Μπεσίκτας: Ανακοίνωσε τον Μούτσι, έγινε η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή Αλβανού ποδοσφαιριστή

Μπεσίκτας: Ανακοίνωσε τον Μούτσι, έγινε η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή Αλβανού ποδοσφαιριστή

Μούτσι

bet365

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην γειτονική χώρα, η μεταγραφή του Έρνεστ Μούτσι στην Μπεσίκτας έφτασε σε οκταψήφιο νούμερο κι έγινε έτσι η δεύτερη ακριβότερη που αφορά Αλβανό ποδοσφαιριστή στην ιστορία του αθλήματος.

Η Μπεσίκτας και ο πρόεδρος της, Χασάν Αράτ ήθελαν να «προικίσουν» τον Φερνάντο Σάντος με κάποια σημαντικά νέα εργαλεία στην προσπάθεια που ξεκίνησε στον πάγκο των «μαύρων αετών», οι οποίοι ήταν σε κακά χάλια πριν την έλευσή του την φετινή σεζόν.

Πέρα από την εντυπωσιακή μεταγραφή του Αλ Μουσράτι με το πλούσιο παρασκήνιο, η τουρκική ομάδα έκανε δικό της και το αστέρι του αλβανικού ποδοσφαίρου, Έρνεστ Μούτσι. Το ενδιαφέρον για τον παίκτη έγινε γνωστό στις αρχές του μήνα και την χθεσινή τελευταία μέρα του μεταγραφικού παραθύρου στην Τουρκία έκλεισε η συμφωνία και στην συνέχεια ανακοινώθηκε από την Μπεσίκτας.

Για να γίνει βέβαια αυτό χρείαστηκε να πληρώσει αδρά την Λέγκια Βαρσοβίας προκειμένου να δώσει την συγκατάθεσή της βγάζοντάς από τα ταμεία της το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και αφήνοντας στους Πολωνούς και 10% ποσοστό μεταπώλησης.

Τα ρεκόρ που έσπασε η μεταγραφή του Μούτσι

Κάπως έτσι ο Μούτσι έγινε η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του πολωνικού συλλόγου, ξεπερνώντας κατά πολύ την προηγούμενη, εκείνη του Μαγιέφσκι στην Μονακό με 7 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, έγινε και η δεύτερη ακριβότερη αγορά ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Μπεσίκτας, αφού έμεινε πίσω μόνο από την απόκτηση του νυν συμπαίκτη του, Αλ Μουσράτι, που έφτασε τα 12 εκατ. ευρώ (μαζί με το ενοίκιο, 11 χωρίς).

Παράλληλα, η μετακίνηση του 22χρονου επιθετικού μέσου έγινε η δεύτερη ακριβότερη στην ιστορία του αθλήματος για Αλβανό ποδοσφαιριστή, αφού μόνο εκείνη του Κριστιάν Ασλάνι από την Έμπολι στην Ίντερ την ξεπερνάει, αφού μπορεί η μεταγραφή αυτή καθ' εαυτή να κόστισε 10 εκατ. ευρώ, όμως οι «νεραντζούρι» είχαν πληρώσει και 4,5 εκατ. ευρώ ως ενοίκιο για τον μονοετή δανεισμό του.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα