ΠΑΟΚ μεταγραφές: Όταν ο Ντεσπόντοφ έλαμψε μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vids)

Ο Ντεσπόντοφ είχε λάμψει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Λουντογκόρετς

bet365

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, ειδικά οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν άσχημες αναμνήσεις από τον 26χρονο Βούλγαρο μεσοεπιθετικό που έρχεται στον ΠΑΟΚ!

Πριν από δύο καλοκαίρια ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έλαμψε μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μετατρέποντας την πρώτη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League σε προσωπική παράσταση.

Στο 33ο λεπτό ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός είχε χαμένο τετ α τετ με τον Τζολάκη, δέκα λεπτά αργότερα απείλησε εκ νέου την εστία των «ερυθρόλευκων» με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Ντεσπόντοφ «χτύπησε» με τον ίδιο τρόπο: εκτέλεση φάουλ με το δεξί, έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πάνω από το τείχος και στα δίχτυα για το 0-1 των Βούλγαρων.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση (1-1), με το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά, ωστόσο τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία την είχε η Λουντογκόρετς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με -ποιον άλλον;- τον Ντεσπόντοφ να αποφεύγει και τον Τζολάκη, αλλά το πλασέ του στην άδεια εστία έστειλε την μπάλα άουτ!

Μια εβδομάδα αργότερα οι Βούλγαροι άφησαν τον Ολυμπιακό εκτός Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 4-1 στα πέναλτι απ' τη Λουντογκόρετς (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση), με τον Ντεσπόντοφ να είναι ξανά από τους πρωταγωνιστές κι ο ποδοσφαιριστής που κέρδισε το πέναλτι από τον Ανδρούτσο δίνοντας τη δυνατότητα στον Σωτηρίου να ευστοχήσει από την «άσπρη βούλα» και να γράψει το 2-1 πριν έρθει το εύστοχο πέναλτι του Αραμπί να στείλει το ματς στην παράταση και ακολούθως στα πέναλτι.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει 39 φορές τη φανέλα της Εθνικής Βουλγαρίας (10 γκολ, 7 ασίστ) και συνολικά έχει «γράψει» 128 συμμετοχές, 39 γκολ και 55 ασίστ με τη φανέλα της Λουντογκόρετς.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί ακόμα σε Λίτεξ Λόβετς (49 συμμετοχές, 6 γκολ, 1 ασίστ), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (80 συμμετοχές, 25 γκολ, 26 ασίστ), Κάλιαρι (5 συμμετοχές) και Στουρμ Γκρατς (21 συμμετοχές, 9 γκολ, 8 ασίστ), στην καριέρα του έχει κερδίσει 3 Πρωταθλήματα Βουλγαρίας, 1 Κύπελλο, 3 Σούπερ Καπ, ενώ έχει αναδειχθεί 3 φορές καλύτερος ποδοσφαιριστής στη χώρα του (2018, 2021, 2022).

Τον περασμένο Νοέμβριο ο σούπερ σταρ της Βουλγαρίας ήταν πρωταγωνιστής στη φιλική νίκη επί της Κύπρου στο φιλικό παιχνίδι που είχε γίνει στη Λάρνακα.

Η Βουλγαρία έκανε το 0-1 στο 24’ με γκολ του Nτεσπόντοφ, μετά από ασίστ του Ντέλεφ, στην τρίτη του προσπάθεια να βρει δίχτυα.

Στο 71ο λεπτό οι ρόλοι άλλαξαν για τους φιλοξενούμενους. Ήταν η σειρά του Ντεσπόντοφ να σερβίρει στον Ντέλεφ για το 0-2 της Βουλγαρίας.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα