Αν δεν φέρει δικούς του συνεργάτες ο Φρόιντφελντ, η καχυποψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει μεγαλύτερη

Αν δεν φέρει δικούς του συνεργάτες ο Φρόιντφελντ, η καχυποψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα γίνει μεγαλύτερη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ανάγκη να αλλάξει ο νέος αρχιδιαιτητής όλη την ΚΕΔ.

Καλώς η, κακώς, η ΕΠΟ φέρνει για αρχιδιαιτητή τον Σουηδό Peter Fröjdfeldt. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει τώρα, έτσι ώστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο να μην έχουμε την εικόνα που είχαμε πέρυσι, αλλά ακόμη και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν με τον Steve Bennett.

Κατά την γνώμη μου το πράγμα είναι ξεκάθαρο: Ο Σουηδός πρέπει να φέρει δικούς του συνεργάτες για την ΚΕΔ της ΕΠΟ. Ξένους, Σουηδούς, Νορβηγούς, Γάλλους, δεν ξέρω ποιους, αλλά ξένους δικής του επιλογής, που να μην έχουν καμία σχέση με την ΕΠΟ. Η υπάρχουσα κατάσταση με την ΚΕΔ πρέπει να αλλάξει, να μην μείνει κανείς από τους συνεργάτες του Μπένετ. Να αποζημιωθούν, εν ανάγκη από τη Super League, και να πάνε σπίτια τους. Και να υπάρξει ένα καινούργιο σκηνικό.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η καχυποψία θα γίνει χειρότερη, θα φουντώσει κι άλλο. Ήδη, ακούμε φωνές ότι ο Fröjdfeldt απλά θα είναι επικεφαλής, όμως το κουμάντο θα το κάνουν άλλοι. Μην ξεχνάμε ότι πρώτον ο Ολυμπιακός κι ο Μαρινάκης έχουν πει επίσημα ότι τους ορισμούς τους έκανε ουσιαστικά ο Μάνταλος κι όχι ο Μπένετ και δεύτερον ο ΠΑΟΚ έδωσε χθες στον Τύπο ότι προϋπόθεση να δεχθεί την επιλογή Fröjdfeldt είναι να αλλάξει κι ο υπεύθυνος VAR ο Πορτογάλος Capella-παρεμπιπτόντως, εάν δεν αντικατασταθεί ο τελευταίος, ο ΠΑΟΚ τι θα κάνει; Θα πάρει πίσω την αποδοχή της λύσης Fröjdfeldt; Και πότε θα το κάνει, ενώ έχει ήδη ψηφιστεί; Μήπως κοροϊδευόμαστε;

Ο Fröjdfeldt έχει μία χρυσή ευκαιρία να απαιτήσει δικούς του συνεργάτες και να γίνει μία νέα αρχή στο θέμα της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα το κάνει; Κι αν το κάνει, θα το αποδεχθούν οι «αρμόδιοι»; Κι αυτός, σε μία τέτοια περίπτωση, πώς θα αντιδράσει; Μήπως απλά κάνει πίσω για να πάρει ένα ωραίο μισθό για 6,5 μήνες (15.10 έως 30.5) δουλειά;

μπενετ

Στο στοίχημα, πάντως, η παραμονή του Μάνταλου στην ΚΕΔ αυτής της ΕΠΟ παίζεται με 1,05!

Άσχετο:

«Δείτε αυτόν τον παίκτη και θα με θυμηθείτε». Έτσι είχαν πει στον Ολυμπιακό, φίλοι του κλαμπ από τη Σερβία, πριν το παιχνίδι με τον Τόπολα για τον σέντερ μπακ Νεμάνια Στόϊτς, που έβγαλε μάτια με την απόδοση του στο 2-2 της περασμένης Πέμπτης και δικαίωσε τη «συμβουλή» που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» για να προσέξουν τον 25χρονο υψηλόσωμο άσο, που εδώ και 2,5 χρόνια είναι ένας από τους καλύτερους στόπερ στο γειτονικό πρωτάθλημα, εξ ου άλλωστε κι έφτασε να παίξει και στην Εθνική Σερβίας.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Δεν αργεί και πολύ το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού, σε 15 ημέρες είναι, με την Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκη. Ένα παιχνίδι που θα σημάνει και την επιστροφή του Ντέϊβιντ Μόγες σε ένα γήπεδο στο οποίο είχε γνωρίσει μία από τις χειρότερες ήττες της καριέρας του, εκείνο το Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 τον Φεβρουάριο του 2014. Κακό για τον Ολυμπιακό ενόψει του αγώνα στις 26 του μήνα! Ένας προπονητής που έχει υποστεί από μία ομάδα και σε ένα γήπεδο ένα τέτοιο κάζο, θα είναι δύο και τρεις φορές πιο υποψιασμένος για να μην την ξαναπατήσει…

μογιες

Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός με την Γουέστ Χαμ είχαν ξαναπαίξει στην Ευρώπη πριν 58 ολόκληρα χρόνια, στο Κύπελλο Κυπελλούχων, με το ένα ματς, στον Πειραιά, να λήγει 2-2 και το άλλο, στο Λονδίνο, να το κερδίζουν οι Άγγλοι με 4-0. Μάλιστα τότε η Γουέστ Χαμ είχε φτάσει ως τον ημιτελικό της διοργάνωσης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.