Ολυμπιακός: Το μέταλλο και η νοοτροπία της ομάδας επιβάλλει αντίδραση και νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Το μέταλλο και η νοοτροπία της ομάδας επιβάλλει αντίδραση και νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ!

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα ντέρμπι must win με την ΑΕΚ και οι πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη αποτελούν τον απόλυτο οδηγό. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για τον Ολυμπιακό το παιχνίδι με τη Λαμία (στην ήττα του με σκορ 1-0 από το τέρμα του Σλίβκα) ήταν απός τις περιπτώσεις που το βλέπεις και σκέφτεσαι πώς δεν μπορείς να δεις κάτι χειρότερο από μεριάς εμφάνισης. Πώς δεν υπάρχει πιο κάτω σε level απόδοσης.

Άρα αυτομάτως αυτή η κάκιστη εμφάνιση δημιουργεί μία συνθήκη και μία αγωνιστική υποχρέωση για όλο το club του Ολυμπιακού σε αυτό το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όχι πώς ο πήχης και οι απαιτήσεις δεν θα ήταν ψηλά για ένα τέτοιο ματς.

Όμως οι εμφανίσεις που έχουν προηγηθεί με αποκορύφωμα αυτή στη Λαμία αλλάζουν τα δεδομένα και την... πίεση του... πρέπει. Είναι ένα ντέρμπι όπου ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει όπως αρμόζει η δυναμική του, η φανέλα του, η ιστορία του, να το διεκδικήσει για τα καλά και να το πάρει.

Και βέβαια να παίξει όπως θα ήθελε ο κόσμος του. Τόσο καλά. Το μέταλλο, η νοοτροπία και το περιβάλλον της ομάδας τα επιτάσσει όλα αυτά. Είναι εάν θέλουμε να αναφέρουμε και το γνωστό κλισέ: ή τώρα ή ποτέ.

Ο Πασχαλάκης που μίλησε τόσο σωστά και έδειξε το τι πρέπει να γίνει

Τα του αγώνα με τη Λαμία αναφορικά με τον Ολυμπιακό τα έχουμε καταγράψει. Δεν θα θυμόμαστε από τους Πειραιώτες τίποτε άλλο πλην του εξαιρετικού Πασχαλάκη. Ο δε έμπειρος πορτιέρε ήταν υποδειγματικός και στις τοποθετήσεις του.

Ο Πασχαλάκης θυμίζουμε πώς είπε στη COSMOTE TV για την ήττα στη Λαμία πώς «δεν υπάρχει δικαιολογία. Ξεκινήσαμε νωθρά και δεν δείξαμε ότι θέλαμε το ματς περισσότερο από τον αντίπαλο. Να βάλουμε κάτω το κεφάλι μας να δουλέψουμε, γιατί πρέπει να βγαίνουν σιγά - σιγά στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε με τον νέο προπονητή.

Οι μεγάλες ομάδες έχουν και προσωπικότητες. Έχουμε πολλά ντέρμπι και είναι τρεις βαθμοί που χάσαμε. Είναι κακό αποτέλεσμα: να κοιτάμε μπροστά και πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο. Η νοοτροπία της ομάδας δεν ήταν αυτή που έπρεπε».

Λόγια τόσο σημαντικά. Οι παίκτες με τον κόουτς Κάρλος Καρβαλιάλ ότι ήταν να πουν μεταξύ τους το έχουν πει. Τώρα ήρθε η ώρα για πράξεις. Για να δείξουν στο γήπεδό τους οι Ερυθρόλευκοι ότι όχι μόνο είναι σε θέση να βγάλουν αντίδραση αλλά και την ποιότητά τους αλλά και να ξαναμπούν για τα καλά στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Ναι ακολουθεί ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για το Κύπελλο Ελλάδας (που είναι ως γνωστόν διπλά τα παιχνίδια). Όμως μετά από έναν τέτοιο αγώνα στη Λαμία το focus είναι μόνο στην ΑΕΚ. Ένα ματς που είναι του εξής στιλ για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός: μπαίνεις δυνατά, προηγείσαι στο σκορ και κατακτάς τη νίκη.

Υ.Γ. Ο Καρβαλιάλ επιδιώκει να βάλει κάτι σαν... άγνωστο Χ για να βάλει δύσκολα στην ΑΕΚ. Έναν παίκτη ή παίκτες που δεν τους ξέρει τόσο καλά ο αντίπαλος. Όπως πχ ο Ναβάρο ή και ο Ομάρ Ρίτσαρντς.

Υ.Γ. 2 Με τα τωρινά δεδομένα οι ίδιοι παίκτες που θα σηκώσουν το φορτίο με την ΑΕΚ (εάν όχι οι ίδιοι οι περισσότεροι εξ αυτών) θα το κάνουν και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο στη Λεωφόρο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.