O «πιστός στρατιώτης» Μπουχαλάκης (vids)

O «πιστός στρατιώτης» Μπουχαλάκης (vids)

Γιώργος Ντυμένος
bouchalakis

bet365

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν συνεχίζει στον Ολυμπιακό όπου πήγε το 2013 και πάντα έδινε το 100% κάτι που τον καθιστούσε ιδανικό στα πλάνα όλων των προπονητών του, ανεξαρτήτως συνθηκών και αν λογίζονταν βασικός ή όχι.

Η στιγμή του «αντίο» έφτασε και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης δεν ανήκει από σήμερα (31/8) στον Ολυμπιακό, αφού έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσει. Νομοτελειακά σχεδόν πάντα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στο ποδόσφαιρο και η Χέρτα Βερολίνου ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόκτησή του, ενώ ο Ελληνας μέσος υπέγραψε στο γερμανικό club συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2025.

Φεύγει όμως κάποιος από το «σπίτι» του; Μάλλον όχι και το «Γ. Καραϊσκάκης» είναι για τον 30χρονο χαφ κάτι σαν μόνιμη – θέλετε να την πείτε – ή δεύτερη έστω κατοικία. Βλέπετε από το καλοκαίρι του 2013 που τον απέκτησε τότε ο σύλλογος από τον Εργοτέλη της Β’ Εθνικής όπου και ξεχώριζε έναντι ενός ποσού που ανέρχονταν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, στις 150.000 ευρώ, ήταν πάντα για τους «ερυθρόλευκους» ο «πιστός στρατιώτης Μπούχα».

Σε αυτή τη δεκαετία φόρεσε ενδιάμεσα τη φανέλα και άλλων ομάδων με το οποιοδήποτε καθεστώς – Εργοτέλης, Νότιγχαμ Φόρεστ, Κόνιασπορ – ωστόσο όποτε γυρνούσε στους Πειραιώτες ήταν πάντα «εκεί» και έδινε το 100%. Ναι μεν υπήρξαν άσχημες στιγμές, μπάλα είναι αυτή άλλωστε, ωστόσο ουδείς μπορεί να του προσάψει το οτιδήποτε.

Με τη μορφή του starter αλλά και ερχόμενος από τον πάγκο έδειχνε πάντα ο κατάλληλος ποδοσφαιριστής ώστε να «κουμπώσει» στα πλάνα του εκάστοτε προπονητή του και δεν είναι τυχαίο πως σε αυτό το βάθος της δεκαετίας ανανέωσε δις το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους».

Με τον Α ή Β τρόπο όλοι όσοι πέρασαν από την τεχνική ηγεσία του club τον έβαζαν στην αγωνιστική τους «εξίσωση», ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είναι χαρακτηριστική μία ατάκα του Μίτσελ. «Κάνει αυτό που ακριβώς θέλουμε», είχε πει για εκείνον. Για την ιστορία αρκετά χρόνια μετά ο Πέδρο Μαρτίνς σχολίασε πως «ο Μπουχαλάκης είναι ένα παιδί το οποίο έχουμε πει πολλές φορές τι σημαίνει για τα αποδυτήριά μας και την ομάδα μας» και είναι τυχαία όλα αυτά.

Αλλωστε και ο ίδιος έδειχνε να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα για τον ρόλο του, αφού παρουσιάζονταν απαράλλαχτος ανεξαρτήτως αν έπαιζε σερί Τετάρτη-Κυριακή ή έμπαινε ως αλλαγή π.χ. στο 80’. Για το πώς αντιλαμβάνονταν το ποδόσφαιρο και το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί εντός και εκτός γηπέδου ήταν το ίδιο και το αυτό.

Με έναν… μαγικό τρόπο διαχειρίζονταν τόσο τα καλά όσο και τα κακά, αφού όπως είπαμε στο ποδόσφαιρο όλα βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι. Η σεζόν 2020/21 ήταν ίσως η κορυφαία του σε επαγγελματικό επίπεδο, όπου μεταξύ άλλων βρήκε δίχτυα κόντρα στον Αρη με τρόπο που «φωτογραφίζει» μεγάλη ποδοσφαιρική ευφυΐα. Θυμάστε πώς ξεκίνησε; Με λάθος στο Ντραγκάο για το Champions League. Τίποτα ωστόσο δεν είναι δυνατόν να αλλάξει την κοσμοθεωρία του γύρω από το άθλημα και τη ζωή.

Είναι αυτό το «κρύο αίμα» που λέμε και το οποίο σου επιτρέπει να διαχειριστείς την κάθε στιγμή.

Από εκείνο το εξαιρετικό του γκολ κόντρα στη Μίλαν στο φιλικό του 2014 στο πλαίσιο του τότε International Champions Cup στην πρώτη του προετοιμασία με τα «ερυθρόλευκα» μέχρι και σήμερα ο Μπουχαλάκης συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό και απέκτησε μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Μπουχαλάκης του Ολυμπιακού με αριθμούς

Συμμετοχές στο πρωτάθλημα: 134 (10 γκολ/11 ασίστ)
Συμμετοχές στο Κύπελλο: 31 (2 γκολ/2 ασίστ)
Συμμετοχές στο Champions League: 27 (2 ασίστ)
Συμμετοχές στο Europa League: 34 (2 γκολ/1 ασίστ)
Πρωταθλήματα Ελλάδος: 6 (2015, 2016, 2017, 2020, 2021, 2022)
Κύπελλα Ελλάδος: 2 (2015, 2020)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα