ΠΑΟΚ: Όταν όλοι σταματούν, ευτυχώς υπάρχει ο Κωνσταντέλιας…

ΠΑΟΚ: Όταν όλοι σταματούν, ευτυχώς υπάρχει ο Κωνσταντέλιας…

ΠΑΟΚ: Όταν όλοι σταματούν, ευτυχώς υπάρχει ο Κωνσταντέλιας…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πόσο κρατάει όρθιο τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, εξηγώντας τις αγωνιστικές και πνευματικές του διαφορές σε σχέση με άλλους παίκτες του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Σχόλια για όσα έγιναν χθες στις Σέρρες.

Γιατί δηλαδή έπρεπε και αυτό το Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ να μοιάζει με τα προηγούμενα; Νιώθω ότι οι παίκτες του Δικεφάλου είχαν αυτή την εικόνα στο μυαλό τους και μπήκαν με κακή νοοτροπία στο χθεσινό παιχνίδι. Όχι όλοι βέβαια…

Ο Κωνσταντέλιας δεν είναι σαν τους άλλους… έτσι και αλλιώς. Το θέμα μας σήμερα έχει να κάνει με τη νοοτροπία του και όχι με το ταλέντο που σαφώς διαφέρει από τον Μέσο Όρο του ΠΑΟΚ, του πρωταθλήματος και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο μικρός μάγος του Δικεφάλου μπαίνει στο γήπεδο και… διασκεδάζει. Είτε στη Φρανκφούρτη, είτε στις Σέρρες. Είστε στο Καραϊσκάκη, είτε στη γενέτειρά του στο Βόλο. Το παιδί μπαίνει μέσα για να… παίξει με όλη τη σημασία της λέξης και της έννοιας. Μυρίζει το χόρτο στο γήπεδο και… απογειώνεται αφού είναι στο φυσικό του περιβάλλον. Δεν υπάρχει κούραση για τον Ντέλια. Δεν υπάρχει και άγχος. Ποιος μας έλεγε προχθές… Πήγαινε κάποτε να δοκιμαστεί στην Μπαρτσελόνα και το αντιμετώπιζε με μηδέν σφυγμούς σα να βρίσκονταν με την παρέα για να παίξει πέντε εναντίον πέντε!

Σε μία τέτοια φάση της χρονιάς, εδώ που πλέον ξεπεράσαμε τα 40 ματς και πολλά από αυτά παίζονται συνέχεια στο Τετάρτη-Κυριακή-Πέμπτη- Κυριακή, σε περίοδο με δύσκολους και απαιτητικούς συνεχόμενους αγώνες και ενώ ξέρουμε ότι έρχονται ακόμη πιο κρίσιμα ματς, όλη η ασπρόμαυρη ομάδα του Λουτσέσκου είναι σα… να κάνει διαχείριση. Ο Τάισον δεν ανεβάζει στροφές. Ο Αντρίγια έχει εξάρσεις. Ο Οζντόεφ… ψάχνεται. Ο Ντεσπόντοφ παίζει με τις στιγμές του. Ο Μεϊτέ έχει διαστήματα. Ο Μουργκ… ποιος Μουργκ; Τα φορ στο μεταξύ (και για να το σοβαρέψουμε) δεν θυμάμαι πότε τελευταία φορά έβαλαν γκολ, πότε ήταν σε ευκαιρία, πότε έκαναν καλό παιχνίδι. Αν είναι δυνατόν…

Ντέλιας στη Λεωφόρο, Ντέλιας στο Αγρίνιο, Ντέλιας και στις Σέρρες

ΠΑΟΚ

Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο ΠΑΟΚ έχει τον Ντέλια του! Τον είχε και χθες στις Σέρρες όπου… ναι, ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός και δυσκόλευε τις πολλές πάσες, την ταχύτητα της μπάλας και όλα τα κοντρόλ. Ο Κωνσταντέλιας όμως είχε όση… διάθεση, είχαν όλοι οι άλλοι μαζί. Τρελό κέφι είχε και στο Αγρίνιο την Κυριακή. Κορυφαίος ήταν και στη Λεωφόρο στο ματς κυπέλλου. «Παπάδες» κάνει είτε στο 10, είτε στα αριστερά και κρατάει τον ΠΑΟΚ χαρίζοντάς του βαθμούς με ενέργειες, ποιότητα, αμέτρητες key passes, πολλά γκολ και ασίστ. Ο Ντέλιας που αγαπούσε την πάσα, αλλά φέτος είναι αυτός που πλέον «ψάχνει» και «βλέπει» δίχτυα. Χθες έφθασε στα 12 γκολ ενώ μετράει και έξι ασίστ. Μέχρι πέρσι τα νούμερα αυτά θα ήταν αντίστροφα… Ο προπονητής είναι πολλές φορές επικριτικός απέναντί του, κάνει τη δουλειά του αφού θέλει και παραπάνω πράγματα, αλλά νομίζω ότι και ο Λουτσέσκου βλέπει τώρα (και αυτό κάνει) ότι η ενδεκάδα ξεκινάει από τον νεαρό με το 7 στην πλάτη.\

Έτσι κέρδισε χθες ο ΠΑΟΚ τον δυνατό και οργανωμένο Πανσερραϊκό. Είχε έλεγχο ο Δικέφαλος του Βορρά, αλλά όχι ποιότητα στην κυκλοφορία και τη δημιουργία. Δεν είχε συνδυαστικό ποδόσφαιρο κοντά στην αντίπαλη περιοχή και κάπως έτσι ο Κωνσταντέλιας με τις εμπνεύσεις του (γκολ και key pass) ξεκλείδωσε το ματς στα τελειώματα των ημιχρόνων.

Ήταν ένα παιχνίδι με τα χαφ (Σβααμπ-Οζντόεφ) σε κακό βράδυ, με Μουργκ -Σαμάτα να περιφέρονται κοντά στην περιοχή και τους άλλους να… μην τραβάνε. Ευτυχώς ήταν ο Κωνσταντέλιας!

Ευτυχώς κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Ευτυχώς δεν χτύπησε κανείς και ειδικά ο Τάισον από την άτυχη στιγμή του Δεληγιαννίδη που σίγουρα στεναχωρήθηκε από το ότι έβαλε σε κίνδυνο έναν αντίπαλο.

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για τον ΠΑΟΚ που παραπονέθηκε έντονα για το ότι οι γηπεδούχοι αρνήθηκαν να βρέξουν τον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι που δεν εκτίμησαν καλά και τις φάσεις των τριών αποβολών, αφού και η ανατροπή στον Σαμάτα κατά το πρώτο μέρος, ήταν 100% κόκκινη κάρτα.

* Νιώθω ότι ο Γκαρσία τρελάθηκε από την εξέλιξη των πρώτων αγώνων με τον ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα ήταν θεμιτά. Κρίνονται βέβαια, όπως η άρνηση για να βραχεί το γήπεδο. Από εκεί και πέρα για εμένα δεν είναι παρεξηγήσιμο ούτε το να βρίζουν οι Σερραίοι τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Γιατί «πρέπει» να συμπαθούν όλοι τον ΠΑΟΚ;

* Τελειώνει η κανονική περίοδος, η βαθμολογία και οι διαφορές δεν μπορούν να αλλάξουν πολύ και από Δευτέρα θα είμαστε σε θέση για καλύτερους απολογισμούς στο πρωτάθλημα όπου όλοι έπαιξαν με όλους. Αντικειμενικούς απολογισμούς και όχι… θεωρίες και εντυπώσεις.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.