Προετοιμασία Ολυμπιακού: Τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών των Ερυθρόλευκων

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα των Ελλήνων παικτών των Ερυθρόλευκων

Ο Φορτούνης

bet365

Το Gazzetta κάνει μία μίνι... ακτινογραφία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών της ομάδας του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Αυστρία. ΑΥΣΤΡΙΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ.

Δεν είναι και λίγα τα πρόσωπα ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού αλλά δεν γίνεται να μην δοθεί έμφαση και στο ελληνικό υλικό του. Και αυτό διότι έχει αρκετούς Έλληνες και 3 αρχηγούς εξ αυτών.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Αυστρία με την υποστήριξη της Novibet.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον στην 12η ημέρα παρουσίας του στην Αυστρία αλλά 11η προπονήσεων καθώς την πρώτη ημέρα είχε κάνει προπόνηση στην Ελλάδα. Αρχικά οι 23 της αποστολής ήταν οι: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ρόντινεϊ, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Ραμόν, Μπα, Ντόι, Ρέτσος, Μπαγκαλιάνης, Ινμπόμ Χουάνγκ, Πέπε, Μπουχαλάκης, Λιάτσος, Φορτούνης, Μπιέλ, Καρβάλιο, Μασούρας, Ζίνκερναγκελ, Βρουσάι, Μπουτούτσι και Ελ Αραμπί. Στη συνέχεια οι παίκτες έγιναν 25 με τους Ιμπόρα και Κίνι.

Να δούμε όμως το τι έχουν κάνει οι Έλληνες παίκτες σε επίπεδο προετοιμασίας:

Πασχαλάκης: Ο υψηλόσωμος Άλεξ της προετοιμασίας, όπως τον φωνάζει το ισπανικό επιτελείο της ομάδας. Ο Νο1 γκολκίπερ της ομάδας που δεσπόζει για τα προσόντα του, τις ικανότητές του και την εμπειρία του. Ο Μαρτίνεθ θα ήθελε από αυτόν να κατευθύνει κάποιες φορές πιο καλά την άμυνά του και 'χτίζει' πιο καλά επιθέσεις. Από πέρυσι φυσικά ήταν ο βασικός πορτιέρε των Πειραιωτών.

Ο Πασχαλάκης

Τζολάκης: Από τις ευχάριστες αποκαλύψεις της προετοιμασίας και μέσα στους τοπ. Πολύ καλό το πρόσημό του και στα φιλικά αλλά και στις προπονήσεις. Και από τον 'Τζόλα' όπως τον λέει ο Μαρτίνεθ θα ήθελε σε πιο καλό βαθμό όσα ζητάει επίσης από τον Πασχαλάκη. Να τονιστεί πως ο Τζολάκης είχε και καλές επεμβάσεις στα φιλικά ενώ δεν δέχθηκε κανένα γκολ. Ο Πασχαλάκης δέχθηκε τα 2 τέρματα από Σλοβάτσκο και Νόρτζελαντ.

Παπαδούδης: Ο νεαρός 'Πάπα' της τριάδας των γκολκίπερ. Έχει ακόμα χρόνο να εξελιχθεί και να δουλευτεί. Έχει πάρει πάντως τα εύσημά του σε επίπεδο αφοσίωσης και εκτέλεσης των ασκήσεων.

Ανδρούτσος: Έχει κάνει μία μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια γενικότερα παρότι έχει μπροστά του τον Ροντινέι και σε ορισμένες περιπτώσεις σε προπονήσεις χρειάστηκε να κάνει χωριστό πρόγραμμα (όπως και άλλοι παίκτες βέβαια ανάλογα με τις μετρήσεις που γίνονται από το staff των Πειραιωτών για την όποια έξτρα επιβάρυνση). Χρησιμοποιήθηκε και στα 2 φιλικά προετοιμασίας από το τεχνικό επιτελείο και μην ξεχνάμε πως είναι και παιδί των Ακαδημιών του και μία έξτρα λύση για τον δεξιό μπακ και που γενικά μπορεί να δώσει λύσεις.

Ο Ανδρούτσος

Ντόι: Ο Ντόι είναι με διαφορά ο τοπ στόπερ του υπάρχοντος υλικού του Ολυμπιακού. Ο πιο καλός και σταθερός αμυντικός του αλλά και... διπλοθεσίτης. Πολύ καλός και στη θέση Νο6 (όπου αυτή είναι η φυσική του θέση). Δείχνει συγκεντρωμένος, αποφασιστικός, είναι σε καλή ηλικία και έχει σούπερ ταλέντο. Ο Μαρτίνεθ τον έβαλε εξάρι και με Σλοβάτσκο και με Νόρτζελαντ.

Ο Ντόι

Ρέτσος: Ένα ακόμα παιδί των Ακαδημιών του Ολυμπιακού και με μεγάλη διάθεση και όρεξη να βελτιωθεί και να προσφέρει. Στο παρελθόν έχει ταλαιπωρηθεί αισθητά από τραυματισμούς. Προσπαθεί πολύ, χωρίς να είναι φουλ σταθερός στην απόδοσή του, αλλά σε αυτή τη φάση οι Ντόι και Ουσεϊνού Μπα προορίζονται ως οι βασικοί στόπερ.

Μπαγκαλιάνης: Έχει δουλέψει πολύ τη σωματοδομή του και αυτό φαίνεται. Πήρε χρόνο στα φιλικά και έδειξε ορισμένα καλά στοιχεία. Δεν θα είναι τόσο εύκολο να υπολογίζεται στα βασικά πλάνα καθώς εάν αποκτηθεί ένας ή δύο στόπερ θα είναι παραπάνω οι σέντερ μπακ.

Μπουχαλάκης: Ένας εκ των αρχηγών της ομάδας του Ολυμπιακού. Στο φιλικό με τη Σλοβάτσκο προσπάθησε αισθητά και απέσπασε αρκετά μπράβο από το τεχνικό team. Λογικά δεν θα είναι παίκτης βασικής 11άδας αλλά μία εκ των εναλλακτικών και αυτό διότι έχει αποκτηθεί ο Ιμπόρα και υπάρχει και ο βασικότατος Ινμπόμ. Έπαιξε και με τη Νόρτζελαντ.

Λιάτσος: Τεράστιο ταλέντο. Πολύ μεγάλο και με ωραίο ποδοσφαιρικό 'θράσος'. Είναι ακόμα μικρός και έχει σοβαρά περιθώρια εξέλιξης. Χρησιμοποιήθηκε και στα 2 φιλικά και κυρίως λειτουργούσε ως οκτάρι.

Φορτούνης: Επιστροφή στην αρχηγία για τον Φορτούνη που δημιουργικά και επιθετικά η ποιότητά του δεν αμφισβητείται, όπως και η ικανότητά του να αλλάζει τα δεδομένα ενός αγώνα. Μιλάμε γενικότερα για έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων παικτών. Ο Μαρτίνεθ δείχνει να τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση απλά κάποιες φορές θέλει να παίζει πιο απλά.

Πήγε πιο καλά στο φιλικό με τη Σλοβάτσκο - όπου είχε συμμετοχή σε ένα από τα δύο γκολ - απ' ότι με τη Νόρτζελαντ. Ήταν βασικός πάντως -κυρίως για να παίξει πίσω από τον φορ άλλο εάν τραβιόταν και στα άκρα - αλλά και αρχηγός και στα 2 φιλικά. Χρειάστηκε και αυτός σε μία προπόνηση να δουλέψει με ξεχωριστό πρόγραμμα.

Ο Μασούρας

Μασούρας: Ένας κλασικός παίκτης προπονητή. Ο Μασούρας ή 'Μάσου' για τον Μαρτίνεθ είναι το προφίλ παίκτη ικανού να πιέζει πολύ, να τρέχει και να συμμετέχει σε φάσεις, όπως ακριβώς ζητά ο Μαρτίνεθ. Αυτή τη στιγμή είναι εκ των κορυφαίων παικτών της προετοιμασίας μαζί με Αραμπί, Τζολάκη και βέβαια και τον 'Φόρτου' έως ένα σημείο. Στο φιλικό με τη Νόρτζελαντ είχε συμμετοχή στο γκολ του Αραμπί.

Βρουσάι: Προσόντα ο Βρουσάι σίγουρα έχει. Και καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και ταχύτητα και καλές κινήσεις με ή χωρίς τη μπάλα. Ενδεχομένως να μπορούσε με βάση τις δυνατότητες του να δώσει και κάτι παραπάνω, είναι όμως μία έξτρα λύση για τα άκρα της επίθεσης. Και μην ξεχνάμε πως είναι ένας παίκτης που έχει αλλάξει και θέσεις πηγαίνοντας ακόμα και μπακ. Και ο Βρουσάι έκανε σε κάποια φάση χωριστό πρόγραμμα.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα