μεντιλίμπαρ για τις δύο πρώτες αγωνιστικές στα play-offs!

Ολυμπιακός: Το έξυπνο πλάνο του Μεντιλίμπαρ για τις δύο πρώτες αγωνιστικές στα play-offs!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο Gazzetta τι έχει σχεδιάσει ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό για τις τρεις τελευταίες αγωνσιτικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφς…

Άπαντες έχουμε συμφωνήσει ότι ο Μεντιλίμπαρ έκανε εκτεταμένο ροτέισον στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, τόσο εκτεταμένο που συνιστούσε ρίσκο.

Ας επιχειρήσουμε, όμως, να κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά. Να προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε το πλάνο που μπορεί να έχει στο μυαλό του ο Βάσκος. Σκεπτόμενοι, ότι ένας τόσο έμπειρος προπονητής δεν μπορεί παρά να είχε υπόψιν του τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένα ευρύ ροτέϊσον, το οποίο παρεμπιπτόντως θα συνεχιστεί και αύριο με το Βόλο, άρα σε τρίτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος. Και δη για μία ομάδα που είναι υποχρεωμένη συνεχώς να κυνηγάει τρεις αντιπάλους στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, όπερ σημαίνει ότι κάθε στραβοπάτημα της μπορεί να την θέσει, επί της ουσίας, εκτός στόχων.

Στο δικό μου το μυαλό, ο Μεντιλίμπαρ κάνει κάτι πολύ έξυπνο αυτή την εβδομάδα των αγώνων με Αστέρα, Παναιτωλικό και Βόλο.

Αφενός μεν δίνει ανάσες στους βασικότερους παίκτες του, εκείνους που πρωτίστως τράβηξαν το λούκι των άλλων, ακόμη πιο δύσκολων αγώνων, επίσης μέσα σε μία εβδομάδα (Πέμπτη Φέρεντσβαρος στον Πειραιά, Κυριακή ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, Πέμπτη Φέρεντσβαρος στη Βουδαπέστη). Μιλάμε κυρίως για πέντε (τους Ρόντινεϊ, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Φορτούνη), αλλά και για άλλους τέσσερις (Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Τσικίνιο, Όρτα).

Αφετέρου δε προετοιμάζει όσο μπορεί καλύτερα τους υπόλοιπους παίκτες του για τα παιχνίδια της πρώτης και της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφς! Ας σκεφθούμε λίγο: ο Ολυμπιακός παίζει Πέμπτη με Μακάμπι στον Πειραιά, Κυριακή πλέι οφς στον Πειραιά, Πέμπτη με Μακάμπι στη Σερβία και Κυριακή πλέι οφς εκτός έδρας. Άρα, και τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφς τις παίζει μόλις τρεις ημέρες μετά από τα ευρωπαίκά νοκ άουτ παιχνίδια του. Κάτι που σημαίνει ότι ο προπονητής θα χρειαστεί να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του από Πέμπτη σε Κυριακή, για να εμφανίσει μία ομάδα όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη φρεσκάδα-να θυμίσω ότι ύστερα από την εντός έδρας νίκη επί της Φέρεντσβαρος, ο Μεντιλίμπαρ έκανε πέντε αλλαγές στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, τρεις ημέρες μετά στην Τούμπα.

Κίνι

Με αυτό που κάνει λοιπόν τώρα ο πολύπειρος τεχνικός καταφέρνει να κρατάει ζεστούς πολλούς παίκτες τους οποίους θα τους χρειαστεί σε εκείνα τα παιχνίδια των πλέι οφς. Τώρα, με το να τους βάζει, δείχνει ότι τους υπολογίζει, ότι ποντάρει και σε αυτούς. Ενώ αν τους έβαζε ξαφνικά στα πλέι οφς θα τους είχε δημιουργήσει μία ψυχολογία ότι τους χρησιμοποιεί απλά επειδή τους έχει ανάγκη και, εκτός αυτού, θα τους έβρισκε εκτός ρυθμού.

Τώρα, όμως, ο Μεντιλίμπαρ έχει βάλει σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια βασικούς τους Ιμπόρα και Καμπράλ, έχει δώσει ένα 90λεπτο κι ένα ημίχρονο στον Βέζο, ένα 90λεπτο στους Ρίτσαρντς και Κίνι, ένα ημίχρονο στον Μπιανκόν, ενώ έχει παίξει και στα δύο παιχνίδια ως αλλαγή ο Γιόβετιτς και στο ένα ο Ζέλσον (και λίγα λεπτά οι Αλεξανδρόπουλος, Ντόη). Επιπλέον, πήραν τον χρόνο τους και παίκτες που θεωρούνται «γύρω» από την ενδεκάδα: ένα 90λεπτο ο Ρέτσος, σχεδόν ένα 90λεπτο ο Ναβάρο κι ένα 60λεπτο στον Μασούρα. Κι ακόμη δεν έχει γίνει και το ματς με το Βόλο, που κι εδώ θα εχει μεγάλο ροτέισον.

Έτσι, αν υποτεθεί ότι ο Ολυμπιακός θα πάει στα παιχνίδια με τη Μακάμπι με ενδεκάδα Πασχαλάκη, Ρόντινεϊ, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Φορτούνη, ο Μεντιλίμπαρ έχει ετοιμάσει άλλους εννιά παίκτες για τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφς, αλλά και, βέβαια, ως εναλλακτικές για τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Να προσέξουμε δε ότι οι δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφς, πολύ εύκολα μπορεί να είναι ντέρμπι για τον Ολυμπιακό (η κλήρωση την Δευτέρα). Στην πρώτη αγωνιστική θα παίξει εντός έδρας κατά 50% με ΑΕΚ η, ΠΑΟ και κατά 50% με Άρη η, Λαμία. Και στη δεύτερη αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας επίσης κατά 50% με ΑΕΚ η, ΠΑΟ και κατά 50% με Άρη η, Λαμία (με ΠΑΟΚ λόγω κλειδάριθμου δεν μπορεί να παίξει μαζί ο Ολυμπιακός τις δύο πρώτες αγωνιστικές).

Το πλάνο του Βάσκου μοιάζει καλό! Έξυπνο και ποδοσφαιρικό. Όλα αυτά, φυσικά, θεωρητικά, καθώς μόνο μέσα στο γήπεδο θα δούμε τα αποτελέσματα. Κι αν αναρωτηθούμε, «δεν φοβάται το ρίσκο μήπως χάσει βαθμούς τώρα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, που θα του στοιχίσουν άσχημα στα πλέι οφς», η απάντηση νομίζω είναι η εξής:

Γιόβετιτς

Ασφαλώς και το έχει υπόψιν του. Με τη διαφορά ότι προφανώς σκέφτεται, «έχω να παίξω στα τρία τελευταία ματς πριν τα πλέι οφς εντός έδρας με την 7η (Αστέρα) και την 11η (Βόλος) ομάδα της βαθμολογίας κι εκτός έδρας με την 12η (Παναιτωλικός) ομάδα της βαθμολογίας. Ακόμη και δύσκολα θα τα πάρω. Τα ακόμη πιο δύσκολα παιχνίδια θα είναι στα πλέι οφς, όπου εκεί πρέπει να ρίξω το βάρος, να είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι, αφού έχω και τα δύο ματς στην Ευρώπη, όλα μαζί μέσα σε 10 μέρες»…

Αν πάρει και το αυριανό παιχνίδι ο Ολυμπιακός, με το Βόλο, το πρώτο μέρος του πλάνου, θα έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία: τρεις νίκες και παράλληλα ετοιμασία πολλών παικτών για τη συνέχεια.

Άσχετο: Μόνο τη Μακάμπι βολεύει η απόφαση να γίνει με κόσμο το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Γιατί στο μικρό γήπεδο της Τόπολα θα μαζέψει κάποιους οπαδούς της, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει σχεδόν μηδενική δυνατότητα να έχει δικούς του. Μάξιμουμ θα εκδοθούν 4000 εισιτήρια, που δεν νομίζω, λιγότερα θα είναι αλλά τέλος πάντων, οπότε ο Ολυμπιακός από την στιγμή που δικαιούται το 5% θα πάρει το πολύ 150-200 εισιτήρια. Σε αντίθεση με τη Μακάμπι που στο Καραϊσκάκη θα έχει τουλάχιστον 1.000 οπαδούς της, καθώς δικαιούται 1500 εισιτήρια και ήδη έχει διαθέσει τα 900.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων που τελειώνουν το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό (Φορτούνη, Μασούρα, Τζολάκη αλλά και πολλών άλλων ακόμη), ας λάβουμε υπόψιν μας κάτι σοβαρά-πλέον υπάρχει καινούργιος προπονητής, ο Μεντιλίμπαρ, και καινούργιος αθλητικός διευθυντής, ο Κοβάσεβιτς. Και είναι αυτονόητο πώς η διοίκηση θα περιμένει τις εισηγήσεις τους, ιδίως του προπονητή, ως καθ΄ ύλην αρμόδιου, ειδικά εφόσον παραμείνει και τη νέα σεζόν.

Φορτούνης

Και δεν μπορούμε να είμαστε καθόλου σίγουροι ότι ο Μεντιλίμπαρ είναι σε θέση τώρα, μόλις τρεις εβδομάδες στον Ολυμπιακό, να κάνει τις εισηγήσεις του για τους παίκτες των οποίων τελειώνουν τα συμβόλαια. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι θα χρειαστεί ένα χρόνο. Όσο κι αν κάποια πράγματα, κάτι λένε, όπως λ.χ. ότι τον Φορτούνη δεν τον έχει βγάλει ποτέ από την ενδεκάδα, παρά μόνο στο Αγρίνιο επειδή είχε ενοχλήσεις.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.