Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος» έχει πάρει πέντε στα έξι «διπλά» με κόσμο στο «Γ. Καραϊσκάκης»! (vids)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ο Δικέφαλος» έχει πάρει πέντε στα έξι «διπλά» με κόσμο στο «Γ. Καραϊσκάκης»! (vids)

bet365

O Σταύρος Σουντουλίδης θυμάται τις έξι νίκες του ΠΑΟΚ στο (νέο) «Γ. Καραϊσκάκης», επίδοση-ρεκόρ για ελληνική ομάδα, με τα πέντε «διπλα» να έχουν γίνει μπροστά σε «ερυθρόλευκα» μάτια.

Το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League, θα γίνει με κόσμο ή χωρίς κόσμο; Καλό το ερώτημα, απάντηση 100% δεν υπάρχει μέχρι και τώρα, έστω κι αν ξαφνικά χτες η Επιτροπή Εφέσεων γνωμοδότησε στην έδρα ότι «έχει αλλάξει κανονισμός των κεκλεισμένων».

Για το μπάχαλο με το θέμα των εισιτηρίων θα μπορούσα να γράψω πολλά. Όπως πχ. για την προσπάθεια της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός να πείσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Χουανκάρ μπορούσε να παίξει ακόμη και με ένα αφτί! Οι κωμικοτραγικές καταστάσεις δεν έπαψαν, ούτε πρόκειται, να ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με μια μεστή, ουσιαστική και καθόλου επιθετική ανακοίνωση ζητάει διευκρινήσεις και αναμένεται να τις πάρει σήμερα από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, που συνεδριάζει για το επίμαχο θέμα.

Ας αφήσουμε, στην άκρη τα νομικά θέματα που συνεχίζουν να σημαδεύουν το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξάλλου το όλο εξωαγωνιστικό σκηνικό γύρω από το κυριακάτικο ντέρμπι -με ή χωρίς κόσμο- δεν αλλάζει το παραμικρό την προσέγγιση και την τακτική προετοιμασία της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αφήστε, που τα πέντε από τα έξι «διπλά» των «ασπρόμαυρων» έχουν έρθει μπροστά στα μάτια «ερυθρόλευκων» οπαδών, μόνο η νίκη (1-2) τον Οκτώβριο του 2005 είχε σημειωθεί σε ντέρμπι που έγινε «κεκλεισμένων των θυρών».

Το Gazzetta σας θυμίζει τι έγινε στα έξι τελευταία «διπλά» του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης, εξάλλου οι «ασπρόμαυροι» είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κερδίσει στο (νέο) «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πάνω από τρεις φορές!

Σεζόν 2005-’06

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2

Σκόρερ: Τουρέ – Π. Κωνσταντινίδης (2)

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που υποχρέωσε σε ήττα τον Ολυμπιακό στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μέχρι το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 2005 οι «ερυθρόλευκοι» μετρούσαν 15 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 17 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας ηττηθεί στο νέο «σπίτι» τους μόνον από τη Νιουκάστλ και τη Ρόζενμποργκ.

Πάντως, αυτή την πρώτη εντός έδρας ήττα δεν την είδαν ζωντανά παρά ελάχιστοι φίλαθλοι, καθώς ο αγώνας έγινε χωρίς κόσμο, λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού, που προηγήθηκε στο 59’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάγια Τουρέ.

Ο «Δικέφαλος», με τον Αιγύπτιο Σικαμπάλα, που με αφορμή εκείνο το ντέρμπι έγινε σύνθημα στα χείλη των ΠΑΟΚτσήδων («μάθε στο Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα…»), «χτύπησε» στην αντεπίθεση και με σκόρερ τον σημερινό βοηθό του Ραζβάν Λουτσέσκου, Παντελή Κωνσταντινίδη (66’ και 71’), γύρισε για δεύτερη φορά εκτός έδρας εις βάρος του σκορ απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Σεζόν 2009-’10

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1:

Σκόρερ: Εντίνιο

Ο Εντίνιο Αρνάλδο Έντι Λόπες ντα Σίλβα είχε «υπογράψει» στις 15 Ιανουαρίου του 2010 στον ΠΑΟΚ και εννιά μέρες αργότερα (24/1) έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο Φερνάντο Σάντος τον ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, καθώς ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, και μόλις στο 20ο λεπτό, ύστερα από την ασίστ του Βλάνταν Ιβιτς, «εκτέλεσε» τον Αντώνη Νικοπολίδη χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ ένα πολύτιμο τρίποντο. Ο «Δικέφαλος» με εκείνο το «διπλό» μπήκε για τα καλά σε τροχιά τίτλου και τον Μάιο στα play-offs θα επιβεβαίωνε την ανωτερότητα του απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Σεζόν 2009-’10 (play-offs)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1

Σκόρερ: Βλ. Ίβιτς

Παράσταση για έναν ρόλο με τον ΠΑΟΚ να σφραγίζει την πρωτιά στα play-offs της σεζόν και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League με την τρίτη νίκη επί του Ολυπιακού μέσα στην ίδια σεζόν!

Το «χρυσό» γκολ για τον «Δικέφαλο» σημείωσε ο Βλάνταν Ιβιτς σε μια αντεπίθεση – ποίημα, που ξεκίνησε από τα πόδια του Σέρβου μέσου, με τον Ολιβιέ Σορλέν να πασάρει την κατάλληλη στιγμή και τον Ιβιτς να σκοράρει «παγώνοντας», αν και ήταν μήνας Μάιος, τους «ερυθρόλευκους».

Σεζόν 2014-15

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2

Σκόρερ: Φουστέρ – Αθανασιάδης, Περέιρα

Το «διπλό» που έφερε τον ΠΑΟΚ στο +5 από τον Ολυμπιακό, αλλά προκάλεσε στην συνέχεια τόσα δεινά και τριγμούς στο εσωτερικό της ομάδας του Αγγελου Αναστασιάδη.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης συνέχισε μια μικρή παράδοση σκοράροντας εις βάρος των «ερυθρόλευκων» για να ακολουθήσουν δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Αρχικά, ο Φουστέρ ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό, αλλά το εκπληκτικό σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ του Φακούντο Περέιρα χάρισε τη νίκη στους «ασπρόμαυρους», που τελείωσαν το ντέρμπι με δεξί μπακ τον Σαλπιγγίδη και αμυντικό χαφ τον Δ. Παπαδόπουλο.

Σεζόν 2018-’19

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1:

Σκόρερ: Βούκοβιτς (αυτ.)

H αλήθεια είναι ότι το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου του 2018, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έπαιξε καθόλου καλό ποδόσφαιρο, όμως έφυγε με το «διπλό» από τον Πειραιά, χάρη στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς στο 49ο λεπτό.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που τώρα υπσρασπίζεται τα «ερυθρόλευκα» δίχτυα, ήταν ο ήρωας εκείνης της βραδιάς για τους «ασπρόμαυρους», που είχαν ξεκινήσει με 4/4 το πρωτάθλημα και στο τέλος της σεζόν ολοκλήρωσαν την θριαμβευτική πορεία φτάνοντας στο 26-4-0.

Πολλοί υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα ότι το αήττητο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ κρίθηκε σ’ αυτό το ντέρμπι…

Σεζόν 2019-20 (play-offs)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1:

Σκόρερ: Μιχάι

Ο ΠΑΟΚ έβαζε τέλος στο εντός έδρας αήττητο σερί των 43 αγώνων του Ολυμπιακού, νομοτελειακά αυτό θα έπρεπε να συμβεί από την ομάδα που την προηγούμενη σεζόν είχε στεφθεί αήττητη πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 90ο λεπτό, να βρεθεί στην πορεία της μπάλας ένας παγκίτης, ο Ενέα Μιχάι, για να την στείλει στα δίχτυα και ο «Δικέφαλος» να περάσει και πάλι νικηφόρα από τον Πειραιά υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στη μοναδική ήττα στο πρωτάθλημα.

Σεζόν 2022-23

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2

Σκόρερ: Χάμες Ροντρίγκες – Παπασταθόπουλος (αυτ.), Νάρεϊ

Με εμφάνιση γεμάτη αυτοπεποίθηση, ο αποτελεσματικός ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», χάρη σε ένα αυτογκόλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και ένα τρομερό βολέ του Κάλεντ Νάρεϊ, ξεπερνώντας τον εκείνη την αγωνιστική στη βαθμολογία και βάζοντας τον σε ιδιαίτερη δύσκολη θέση.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα για τους «ασπρόμαυρους» του Ραζβάν Λουτσέσκου, αν ο Λετονός Τρεϊμάνις δεν «έκλεινε τα μάτια» στη διπλή ανατροπή του Νέλσον Ολιβέιρα από τον Μπα και τον Τζολάκη. Αρχικά καταλόγισε το πέναλτι, αλλά το πήρε πίσω εξετάζοντας τη φάση στο VAR.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.