Τώρα αρχίζουν όλα…

Τώρα αρχίζουν όλα…

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Ο Μορόν πανηγυρίζει στο Περιστέρι

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις προοπτικές μίας χρονιάς που πολλοί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως αποτυχημένη.

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Άρη. Το ίδιο θα μπορούσε να σημειώσει κάποιος και για το 2024 που ξεκίνησε για τον Άρη με το σοκ της Τρίπολης. Από ότι φάνηκε όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκάθαρα έχει γυρίσει ο διακόπτης για την ομάδα του Μάντζιου.

Από τις 7 Γενάρη και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ως και το Σάββατο στο Περιστέρι, ο Άρης σε διάστημα 40 ημερών έδωσε 12 παιχνίδια! Από αυτά τα 8 ήταν εκτός έδρας, ενώ τα 3 εντός του ήταν με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, ΑΕΚ και Νίκη Βόλου για το κύπελλο. Απολογισμός; 2 προκρίσεις στο κύπελλο με σημαντικότερη φυσικά αυτή κόντρα στην ΑΕΚ και μία εκτός έδρας νίκη στον πρώτο ημιτελικό στο Αγρίνιο, μία νίκη με ΠΑΟΚ και μία ήττα με Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και σε 5 παιχνίδια εκτός έδρας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Σύνολο 14 βαθμοί στο πρωτάθλημα. Αν βέβαια στην όμορφη Θεσσαλονίκη έκανες μία βόλτα στο διαδίκτυο θα νόμιζες ότι υπάρχει μία χαώδης διαφορά με τον ΠΑΟΚ. Βέβαια στην ουσία του πράγματος από την μεταξύ τους συνάντηση ως και χθες, ο Άρης έχει 14 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ 13. Μόλις ο συμπολίτης έπαιξε τρία κανονικά παιχνίδια (θυμίζω ο Άρης το έκανε παίζοντας σε 15 μέρες με ΠΑΟΚ, 2 φορές με ΑΕΚ και με Ολυμπιακό και ενδιάμεσα πήγε και στο Αγρίνιο!) ισοπαλία στο 90 με ΑΕΚ, ήττα με ΠΑΟ και διασυρμός από ΟΣΦΠ. Η ΠΑΕ Παναθηναικός όμως το περιέγραψε απόλυτα ρεαλιστικά. Συστηματική παραποίηση της πραγματικότητας…

Στα play off όμως δεν θα παίζει η Κ19 του Πανσερραικού και του Βόλου. Θα παίζουν ο Άρης, ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ, ο ΟΣΦΠ. Και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε ποιος θα καταλήξει 4ος.

Προέχει το κύπελλο, αλλά ο Άρης παίζει πάντα για τη νίκη

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Άρης μπορεί να το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Να σφραγίσει την πρόκρισή του στον τελικό και φυσικά να διεκδικήσει το τρόπαιο, αλλά και να βγει για 6η συνεχόμενη φορά στην Ευρώπη.

Έχουμε ακόμα μέρες για τον επαναληπτικό βέβαια για αυτό και ο Άρης οφείλει στο πρωτάθλημα να κάνει το καλύτερο δυνατό στα 13 παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος. Άλλωστε μπορεί να καθορίσει και την…τετραδα. ‘Εχει 3 ματς με τον ΠΑΟ, 3 με την ΑΕΚ και από 2 με ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ. Ο Άρης που ξεκάθαρα έχει πολύ πιο ενισχυμένο ρόστερ και περιμένει μέρα με την μέρα να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με Μανού, Βέλεθ να δείχνουν πόσο πολύ έλειψαν, Ανσαριφάρντ να μπαίνει στην εξίσωση Ρόουζ, Φέτφα ήδη να προσφέρουν.

Και περιμένει την επιστροφή των Φαμπιάνο, Ζουλ, Τζούρασεκ, αλλά και ελπίζει πως ο Μπένετ θα του δώσει δύναμη στο αριστερό άκρο της επίθεσης γιατί ως τώρα ο 20χρονος δεν έχει βοηθήσει. Μετά από 13 συνεχόμενα παιχνίδια σε 43 μέρες ο Μάντζιος θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πιο επισταμένα και ο Άρης μπαίνει στην τελική ευθεία αισιόδοξος ότι φέτος θα είναι η χρονιά του. Γιατί τώρα αρχίζουν όλα…

ΥΓ1 Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Άρη για όλα όσα έχει πετύχει ως τώρα. Θεωρώ ότι αν δεν διαμόρφωναν οι διαιτητές τις συνθήκες στον ημιτελικό υπέρ του Παναθηναικού θα μπορούσε να διεκδικήσει παραπάνω πράγματα. Άποψή μου είναι ότι η διαιτησία ήταν ντροπιαστική και πολύ χειρότερη σε σχέση με το ματς που κέρδισε ο Άρης στο ΟΑΚΑ και υπήρξε παραδοχή εύνοιας από τον κ. Γιαννακόπουλο.

Βέβαια και σε εκείνο το ματς υπήρξαν τα άρθρα για το…ξύλο που παίζει ο Άρης. Άρθρα που στην πορεία…κατέβηκαν για να ξαναανέβουν σαν copy paste το Σάββατο. Απλά ήθελα να ρωτήσω όσους πανηγύρισαν στο…Λίντο, άντε ο Άρης έπαιξε ξύλο και για αυτό εκτέλεσε ο ΠΑΟ 30 βολές! Πώς εξηγείται το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 5 ΦΑΟΥΛ; Λίγη Ντροπή ρε παιδιά…

ΥΓ2 Είπα ντροπή και…ντράπηκε και η ντροπή με το πανό χθες στην Τούμπα. Αυτό πρεσβεύουν όμως. Αυτές είναι οι αξίες και τα ιδανικά. Εις το όνομα της…ντροπής!

ΥΓ3 Απόλυτη δικαίωση του blog για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Ότι ακριβώς γράψαμε. 2 ήττες από Άρη και τέλος ο Τακιανός. Έπεται και συνέχεια. Το ότι βρέθηκαν οπαδοί του συμπολίτη να χλευάζουν τον Άρη μετά τον διπλό αγωνιστικό τους διασυρμό και να μιλάνε για…άτιτλο στο μπάσκετ επειδή αποκλείστηκε από τον Παναθηναικό είναι δείγμα αντίληψης. Ξεκάθαρα όμως…

ΥΓ4 Τι σου είναι η επικοινωνία όμως. Στα 3 τελευταία παιχνίδια γιατί δεν βλέπουμε το βιντεάκι μέσα από τα αποδυτήρια να φωνάζουν 1,2,4; Ειδικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είχε την σημειολογία του. Μάλλον τραγουδάνε το άσμα με την αμνησία που είναι viral. Κρατήστε την πρώτη λέξη, αλλάξτε το αμνησία με το επικοινωνία και το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!