Super League 2, Νότιος όμιλος: «Χ»αμένοι και οι δύο στη Νίκαια, ξανά στην κορυφή η Athens Kallithea

Newsroom
ελλαδα

bet365

Σε ένα ματς που τα είχε... όλα, η Ηλιούπολη έκανε την ανατροπή αλλά ο Ιωνικός διαμόρφωσε το τελικό 2-2, αφήνοντας και τις δύο ομάδες μακριά από την κορυφή. Η Athens Kallithea «απέδρασε» από την Καλαμάτα (0-1) και ανέβηκε ξανά στην κορυφή των play off του Νοτίου ομίλου.

Στην πρώτη θέση των play off του Νοτίου ομίλου επέστρεψε η Athens Kallithea καθώς επικράτησε με 1-0 της Καλαμάτας και προσπέρασε τα Χανιά. Από την άλλη, η Ηλιούπολη κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό αλλά ο Ντάουντα έφερε το ματς στα ίσια στο 84' και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν μακριά από την κορυφή.

Καλαμάτα - Athens Kallithea 0-1

Σκόρερ: 59' (π.) Ματίγια

Με ένα σημαντικό διπλό έφυγε από την Καλαμάτα η Athens Kallithea καθώς επικράτησε με 1-0 και ανέβηκε ξανά στην κορυφή των play off του Νοτίου ομίλου. Οι γηπεδούχοι αντιστέκονταν εξαιρετικά απέναντι στις επιθετικές ενέργειες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άγγιξαν το γκολ στο 38' όταν ο Ντεμέτριους βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και πήγε στα χέρια του Κοβάλ. Τελικά το γκολ ήρθε από τον Ματίγια, ο οποίος μετρέψε το πέναλτι που κέρδισε ο Κυνηγόπουλος, στο 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ στο 59ο λεπτό.

Καλαμάτα: Κοβάλ, Κωνσταντόπουλος (75′ Δρούγας), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Αρίμπας, Καρασαλίδης (82′ Κωτσόπουλος), Κάνιας (67′ Λόπεζ), Κάτσε (67′ Κατάλντι), Πασάς, Ακόστα (67′ Γρίβας), Τάτος.

Athens Kallithea: Κότσαρης, Μεχίας, Τσιβελεκίδης, Μανθάτης, Καινούργιος, Ματίγια, Μουστακόπουλος, Ντεμέτριους, Βασιλόγιαννης (86′ Μαρόττα), Τόρες (53′ Κυνηγόπουλος), Λουκίνας (78′ Μπουλούλης).

Ιωνικός - Ηλιούπολη 2-2

Σκόρερ: 34' Γιακουμάκης, 84' Ντάουντα - 61' Μπουσάι, 66' (π.) Παντελίδης

Σε ένα ματς που τα είχε όλα στη Νίκαια, Ιωνικός και Ηλιούπολη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 και έχασαν αρκετό έδαφος από την κορυφή του Νοτίου ομίλου. Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ καθώς στο 34ο λεπτό ο Γιακουμάκης νίκησε με εντυπωσιακό «ψαλιδάκι» τον Πολίτη για το 1-0. Στο δεύτερο μέρος, η Ηλιούπολη χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να φτάσει στην ολική ανατροπή. Ο Μπουσάι αρχικά έφερε το ματς στα ίσια στο 61' με ωραίο πλασέ ενώ ο Παντελίδης κατάφερε να νικήσει από τα έντεκα βήματα τον Γκέλιο για το 1-2 στο 66'. Δέκα λεπτά μετά, οι Νικαιώτες άγγιξαν την ισοφάριση αλλά ο Πολίτης απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Γιακουμάκη, κρατώντας το 1-2. Όμως, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Ντάουντα, ο οποίος για ακόμη μία φορά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 84', κρατώντας τους γηπεδούχους στο -7 και τους φιλοξενούμενους στο -6 από την πρώτη θέση. Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Ιωνικός έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Γκοράνοφ.

Ιωνικός: Γκέλιος, Τασούλης, Σαλίνας, Οικονομίδης (72′ Ντάουντα), Γιακουμάκης, Γκοράνοφ, Γκίνη (72′ Λινάρδος), Σόουζα, Γκαρντάφσκι, Ζάχαβι (86′ Δρίτσας), Ροντρίγκεζ.

Ηλιούπολη: Πολίτης, Μπουσάι (88′ Μπάρμπαρο), Τοπάλ, Ασίγκμπα, Ανδρέου (54′ Λατίνοβιτς), Κρέτση, Γκοτσούλιας, Βασιλούδης (71′ Τσαφταρίδης), Βενάρδος, Γιάννου, Παντελίδης (88′ Άντο).

Τα αποτελέσματα

Καλαμάτα - Athens Kallithea 0-1
Ιωνικός - Ηλιούπολη 2-2
Ρεπό: Χανιά

Η Βαθμολογία

1. Athens Kallithea 31 (4 αγώνες)
2. Χανιά 28 (4 αγώνες)
3. Hλιούπολης 25 (4 αγώνες)
4. Ιωνικός 24 (4 αγώνες)
5. Καλαμάτα 19 (4 αγώνες)

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα