Καλός αλλά να τον δούμε τώρα στις πιο μεγάλες δυσκολίες…

Καλός αλλά να τον δούμε τώρα στις πιο μεγάλες δυσκολίες…

Καλός αλλά να τον δούμε τώρα στις πιο μεγάλες δυσκολίες…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει τα εμπόδια που προέκυψαν στο δρόμο του ΠΑΟΚ, γράφει για το πόσο ενδιαφέρον είναι το ματς στο Αγρίνιο και έχει μερικές ακόμη επίκαιρες παρατηρήσεις

«ΠΑΟΚ στα καλά, ΠΑΟΚΑΡΑ στα δύσκολα». Έτσι λένε οι πραγματικά πιστοί. Έτσι λένε όσοι αγαπούν αληθινά τα τέσσερα γράμματα και… δεν περιμένουν ανταπόδοση για να αγαπήσουν ή να στηρίξουν περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ το 2024 είναι σε δύσκολη φάση και μέσα σε όλα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το… «ενός κακού».

Για να δούμε λίγο που βρισκόμαστε τώρα που τελειώνει και ο δεύτερος μήνας του χρόνου:

* Ο ΠΑΟΚ έμεινε εκτός του ενός στόχου παρά το ότι ήταν καλύτερος του αντιπάλου. (Μόνο ως ανέκδοτο για παιδιά δημοτικού ισχύει κάτι αντίθετο, επειδή ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στην Τούμπα από το 45΄ ως το 65΄ του πρώτου ημιτελικού. Ήταν καλύτερος στα 20 από τα 220 λεπτά των αγώνων...).

* Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να είναι σοκαρισμένος από το γεγονός ότι για να δεχθεί ΜΙΑ φάση και να αποκλειστεί στο κύπελλο, έπρεπε ένας παίκτης του να φθάσει μεταξύ… ζωής και θανάτου.

* Οι περήφανοι αποκλεισμοί έχουν κουράσει πολλούς ΠΑΟΚτσήδες που χωρίς να το θέλουν στέλνουν μηνύματα εντός ομάδας.

* Έχει μπει σε μία πρώτη μικρή αμφιβολία η προσωπικότητα του συνόλου που φέτος παίζει εξαιρετική μπάλα, αλλά στα δύσκολα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό παρά τις εμφανίσεις.

* Έχουμε μπει σε περίοδο τραυματισμών και ο ΠΑΟΚ χάνει για σημαντικό διάστημα δύο στόπερ. (Είναι τώρα που πολλοί στη Θεσσαλονίκη θα θυμηθούν τα εργομετρικά που δεν κάνει η ομάδα μια και στηρίζεται στην καθημερινότητα των gps. Τα οποία θυμόμαστε ΜΟΝΟ στις ήττες…)

* Είμαστε σε φάση όπου ο προπονητής σκέφτεται τι μπορεί και πρέπει να αναθεωρήσει για να κάνει το σύνολό του ακόμη καλύτερο, αλλάζοντας μερικούς ρόλους εντός ομάδας.

* Τώρα που ο ΠΑΟΚ θα παίζει μόνιμα και για καιρό χωρίς τον κόσμο του. Έτσι θέλουν στο Αγρίνιο, στις Σέρρες (θα δούμε…) στη Λαμία, έτσι αποφάσισε η Πολιτεία με τον Βρούτση και τους ανεκπαίδευτους που έχει βάλει στη ΔΕΑΒ με τον ανεφάρμοστο νόμο για τιμωρίες εδρών που θα ακυρωθεί σε έναν το πολύ μήνα, αφού όμως πλήξει τον ΠΑΟΚ. Έτσι θα γίνει ακόμη και στην Ευρώπη όπου η κλήρωση έφερε… Κροατία.

Είναι λίγο… κάπως η κατάσταση εντός και εκτός ομάδας, αλλά όσο υπάρχει Λουτσέσκου που καταφέρνει και το πρόβλημα το κάνει… πλεονέκτημα, τόσο και ο υγιής ΠΑΟΚτσής που νοιάζεται για την ομάδα και όχι για το πώς θα αυτοαποθεώνεται ικανοποιώντας τον εγωϊσμό του για όσα… μπορεί να έλεγε, τόσο και θα ελπίζουμε σε ένα καλό φινάλε στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Πως πας Αγρίνιο...

«Από Ιόνια οδό» είναι η πρώτη σίγουρη απάντηση, αν και ο ΠΑΟΚ εδώ χρόνια φροντίζει ώστε οι παίκτες του να έχουν τσάρτερ ακόμη κι αν παίζουν στη… Βέροια.

Κατ αρχάς ο Παναιτωλικός του Πετράκη αρέσει! Παίζει, παράγει, έχει πολλούς ενεργούς παίκτες και εκτιμώ ότι κάνει περήφανο τον ποδοσφαιρικό κόσμο του Αγρινίου. Έτσι θα κάνει και με τον ΠΑΟΚ που… πόσο πληγωμένος θα είναι σωματικά και πνευματικά; Δύσκολο το αυριανό ματς και όλοι μας περιμένουμε την αντίδραση των ασπρόμαυρων στη σοκαριστική βραδιά που πέρασαν στη Λεωφόρο, με το εκπληκτικό-κυριαρχικό ποδόσφαιρο απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά και το απίστευτο αποτέλεσμα.

Ο Λουτσέσκου έχει φρέσκους σωματικά και πνευματικά παίκτες όπως οι Σοάρες, Σάστρε, Νασμπεργκ, Τσιγγάρας, Βιεϊρίνια, Τζίμας, οι μεσοεπιθετικοί του δεν είναι τόσο επιβαρυμένοι και προφανώς θα βγει για να κάνει το ωραίο συνδυαστικό παιχνίδι του. Εκτιμώ ότι θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της αγωνιστικής.

Παρόμοια η συνέχεια σε Σέρρες και Λαμία την προσεχή εβδομάδα, με όλους τους «μεγάλους» να ψάχνουν το απόλυτο στην τελική ευθεία. Για να δούμε ποιος και αν θα έχει απώλειες…

Να και οι Κροάτες...

Στους 16 μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι ανόητο να περιμένεις… «καλή ή εύκολη κλήρωση». Για εμάς το… «περνάει» είναι εντελώς ηλίθιο να λέγεται ή να γράφεται ακόμη και το καλοκαίρι. Εκτιμώ ότι όσο πιο συγκεντρωμένα και ελαφρώς αγχωμένα (δημιουργικό το άγχος) πάει μία ελληνική ομάδα στα ευρωπαϊκά ματς, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει. Άρα… Έχουμε κληρώσεις και αντιπάλους που… «δεν παίζονται», έχουμε και πιο βατές κληρώσεις με ομάδες που… «παίζονται». Δεν ξέρω αν η Σεν Ζιλουάζ… «δεν παίζονταν», ξέρω ότι με τον Άγιαξ υπάρχει κόμπλεξ ακόμη και από την UEFA, ενώ με κάτι… Σερβέτ, Στουρμ και άλλους, ο ΠΑΟΚ είχε τον τεράστιο ελληνικό φόβο του εφησυχασμού. Του «έκατσε» η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, κανείς δεν μπορεί να τους υποτιμήσει, τα γύρω-γύρω θα δημιουργήσουν από μόνο τους τεράστια εγρήγορση σε όλο τον Οργανισμό και… πάμε 7 και 14 Μαρτίου να το ζήσουμε και να το διεκδικήσουμε. Νομίζω ότι η Ντινάμο φέτος ΔΕΝ είναι καλύτερη από την Χάιντουκ που ο ΠΑΟΚ απέκλεισε (δύσκολα) το καλοκαίρι. Μάχη θα γίνει και πιστεύω (σπάνια κάνω προβλέψεις) ότι ο πολύ συγκεντρωμένος ΠΑΟΚ θα τους περάσει.

* Και κάτι αγωνιστικό για το τέλος. Σε μερικά από τα ντέρμπι που πέρασαν το κυριαρχικό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ μπήκε σε αμφιβολία. Ο φόβος του λάθους στο χτίσιμο παιχνιδιού από την άμυνα κυριάρχησε και η ομάδα χρειάζονταν λύσεις. Ποδοσφαιρικά νομίζω ότι σε τέτοια ματς, η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά κάποιων παικτών βοηθούν ακόμη και το μυαλό.

Ο Όττο είναι ο πρώτος. Δείχνει ότι… αγαπάει την μπάλα και τη θέλει στα πόδια του ακόμη και στα δύσκολα.

Ο Κωνσταντέλιας στο 10, ακόμη και αν παίζει μακριά από τον φορ όπως λέει ο προπονητής του, ανεβάζει την ποιότητα του ΠΑΟΚ στο χτίσιμο επιθέσεων

Αυτή την περίοδο ο Σβααμπ αντί του Οζντόεφ και ο… οποιοσδήποτε αντί του Σαμάτα, κάνουν επίσης πολύ καλύτερη δουλειά στο κομμάτι αυτό που χαρακτηρίζει το σύνολο του Λουτσέσκου.

Όλα αυτά στα επόμενα μεγάλα ματς, γιατί τώρα ακολουθεί άλλη διαχείριση με Παναιτωλικό, Πανσερραϊκό και Λαμία.

* Λέω εδώ και μέρες για το μύθο Εκόνγκ σε σχέση με όλο το σκηνικό της συμμετοχή του στην εθνική Νιγηρίας και τώρα αποκαλύπτονται όλα. Αυτά ΜΟΝΟ στον ΠΑΟΚ που είδε παίκτη του να βάζει σε κίνδυνο όλη την καριέρα του και να βγαίνει MVP σε μεγάλη διοργάνωση παίζοντας τραυματίας! Πόσο ΠΑΟΚ…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.