Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι θα πάρουν στο τέλος όσα αξίζουν…

Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι θα πάρουν στο τέλος όσα αξίζουν…

Ο ΠΑΟΚ και οι άλλοι θα πάρουν στο τέλος όσα αξίζουν…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πώς ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Παναιτωλικό, αναφέρεται σε πρόσωπα της ομάδας που την τράβηξαν προς την επιτυχία και σχολιάζει το πρωτάθλημα στο σύνολό του μαζί με άλλα επίκαιρα ζητήματα.

Στη μία βραδιά όπως αυτή της Λεωφόρου την περασμένη Τετάρτη, μπορεί να γίνουν και… θαύματα. Στη χρονιά ολόκληρη ο κάθε ΠΑΟΚ και ο κάθε Παναθηναϊκός θα πάρουν όλα όσα αξίζουν και όχι όσα… τύχει.

Μετά τον ημιτελικό κυπέλλου όπου αποκλείστηκε με σοκαριστικό τρόπο η πολύ καλύτερη ομάδα, οι πιο πολλοί στην Ελλάδα έψαχναν τον «μεγάλο» που θα γκελάρει μέσα στο ΣΚ. Για πολλούς και διάφορους λόγους πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν εκείνος που θα λύγιζε στο Αγρίνιο. Στο γήπεδο μέσα ο Παναθηναϊκός ήταν τελικά αυτός που έφερε 1-1 με την Κηφισιά και για ακόμη μία φορά η τυχερή ομάδα που πήρε στο τέλος παραπάνω από όσα άξιζε! Όλα αυτά μαζί θα συγκεντρωθούν όμως, κάπου θα επέλθει και μία ισορροπία με όσα σου… δίνει και σου… παίρνει η… άτιμη η μπάλα και στο τέλος η κάθε ομάδα θα πάρει αυτό που της αξίζει.

Ο ΠΑΟΚ (και η δουλειά του) για παράδειγμα στο σύνολο της χρονιάς μέχρι και προχθές ήταν ο μόνος που ξεκίνησε από Ιούλιο και κατάφερνε να συνεχίσει σε όλες τις διοργανώσεις πετυχαίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Έφθασε μάλιστα σε ένα απίστευτο για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα δεκαήμερο, να παίζει τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι με τους τρεις της Αθήνας. Άκουγα χθες επιστρέφοντας από Αγρίνιο συνάδελφο στο ραδιόφωνο που έλεγε… «όλοι τα περνάνε αυτά» κατηγορώντας τον Λουτσέσκου ως υπερβολικό. Πάμε πάλι, για όσους δεν ακούν ή δεν καταλαβαίνουν: Ελληνική ομάδα που να έχει παίξει μέσα σε δέκα ημέρες τέσσερις φορές σε μεγάλο ντέρμπι με τους τρεις της Αθήνας, είναι πολύ-πολύ δύσκολο να γίνει, να βρεθεί ή να επαναληφθεί. Κατάσταση που δεν μπορείς να διαχειριστείς και να αντιμετωπίσεις εύκολα.

Στράβωνε το ματς στο Αγρίνιο

Αλήθεια είναι ότι μετά τη Λεωφόρο και μέχρι το ματς όλα πήγαιναν στραβά για τον ΠΑΟΚ. Το σοκ του αποκλεισμού, το σοκ με τον Μπάμπα, το σοκ με τον Σαμάτα, το σοκ με τον Εκόνγκ και τον σχισμένο μυ του και τις απουσίες, με τον Μιχαηλίδη, αλλά κι αυτές των Τάισον-Κοτάρσκι που ήρθαν την παραμονή. Και μπαίνει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο και ο Χατζηθεωδορίδης πιάνει τη σουτάρα! Να το 1-0 στο 5΄.

Δεν ήταν απλά τα πράγματα για το σύνολο του Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος έβαλε τον Μάρκος Αντόνιο δίπλα στον Μεϊτέ και τον Τζίμα στην κορυφή. Δεν βγήκε! Δεν είναι πολύ δουλεμένο; Δεν βρίσκει εύκολα χημεία; Είναι τα χαρακτηριστικά των παικτών που δεν ταιριάζουν. Σε κάθε περίπτωση όλος ο ΠΑΟΚ δεν είχε ρυθμό, δεν έβγαζε το συνδυαστικό του παιχνίδι και τις μεγάλες φάσεις στην περιοχή. Τα χαφ ήταν πολύ μακριά από την περιοχή και ο Τζίμας μακριά από τις συνεργασίες με τους υπόλοιπους εκτός περιοχής. Ο νεαρός δυσκολεύεται σε αυτή την απαίτηση του προπονητή η οποία όμως παίζει ρόλο στην όλη λειτουργία και στο πώς ανοίγουν χώροι για να μπουν τα 105 γκολ μέχρι τώρα.

«Μύριζε» γκέλα χθες στο Αγρίνιο. Ένα κομμάτι του μυαλού της ομάδας ήταν πίσω στο περασμένο ματς, ένα κομμάτι ήταν στη Θεσσαλονίκη (Τάισον, Μπάμπα, Κοτάρσκι είναι αναντικατάστατοι) προσωπικότητα δεν έβγαινε από πολλούς στον αγωνιστικό χώρο, αλλά… έχει πολλούς ο ΠΑΟΚ! Πάντα θα βρίσκονται εκείνοι που θα τον τραβάνε.

Πρώτος ο Κωνσταντέλιας! Ο νεαρός που διασκεδάζει το παιχνίδι, ήταν αποφασισμένος να το κάνει και στα πολύ δύσκολα. Είτε αριστερά, είτε στο 10 πρωταγωνίστησε στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ και όσο κι αν ο προπονητής εκνευρίστηκε από μερικές επιλογές του, τα θετικά σε σύγκριση με όλους τους άλλους μαζί, ήταν περισσότερα.

Καλός ο Μεϊτέ! Μετά τα 120 λεπτά της Λεωφόρου ο Γάλλος εμφανίστηκε πληγωμένος και ασυντόνιστος, όταν όμως η ομάδα άρχισε να ανεβαίνει, τότε κατάφερε να παίξει σαν οδοστρωτήρας!

Ο Αντρίγια γύρισε το ματς. Ο Σέρβος κατάφερε και όλα όσα έκανε είχαν απόλυτη ουσία! Έκανε τη διαφορά με τη σοβαρότητα και την ποιότητά του.

Συγκλονιστική όλη η παρουσία στη χρονιά για τον Κεντζιόρα που επίσης έχει λοιδορηθεί και απάντησε στο γήπεδο.

Ο Όττο σύντομα θα περάσει σε χρόνο Σάστρε και Σοάρες.

Ο ΠΑΟΚ και ο Λουτσέσκου δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πάρουν πράγματα από τον Μάρκος Αντόνιο, σε όποια θέση κι αν αγωνίζεται.

Ο Τζίμας είναι παίκτης περιοχής αλλά πρέπει να συνδυαστεί καλά και έξω από αυτή.

Ο Σαμάτα ήταν και πάλι μέτριος χθες, αλλά… συμμετοχικά εκτός περιοχής βοήθησε περισσότερο την ομάδα. Γιατί πέρα από όλα, σημασία έχει με ποιους μέσα η ομάδα θα παίξει καλύτερα. Το σύνολο και το συμφέρον της ομάδας, είναι πάνω από το όποιο πρόσωπο.

* Ύποπτη και περίεργη την υπόθεση Τσιλούλη, την κάνουν όλα όσα ακολούθησαν μετά τη δήλωση Βόκολου. Οι αντιδράσεις των εμπλεκομένων έβγαλαν ένα… άγχος. Το γεγονός αυτό καθ’ αυτό δεν έχει κάτι μεμπτό, έστω και αν η Λαμία έπαιξε τελικά χωρίς δύο βασικούς στην επίθεση. Αλλά τόσο άγχος από την αποκάλυψη του Βόκολου, όπως και για το θέμα Καρλίτος; Γιατί; Ελπίζουμε σε λιγότερο άγχος την επόμενη εβδομάδα…

* Ο υπουργός Βρούτσης δεν έχει ενημερωθεί καλά από τους συνεργάτες του και είναι 100% βέβαιο ότι θα εκτεθεί. Πέρα από την επίθεση στον ΠΑΟΚ που είναι αξιοπερίεργη, επιμένει στα χαρακτηριστικά ενός νόμου που θα αναγκαστεί να πάρει πίσω. Δεν τίθεται θέμα γι’ αυτό. Μόνο το… πότε είναι το ζήτημα. Όταν λοιπόν κ. Βρούτση αναγκαστείτε να πάρετε πίσω το νόμο, τότε αυτομάτως θα αναλάβετε και την ευθύνη να παραιτηθείτε αφού θα είστε απόλυτα εκτεθειμένος;

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.