Κι αν ο Ζερβίνιο γίνει… νέος Μπρούνο Γκάμα;

Κι αν ο Ζερβίνιο γίνει… νέος Μπρούνο Γκάμα;

Κι αν ο Ζερβίνιο γίνει… νέος Μπρούνο Γκάμα;

bet365

Ο Ζερβίνιο ετοιμάζεται για την επιστροφή του στη δράση έπειτα από δέκα μήνες με την προσδοκία απόδειξης ότι παραμένει ο βιρτουόζος της μπάλας που θαυμάσαμε στο παρελθόν.

Βγάζοντας από την εξίσωση τον Μοχανάντ Άλι ο οποίος είχε έρθει στο «Κλ. Βικελίδης» υπό τη μορφή δανεισμού και επί της ουσίας δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα αγοράς των δικαιωμάτων του, η προηγούμενη φορά που ο Άρης χρειάστηκε να διαχειριστεί σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού ποδοσφαιριστή του ήταν ο Μπρούνο Γκάμα. Τον Γενάρη του 2019, ο Πορτογάλος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στον εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία. Κατά το ιατρική μητρώο του, πριν από εκείνη τη «ζημιά», στο παρελθόν δεν είχε αντιμετωπίσει σοβαρούς τραυματισμούς καθώς σε μια πορεία (περίπου) 12ετίας δεν είχε απουσιάσει περισσότερες από 103 ημερολογιακές ημέρες.

Λογιάζοντας, ωστόσο, την ηλικία του καθώς πλησίαζαν τα 32α γενέθλιά του, ελάχιστοι πίστεψαν στην ουσιαστική επιστροφή του. Κάποιοι μάλιστα προχώρησαν ακόμη παραπέρα διατυπώνοντας την άποψη ότι η καριέρα του (μόλις) είχε τελειώσει. Τα γεγονότα οδήγησαν στην πανηγυρική διάψευσή τους καθώς ο Μπρούνο Γκάμα επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ – πριν καν συμπληρωθούν οκτώ μήνες – για να ακολουθήσει η πιο παραγωγική χρονιά στην επαγγελματική καριέρα του και μια επιπλέον διετία στο «Κλ. Βικελίδης». Γι’ αυτό εξάλλου εντάσσεται στους κορυφαίους ξένους παίκτες στην ιστορία της ομάδας.

Ο Μπρούνο Γκάμα διέψευσε τους πάντες

Βάζοντας στην ίδια ζυγαριά την περίπτωση του Πορτογάλου με την αντίστοιχη του Ζερβίνιο, βασική διαφορά είναι ότι ο πρώτος τραυματίστηκε καθώς φορούσε την «κιτρινόμαυρη» φανέλα ενώ ο δεύτερος ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκατάστασης και ουσιαστικής επιστροφής του στη δράση από εκείνον τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ. Στις σημαντικές διαφορές είναι ότι ο Ιβοριανός επιθετικός έχει πλούσιο ιατρικό μητρώο από τραυματισμούς 10-15 ημερών ενώ αυτόν που υπέστη τον περασμένο Οκτώβριο (σ. σ. ρήξη πρόσθιου χιαστού) τον διαχειρίστηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Η πρώτη ήταν πριν από πέντε χρόνια, στο διάστημα που αγωνιζόταν στην Κίνα.

Ο Ζερβίνιο

Τότε διένυε το 30ο έτος της ηλικίας του, χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης για διάστημα 218 ημερών και ουσιαστικά οδήγησε στην επιστροφή του στην Ευρώπη παρά την έντονη αμφιβολία για την ανθεκτικότητά του. Εκτιμήθηκε δηλαδή ότι ήταν αναπόφευκτη η αλλοίωση των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του και ότι δεν θα ήταν ο Ζερβίνιο που γνωρίσαμε στα χρόνια του σε Άρσεναλ και Ρόμα. Και πάλι τα γεγονότα απέδειξαν το αντίθετο καθώς στην Πάρμα φρόντισε να «μεγαλώσει» την αξία του.

Η δικαίωση των Τούρκων και η επιστροφή

Όταν ο Άρης πυροδότησε τη «βόμβα Ζερβίνιο» και τέθηκε το ζήτημα της επιστροφής του στη δράση, οι Τούρκοι σημείωσαν μετά βεβαιότητας ότι θα προηγηθεί το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Επί της ουσίας δικαιώθηκαν καθώς ο Ιβοριανός δεν δηλώθηκε στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Άρη και δεν έχει περάσει διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων εβδομάδας από την ημέρα που άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς στην προπόνηση με στόχο την επιστροφή του στην πρεμιέρα της Interwetten Superleague. Βέβαια και ο Άρης γνώριζε πολύ καλά ότι ο 35χρονος θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένα διάστημα εντατικών προπονήσεων γιατί η απουσία δέκα μηνών δεν καλύπτεται μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Αυτό θα συμπληρωθεί εφόσον ο Χερμάν Μπούργος του δώσει λεπτά συμμετοχής στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς η τελευταία συμμετοχή του παίκτη σε αγώνα ήταν στις 29 Οκτωβρίου 2021. Το πλάνο του Αργεντίνου τεχνικού προβλέπει τη σταδιακή παροχή λεπτών συμμετοχής στον Ζερβίνιο και μένει να φανεί ο ρόλος του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα