Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον δανεισμό του Πούχατς (vid)

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον δανεισμό του Πούχατς (vid)

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον δανεισμό του Πούχατς (vid)

bet365

O Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον δανεισμό από την Ουνιόν Βερολίνου του 23χρονου διεθνούς Πολωνού αριστερού μπακ, Τιμοτέους Πούχατς, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είναι με κάθε επισημότητα από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Πολωνός αριστερός μπακ, Τιμοτέους Πούχατς. Ο διεθνής άσος υπέγραψε τον δανεισμό του από την Ουνιόν Βερολίνου μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ στη συμφωνία του Τριφυλλιού με τον γερμανικό σύλλογο υπάρχει και οψιόν αγοράς, η οποία είναι τόσο μεγάλη που είναι απίθανο να γίνει μεταγραφή με αυτό το ποσό.

Ο Πούχατς, για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα στο αφιέρωμα του Gazzetta, αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό που δημιούργησε το πρόβλημα υγείας του Κρίστιαν Γκάνεα.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού αναφέρει τα εξής:

''Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ένταξη στο ρόστερ, υπό τη μορφή δανεισμού, του Τιμοτέους Πούχατς. Ο Πολωνός μπακ ανήκει στη γερμανική Ουνιόν Βερολίνου, με την οποία συμφωνήθηκε ο δανεισμός του έως τον Ιούνιο του 2023.

Ο Τιμοτέους Πούχατς γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1999 στην πόλη Σουλεκόβ της Πολωνίας. Ξεκίνησε στην ακαδημία της Ζιέλονα Γκόρα και από εκεί πήγε στην ακαδημία της Λεχ Πόζναν. Στα 17 του έκανε ήδη προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, ενώ στα 18 του έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο. Το ίδιο διάστημα κλήθηκε στην κάτω των 19 ετών εθνική ομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε δανεικός στη Ζαγκλέμπιε Σόσνοβιετς, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Πολωνίας. Το καλοκαίρι του 2018 η Λεχ Πόζναν τον έδωσε δανεικό στην Κατοβίτσε και τελικά στα 20 του γύρισε για να πάρει φανέλα βασικού. Με τη Λεχ έπαιξε δύο σεζόν, πήρε συμμετοχές στους ομίλους του Europa League και κέρδισε μια θέση στην εθνική Πολωνίας.

Το καλοκαίρι του 2021 η γερμανική Ουνιόν Βερολίνου τον αγόρασε από την Λεχ Πόζναν. Έπαιξε στους αγώνες του Europa Conference League, όμως δεν βρήκε χώρο στους αγώνες της Μπουντεσλίγκα. Έτσι τον Ιανουάριο του 2022 δόθηκε δανεικός στην τουρκική Τράμπζονσπορ, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Τουρκίας.

Το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στο Βερολίνο, όμως και πάλι δεν βρήκε θέση βασικού.

Καλωσορίζουμε τον Τιμοτέους στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!''.

O ρόλος του Μπακασέτα

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού είπε αναλυτικά:

Για την πρώτη αντίδραση όταν έμαθε για τον Παναθηναϊκό:

«Η πρώτη αντίδραση μου και της οικογένειάς μου ήταν ενθουσιασμός γιατί γνωρίζουμε τον Παναθηναϊκό, ότι είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με ιστορία και εκπληκτικούς φιλάθλους. Ήμασταν ενθουσιασμένοι και περιμέναμε μέχρι να έρθουμε σε επικοινωνία με τον σύλλογο. Για μένα είναι σημαντικό να βρεθώ στο γήπεδο, οπότε ήμουν χαρούμενος. Πίστευα μέσα μου ότι θα τελειώσει σύντομα, όπως και συνέβη».

Για το αν συγκέντρωσε πληροφορίες πριν έρθει στην Ελλάδα:

«Κάλεσα τον Μπακασέτα για να με ενημερώσει για το σύλλογο και μου είπε όσα ήξερε για τον Παναθηναϊκό, όντας Έλληνας. Επίσης μίλησα με έναν συμπαίκτη μου στην εθνική ομάδα της Πολωνίας, ο οποίος γνωρίζει τον Βαζέχα, τη θρυλική μορφή του Παναθηναϊκού. Και αυτός μου μίλησε για την ιστορία του Παναθηναϊκού, για τους φιλάθλους, για την πόλη».

Για τους προσωπικούς του στόχους:

«Έχω παίξει αρκετές φορές ως δανεικός, ακόμα και στην Πολωνία όταν ήμουν νεότερος. Πάντα ήταν ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό. Στην Πολωνία ήμουν σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας και κερδίσαμε την άνοδο. Στην Τουρκία με την Τραμπζονσπόρ κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός μάχεται για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, οπότε προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αυτό είναι το πλέον σημαντικό».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα