ΠΑΟΚ: To κρυμμένο μυστικό με το σχήμα εταιριών πού θα σχεδιάσει τη Νέα Τούμπα

ΠΑΟΚ: To κρυμμένο μυστικό με το σχήμα εταιριών πού θα σχεδιάσει τη Νέα Τούμπα

ΠΑΟΚ: To κρυμμένο μυστικό με το σχήμα εταιριών πού θα σχεδιάσει τη Νέα Τούμπα

bet365

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση των «ασπρόμαυρων» για τη «Νέα Τούμπα»; Η απάντηση «κρύβεται» στο ραντεβού της ερχόμενης εβδομάδας, με τους εκπροσώπους της σύμπραξης εταιριών που θα αναλάβει το μεγάλο έργο.

O ΠΑΟΚ δείχνει να είναι πανέτοιμος για την «επόμενη μέρα» σ’ ότι αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου του.

Το Προεδρικό Διάταγμα μοιάζει με το… κλειδί που περίμεναν για να ξεκλειδώσουν και να «τρέξουν» σε fast truck ρυθμούς οι επόμενες διαδικασίες, όπως οι αδειοδοτήσεις κατασκευής και οι μελέτες διαμόρφωσης – χωροθέτησης του συνόλου των αναγκαίων εγκαταστάσεων και του συνόλου των συνοδευτικών μελετών.

Οι «ασπρόμαυροι» όλο αυτό το μεγάλο διάστημα της αναμονής για την υπογραφή και έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος δεν καθόντουσαν με «σταυρωμένα τα χέρια». Έχουν κάνει μια μεγάλη προεργασία σ’ όλα τα κομμάτια, όπου ξεχωρίζει η ανεύρεση της εταιρίας που θα αναλάβει να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα που λέγεται: «Νέα Τούμπα».

Η σύμπραξη των εταιριών που έχει προκριθεί, μέσω διαγωνισμού που έτρεξε το περασμένο διάστημα, ως το τέλος της άλλης εβδομάδας, θα έχει κληθεί από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για να υπογράψουν τις σχετικές συμφωνίες.

Επόμενο βήμα θα είναι η ειδική εκδήλωση, που προετοιμάζει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, μέσω της οποίας θα παρουσιαστεί στο σχήμα των εταιριών και θα γίνουν γνωστά στον κόσμο της ομάδας τα επόμενα βήματα.

Στη Μικράς Ασίας γνωρίζουν ότι θα πρέπει να δώσουν μια πραγματική μάχη με το χρόνο προκειμένου να υλοποιηθεί στην πράξη ο μεγάλος στόχος της παρουσίας στο νέο γήπεδο με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, σε τρεισήμισι - τέσσερα χρόνια από σήμερα, το 2026.

Η «Populous» και το σχέδιο

Όλες οι κινήσεις από την οικογένεια Σαββίδη το προηγούμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν με σκοπό να μη χαθεί ούτε μια μέρα παραπάνω από τη στιγμή της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος. Η πανδημία καθυστέρησε σε σημαντικό βαθμό την πορεία των γραφειοκρατικών θεμάτων, αλλά υπάρχει δρόμος μέχρι την έναρξη των εργασιών, απαιτούνται τουλάχιστον 12 μήνες για να ξεκινήσει η κατασκευή, γι' αυτό και θεωρείται βέβαιο ότι και την σεζόν 2022-23 η ομάδα θα αγωνιστεί στην (παλιά) Τούμπα.

Το ΦΕΚ με το Προεδρικό Διάταγμα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αποτυπώνει σε μεγέθη και παράλληλα να ξεκαθαρίζει το τοπίο, οριστικά και αμετάκλητα, με το τι μπορεί να κατασκευαστεί στην περιοχή. Μια σημαντική και πλήρης εργασία, που κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια, απαραίτητη ώστε να μπει στις ράγες η κατασκευή του νέου γηπέδου και η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για την κατασκευή του νέου γηπέδου έχουν ακουστεί και γραφτεί στον Τύπο ουκ ολίγες κατασκευαστικές εταιρίες που θα ήθελαν να αναλάβουν το πρότζεκτ της «Νέας Τούμπας».

Μια απ’ αυτές που θα μπορούσε να αναλάβει το έργο, συμμετέχοντας ως επικεφαλής στην σύμπραξη των εταιριών, είναι η «Populous», αμερικανική εταιρία που έχει στο ενεργητικό της πάνω από 1.300 σχεδιασμούς και κατασκευές σταδίων σε όλο τον κόσμο μεταξύ άλλων το νέο γήπεδο της Τότεναμ στο Λονδίνο και της Λιόν στη Γαλλία.

Για το τελικό σχέδιο ο Ιβάν Σαββίδης σκοπεύει να ζητήσει την άποψη της οικογένειας του «Δικεφάλου», μέσω διαδικασίας που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, ενώ αυτό που θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι το όνειρο της κατασκευής του νέου γηπέδου θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες και καταλήξουμε στο σχέδιο κατασκευής.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα