Play off, Superleague 2: «Πεντάστερος» Ιωνικός κόντρα στα Χανιά και ζωντανός για την άνοδο

Newsroom
ελλαδα

bet365

Δεν γινόταν να είναι καλύτερη η πρεμιέρα των play off της Superleague 2 για τον Ιωνικό καθώς επικράτησε με το ευρύ 5-1 κόντρα στα Χανιά και μπήκε με το... καλημέρα δυνατά στο παιχνίδι της ανόδου.

Ο Ιωνικός δήλωσε... παρών για τη μάχη της ανόδου και με τον πιο επιβλητικό τρόπο! Οι Νικαιώτες επικράτησαν με 5-1 των Χανίων, στην πρεμιέρα των play off της Superleague 2 και μείωσαν την απόσταση από την Athens Kallithea (με ματς λιγότερο) στους 4 βαθμούς.

Βέβαια, παρά το τι δείχνει το τελικό σκορ, τα Χανιά στάθηκαν εξαιρετικά στα πρώτα λεπτά και θα βλέπαμε ίσως διαφορετικό παιχνίδι αν δεν υπήρχε στην εστία του Ιωνικού, ο Ιωάννης Γκέλιος. Ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν εκείνος που σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο τον Μάναλη από εξ επαφής πλασέ μόλις στο 3ο λεπτό.

Αντιθέτως, ο Σαλαζάρ (που τραυματίστηκε άσχημα στο 44ο λεπτό και αποχώρησε με πόνους στο γόνατο) δεν είχε την ίδια κατάληξη στο 7ο λεπτό. Ο Μπάτζιος έκανε μεγάλος λάθος κοντά στην περιοχή, ο ποδοσφαιριστής των Νικαιωτών έκλεψε την μπάλα και με πλασέ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Με τον... αέρα του γκολ, ο Ιωνικός βρήκε και δεύτερο τέρμα μόλις τέσσερα λεπτά μετά, όταν ο Σόουζα πήδηξε πιο ψηλά από όλους, πήρε μία δυνατή κεφαλιά και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κλέιμαν για το 2-0. Κάπου εδώ έρχεται ξανά ο Γκέλιος να... σώσει την κατάσταση.

Στο 16ο λεπτό είχε την απάντηση σε εξ επαφής σουτ ξανά μέσα στην περιοχή ενώ στο 38ο λεπτό νίκησε εκ νέου τον Μάναλη σε πλασέ του έμπειρου φορ από κοντά, κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Εν τέλει το γκολ το βρήκε ξανά ο Ιωνικός πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, καθώς στο 42ο λεπτό, ο Οικονομίδης πήρε την μπάλα στην περιοχή, πλάσαρε εξαιρετικά τον Κλέιμαν και έκανε το 3-0 για τους Νικαιώτες.

Το παιχνίδι πήρε διαστάσεις... θριάμβου στο 52' χάρη στον Ντάουντα. Ο πολύπειρος φορ βρέθηκε σε θέσης βολής έξω από την περιοχή και με ένα εντυπωσιακό βολέ (ένα από τα ωραιότερα γκολ στη κατηγορία) νίκησε τον Κλέιμαν για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Τέσσερα λεπτά μετά, τα Χανιά βρήκαν τον δρόμο για να μειώσουν το σκορ, όπου μετά από ωραία συνεργασία των παικτών, ο Νίλι βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το 4-1 για την ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περισσότερο το σκορ αλλά στο 69', ο Γκέλιος ήταν ξανά παρών με εξαιρετική απόκρουση από κοντά.

Το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Οικονομίδη, ο οποίος βρήκε τον χώρο για να πατήσει περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Κλέιμαν για το τελικά και θριαμβευτικό 5-1 των Νικαιωτών απέναντι στα Χανιά.

Ιωνικός: Γκέλιος, Τασούλης, Οικονομίδης (87′ Ουακάσο), Λινάρδος (64′ Γιακουμάκης), Γκοράνοφ, Γκίνη, Σόουζα, Γκαρντάφσκι (46′ Οικονομόπουλος), Ζάχαβι, Σαλαζάρ (44′ λ.τ Ντάουντα), Ροντρίγκεζ (87′ Δρίτσας).

Χανιά: Κλέιμαν, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Λεμονής, Ντίας, Νίλι, Τσέλιος (55′ Μάνος), Σιλά (46′ Παναγιώτου), Μάναλης, Κατσούρρι (46′ Κόλα), Μιούλερ.

Play Off, Νότιος Ομιλος

Ιωνικός – Χανιά 5-1
Ηλιούπολη – Athens Kallithea (25/3, 15:00)
Ρεπό: Καλαμάτα

Βαθμολογία

1. Athens Kallithea 24 (47)
---------------------------------------
2. Χανιά 22 (44)
3. Ιωνικός 21 (36)
4. Καλαμάτα 18 (36)
5. Ηλιούπολη 18 (35)

*Σε παρένθεση οι βαθμοί που συνέλεξαν στην κανονική διάρκεια.

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα