Μαουρίσιο: Εμπειρία, φρεσκάδα και 2ος σκόρερ του Παναθηναϊκού (vids)

Μαουρίσιο: Εμπειρία, φρεσκάδα και 2ος σκόρερ του Παναθηναϊκού (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μαουρίσιο: Εμπειρία, φρεσκάδα και 2ος σκόρερ του Παναθηναϊκού (vids)

bet365

Κέρδισε ξανά μια θέση στην 11άδα του Παναθηναϊκού, δείχνει αρκετά πιο φρέσκος και με πιο καθαρό μυαλό και αυτή τη στιγμή ο Μαουρίσιο έφτασε να γίνει ο 2ος σκόρερ του «τριφυλλιού».

Οι διορθώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη μεσαία γραμμή και η τριάδα με την οποία έχει αποφασίσει να παρουσιάζει τον Παναθηναϊκό εκμεταλλευόμενος και την αγωνιστική άνοδο του Βιγιαφάνιες, έχει βοηθήσει τόσο την ομάδα, όσο και τον Μαουρίσιο.

Ο Βραζιλιάνος χαφ σκόραρε και απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, το απόγευμα της Κυριακής, πανηγύρισε έξαλλα, έστειλε το μήνυμα για... σκληρή δουλειά και έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να είναι εκείνος με τα περισσότερα τέρματα, πίσω φυσικά από τον Καρλίτος.

Ο Μαουρίσιο με τον Χουάνκαρ

  • Το δεύτερο 90λεπτο, το πρώτο στο πρωτάθλημα και το 4ο γκολ

Για πρώτη φορά στη φετινή Super League Interwetten, ο Μαουρίσιο συμπλήρωσε και τα 90 λεπτά της αναμέτρησης όντας στον αγωνιστικό χώρο. Δεν αντικαταστάθηκε κατά τη διάρκεια του ματς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον άφησε να βγάλει όλο το παιχνίδι και αυτό έγινε μόλις για δεύτερη φορά την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά.

Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε παίξει σε όλο το ματς και απέναντι στον Βόλο για το Κύπελλο, ξανά στη Λεωφόρο και το έκανε πάλι στο «σπίτι» του «τριφυλλιού», στο προτελευταίο ματς της ομάδας για το 2021, αφού έρχεται η ρεβάνς με τους Θεσσαλούς λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Η εικόνα που βγάζει στο γήπεδο ο Μαουρίσιο και η ανάγκη που φαίνεται ότι είχε και τα γκολ, αλλά και την συμβολή ώστε να αισθανθεί ξανά πως προσφέρει σημαντικά, τον οδήγησαν στο 4ο προσωπικό του τέρμα για φέτος.

Ακολουθώντας τη φάση που εξελισσόταν και κάνοντας όλη την κίνηση μέχρι και την μικρή περιοχή, πάτησε δυνατά και έκανε το καλύτερο άλμα για να φτάσει στη μπαλιά του Χουάνκαρ και ν' ανοίξει το σκορ, προτού έρθει και η κεφαλιά του Σάντσες για το τελικό 2-0 κόντρα στους Γιαννιώτες.

Ο τρόπος που πανηγύρισε, έδειξε πράγματα για την ψυχολογία του και την ένταση με την οποία αντιμετωπίζει πλέον τα ματς, πεισμώνοντας για τον καλύτερο Παναθηναϊκό και την ισορροπία που τόσο θέλει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βρει...

  • Προσωπικότητα, δυο «μυαλά» στον άξονα με Πέρεθ και η καθιέρωση

Ο Μαουρίσιο μετράει μόλις 6 συμμετοχές ως βασικός τη φετινή σεζόν στα ματς της Super League Interwetten. Μάλιστα, είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα από τα μέσα του Σεπτέμβρη (18/9 στην ήττα στα Γιάννενα) που για να ξαναδεί την πόρτα της ενδεκάδας και να την ανοίξει, έπρεπε να περιμένει μέχρι και τις 28 του Νοέμβρη, στο 2-0 επί του Παναιτωλικού στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Με τον Ρούμπεν Πέρεθ στο ξεκίνημα της σεζόν, ήταν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος αυτός που προσπάθησε να ταιριάξει, να συνεννοηθεί, να βρει κώδικα επικοινωνίας στο γήπεδο και φυσικά ο Ισπανός ήταν εκείνος που αναλάμβανε την καθοδήγηση στον άξονα των «πράσινων».

Οι αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η βελτίωση του Βιγιαφάνιες μπροστά από τους χαφ και η εικόνα του Μαουρίσιο, έβαλαν τον Βραζιλιάνο στην εξίσωση και τώρα ο Παναθηναϊκός βγαίνει κερδισμένος από τη νέα τάξη πραγμάτων στη μεσαία γραμμή.

Μπαίνει αλλαγή με τον ΠΑΟΚ, σκοράρει αμέσως, δίνει ελπίδα, αλλά δεν έρχεται το αποτέλεσμα. Μπαίνει αλλαγή με την Λαμία στο Βόλο και καταφέρνει να κερδίσει πέναλτι και να «σερβίρει» στον Μακέντα για την ολική ανατροπή και μια πολύ σημαντική νίκη για το «τριφύλλι».

Κλέβει από λάθος του Χουχούμη και κάνει νέα ασίστ στον Μακέντα στα «καπάκια» κόντρα στον Παναιτωλικό, για να έρθει η συμμετοχή στο πρώτο του 90λεπτο κόντρα στον Βόλο στο Κύπελλο.

Και κάπως έτσι πλέον βρίσκεται στην 11άδα στα παιχνίδια με ΑΕΚ, Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα, για να μετρήσει ο Παναθηναϊκός δυο νίκες και μια ήττα στο ντέρμπι όπου τιμωρήθηκε στα πρώτα λεπτά για την έλλειψη συγκέντρωσης...

«Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς είναι εκπληκτικό. Πάντα να δουλεύεις σκληρά για να πετύχεις αυτό που θέλεις» έγραψε ο Μαουρίσιο στα social media με μια φωτογραφία από τον έντονο πανηγυρισμό του στο δικό του γκολ, ενώ, «έζησε» με πάθος και το 2-0 κόντρα στους Γιαννιώτες βλέποντας τον Σάντσες να σκοράρει για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα