Συστηματική παραποίηση της πραγματικότητας…

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Συστηματική παραποίηση της πραγματικότητας…

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τη συστηματική παραποίηση της πραγματικότητας που αλλάζει ανάλογα με την εύνοια που απολαμβάνουν από τους…κατάλληλους ξένους διαιτητές.

Πριν από λίγες μέρες είχα σημειώσει ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την ανακοίνωση της για τον τρόπο με τον οποίο απάντησε στην διαρροή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το θέμα με Λουτσέσκου, Μπακασέτα κτλ περιέγραψε με απόλυτη ακρίβεια αυτό το οποίο βιώνουμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη εδώ και πολλά χρόνια.

Βέβαια για να είμαστε ακριβείς το…Θεσσαλονίκη έχει διευρυνθεί πλέον με τις…επικοινωνιακές μεταγραφές που είναι αλήθεια βρίσκονται σε δύσκολη θέση όταν συγκρούονται τα επικοινωνιακά συμφέροντα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού ή και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί, πόσο μάλλον όταν πρόσφατα διαβάσαμε και παραινέσεις να τα βρουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, να σβήσουν τις φωτιές που άναψαν με εξώδικα, δηλώσεις κτλ γιατί αν αυτές οι φωτιές συνεχίσουν να καίνε θα πέσει στο τέλος φωτιά και θα μας κάψει!

Με όσα βιώσαμε όμως στην Λεωφόρο το βράδυ της Τετάρτης προκύπτει ξεκάθαρα ότι κάποιοι ζήλεψαν για την συστηματική παραποίηση της πραγματικότητας και είπαν να εναρμονιστούν πλήρως. Βέβαια αν το παρατηρήσει κάποιος είναι οι ίδιοι άνθρωποι που…τρέχουν επικοινωνιακά το όλο θέμα, απλά αλλάζοντας φανέλες, αλλά πάντα απέναντι στον Άρη. Μην μου πείτε δηλαδή ότι στα παιχνίδια των playoffs που έρχονται θα διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ για γκολ οφσάιντ, ανύπαρκτο φάουλ πριν το πέναλτι του Παναθηναϊκού, πεντακάθαρο πέναλντι υπέρ του Άρη, 3 κίτρινες κάρτες για βίαιο παιχνίδι που δεν δόθηκε καν κάρτα, αλλά και πεντακάθαρη δεύτερη κίτρινη στον Μλαντένοβιτς και θα διαβάζουμε ρεπορτάζ ότι ο Σουηδοιρακινός είχε πρόθεση να αδικήσει τον Παναθηναικό, αλλά τον έσωσε το VAR!!!

Διαιτητικά εγκλήματα που…θάφτηκαν!

Στο παιχνίδι της Λεωφόρου έχουν γίνει διαιτητικά εγκλήματα. Στο γκολ του Παναθηναϊκού στο 3 είναι καθαρό το οφσάιντ, αλλά η γραμμή μπαίνει 1 δεύτερο μετά και ενώ η μπάλα έχει φύγει από τον παίκτη που κάνει πάσα. Ο Μπαξμπάουμ όμως το είδε καθαρό. Στο δοκάρι του Παναθηναϊκού, υπάρχει φάουλ στο Νταρίντα και μάλιστα κίτρινη κάρτα, αλλά δεν δίνει καν φάουλ. Στο 25' ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΚΑΙΝΤΙΝ ΣΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΡΟΟΥΖ, ο Ιρακινός δεν βλέπει τίποτα ενώ είναι μπροστά, το VAR πετάει αετό η φάση έχει εξαφανιστεί από παντού! Άλλες 3 κίτρινες κάρτες ΓΙΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΠΕΣ ΣΕ Σαμόρα, Μορόν, Νταρίντα δεν δίνεται καν φάουλ!!! Και φυσικά η κωμωδία, βουτιά που δίνεται φάουλ για τον Παναθηναϊκό για να προέλθει από αυτό το πέναλτι, που φυσικά είδε το VAR, αλλά και η πεντακάθαρη δεύτερη κίτρινη στον Μλαντένοβιτς στο 71 που επίσης δεν δόθηκε!


Όσοι δεν είδατε το παιχνίδι μάλλον τα διαβάζετε όλα αυτά για πρώτη φορά. Ενημερωτικά ο ίδιος ρέφερι ήταν πέρσι με τον ΠΑΟΚ στο ματς που ο Λουτσέσκου χαρακτήρισε άψογο αυτόν και τον συνάδελφό του από την Αλβανία στο VAR! Ήταν στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης που έκανε ακριβώς τα ίδια με τα φάουλ (εκεί δεν χρειάστηκε παραπάνω γιατί ήταν κάκιστος ο Άρης μετά το 60') και στο ματς με την ΑΕΚ στο Kύπελλο. Μόνο στο τελευταίο παιχνίδι ήταν πενηνταρίσιος και σε κάνει να αναρωτιέσαι τελικά τι συμβαίνει με την διαιτησία στην Ελλάδα, όταν ο Άρης φέτος έχει δύο ματς όπου ο ρέφερι διαμορφώνει το αποτέλεσμα με τα…ανθρώπινα λάθη του και αυτά είναι με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ με ρέφερι από Σουηδία, Δανία και…Ολλανδούς Varίστες! Για αυτό ο Άρης ζήτησε Έλληνες, γι' αυτό και δεν δέχονται ΟΣΦΠ, ΠΑΟ να παίξουν με Έλληνες!

Παρεμπιπτόντως ο συγκεκριμένος ρέφερι πιάστηκε στην φάκα της εφορίας στην πατρίδα του γιατί…ξέχασε να δηλώσει κάποια εισοδήματα. Τέτοια παλικάρια έρχονται να σφυρίξουν και μετά διαβάζω ότι έπρεπε κι άλλα ο ΠΑΟ, δεν μπήκε δυνατά ο Άρης κτλ κτλ κτλ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΣΦΥΡΙΞΕ ΧΘΕΣ, ΝΑ ΜΕ ΣΦΥΡΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ! Το υπογράφετε ενώπιον Θεού και... εξυγιαντών; Μάλλον όχι!

Ένα επιπλέον κίνητρο…

Απλά μία σημείωση. Ο Άρης ήταν προφανές ότι έπρεπε να χάσει στην Λεωφόρο και ορθώς ο Μάντζιος μετά από ένα διάστημα προφύλαξε τους παίκτες του. Απλά θα σημειώσω ότι ανάλογα και με το πρόγραμμα των playoffs και φυσικά ΕΦΟΣΟΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, χθες κάποιοι κατάφεραν να δώσουν ένα έξτρα κίνητρο στον οργανισμό του Άρη, ανάλογο με αυτό του πρώτου γύρου στο Βικελίδης, αλλά αυτά θα τα δούμε μετά τον…τελικό πριν από τον μεγάλο τελικό. Εκεί και με τους κανονικούς παίκτες θα παίξει ο Άρης και φυσικά ο διαιτητής θα πρέπει να είναι… στυλ Μπριχ (ακόμα και ο ίδιος ο Μπριχ αν έχει ξεπεράσει τους χιαστούς) και όχι κάποιος απίθανος Σουηδοϊρακινός. Προέχει όμως ο Παναιτωλικός και τα ξαναλέμε…

ΥΓ.1: Μεγάλο παιχνίδι στην Πάτρα για τον μπασκετικό Άρη και απαιτείται μεγάλη προσοχή ώστε η ομάδα του Καστρίτη να πάρει μία νίκη τετράδας και να κοιτάει μόνο προς τα πάνω πριν το μεγάλο παιχνίδι στο Eurocup!

ΥΓ.2: Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Θάνο Σαρρή για το τελευταίο του κείμενο σε σχέση με τις οφειλές της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ απέναντι σε πρώην παίκτες. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, έχει αποτυπώσει στο παρελθόν το έπος της Μαδρίτης σαν…Αρειανός, αλλά είναι ο μοναδικός μη Αρειανός που το έγραψε τόσο ξεκάθαρα κόντρα στην συστηματική παραποίηση της πραγματικότητας που περιγράφω παραπάνω και δυστυχώς έχει αλλοιώσει κάθε μορφή της μαχητικής δημοσιογραφίας και τις προηγούμενες ημέρες αναφέρονταν στο θέμα κάνοντας λόγο για…μπαταξή Καρυπίδη και οφειλές της ΠΑΕ Άρης. Και φυσικά οι ίδιοι άνθρωποι και μένα και όλους όσους εδώ και 17 χρόνια από το 2007 αναφέρουμε ότι οι οφειλές είναι του κράτους και όχι του Άρη, μας έβγαζαν στην καλύτερη τρελούς, στην χειρότερη… στημένους.

Ο κόσμος του Άρη οφείλει να ξέρει και να διακρίνει πότε κάποιος αποδίδει την πραγματικότητα για να μπορεί να τον κρίνει και στα όποια λάθη με καλή προαίρεση. ΝΠΔΒ GAZZETTA…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!