Μήπως ο Άρης πρέπει να κοιτάξει την περίπτωση Φετφατζίδη…

Μήπως ο Άρης πρέπει να κοιτάξει την περίπτωση Φετφατζίδη…

Μήπως ο Άρης πρέπει να κοιτάξει την περίπτωση Φετφατζίδη…

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τον ελεύθερο Γιάννη Φετφατζίδη ο οποίος ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έθεσε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα και πέραν των αγωνιστικών χαρακτηριστικών «κουμπώνει» στο σχέδιο ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου στον Άρη.

Ως αριθμολάγνος, έριξα μια ματιά στις στατιστικές επιδόσεις των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν για να μπουν στα παπούτσια του Γιάννη Φετφατζίδη, από τον Σεπτέμβρη του 2020. Η συγκεκριμένη επένδυση ξεπέρασε το ποσό των 2 εκατ. ευρώ και οι πέντε ποδοσφαιριστές (σ. σ. Σάντε Σίλβα, Χουάν Ιτούρμπε, Ράφαελ Καμάτσο, Ζερβίνιο και Ιζέτ Χαιροβιτς) έδωσαν μία λιγότερη ασίστ συγκριτικά με τον βραχύσωμο επιθετικό έχοντας μάλιστα τριπλάσιο αριθμό αγώνων. Ο «Φέτφα» αγωνίστηκε σε 56 παιχνίδια με απολογισμό επτά γκολ και 13 ασίστ και οι παραπάνω πέντε μέτρησαν 165 αγώνες, 16 γκολ και 12 ασίστ. Προφανώς οι αριθμοί δεν απεικονίζουν την πραγματική προσφορά ενός ποδοσφαιριστή, πράγματι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν φορές που λειτουργούν παραπλανητικά, στην προκειμένη περίπτωση όμως έχω σοβαρές επιφυλάξεις για την πλευρά που αδικούν. Αυτή του Φετφατζίδη ή των άλλων πέντε; Καθόλου τυχαία, ο Άρης έβγαλε κέρδος από τη συνεργασία του με τον Έλληνα επιθετικό καθώς πήρε πίσω το σύνολο των χρημάτων που του έδωσε αλλά και αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επιπλέον μέσα από την πώληση του στην Αλ Κορ.

Το έχω ξαναγράψει ότι στο σύνολο των αγωνιστικών στοιχημάτων που συνηθίζει ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο Φετφατζίδης ήταν αναμφίβολα το πιο πετυχημένο. Μετά από εκείνο το μουδιασμένο τετράμηνο στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018-19, κανείς στον Άρη δεν ήταν υπέρ μιας νέας συμφωνίας πλην του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ο οποίος έκλεισε τα αυτιά του, άκουσε το ένστικτο του και δικαιώθηκε. Δεν συνέβη το ίδιο σε πολλές άλλες περιπτώσεις με πιο τρανταχτή αυτή του Κώστα Μήτρογλου όπου η επένδυση ήταν υπερδιπλάσια της αντίστοιχης στον «Φέτφα» και η αγωνιστική προσφορά… μηδέν από μηδέν, μηδέν.

Για να έρθω στο σήμερα, ο κύκλος στο Κατάρ έκλεισε, ίσως γενικώς αυτός του εξωτερικού μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τη Σπαλ και πλέον ο 32χρονος επιθετικός αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Έπειτα από εκείνο το τετράμηνο δίχως χαμόγελο όπου ο παίκτης είχε παράπονα για τον αγωνιστικό ρόλο του, ομολογώ ότι δεν το περίμενα, αναπτύχθηκε μια έντονη σχέση μεταξύ του ιδίου και της ομάδας στη διάρκεια της γεμάτης σεζόν που πραγματοποίησε (2019-20). Αυτή αναδείχθηκε κυρίως από τις δημόσιες τοποθετήσεις του ιδίου και την επιθυμία επιστροφής στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Φετφατζίδης

Δεν είμαι υπέρ των συναισθηματικών κριτηρίων στη λήψη μιας καθαρά αγωνιστικής και επαγγελματικής απόφασης, αλλά στο σχέδιο ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου που θέλει να εφαρμόσει ο Άρης, ίσως θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά με την περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη. Μέχρι στιγμής είναι φανερό ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδίου σκοντάφτει είτε στη δέσμευση των ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν, είτε στην αμφιβολία για το επίπεδο ανταπόκρισης των Ελλήνων που είναι free agents.

Ο Φετφατζίδης διαθέτει το πακέτο των στοιχείων στα οποία αναφέρθηκε ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα σ’ εκείνες τις προγραμματικές δηλώσεις του. Ξεκινώντας από την προσωπικότητα, το ποδοσφαιρικό background, τον χαρακτήρα, την ηγετική φυσιογνωμία και καταλήγοντας στα στοιχεία που μπορεί να προσφέρει. Κακά τα ψέματα, ο Άρης είδε τη… γούνα του να καίγεται από τα πειράματα των τελευταίων χρόνων γιατί – αντικειμενικά – winger δεν έχει από την ημέρα αποχώρησης του συγκεκριμένου παίκτη. Ο Λούις Πάλμα μπορεί στα χαρτιά να τοποθετείται στο αριστερό άκρο της επίθεσης, είναι δεδομένο όμως ότι η φυσική θέση του 23χρονου επιθετικού είναι αυτή του δεύτερου επιθετικού με απαραίτητη την ελευθερία κινήσεων στο γήπεδο. Ο τελευταίος παίκτης του Άρη που «χόρευε» όλη την πλευρά του αντιπάλου κι έστρωνε φάσεις στους συμπαίκτες του σαν σερβιτόρος σε top class restaurant ήταν ο Φετφατζίδης. Η κατάληξη δεν ήταν δική του ευθύνη.

Βέβαια, στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης είναι αναγκαία η συμφωνία του αγωνιστικού ρόλου. Ξεκινώντας δηλαδή από το τι μπορεί να θέλει ο Άρης από τους παίκτες που θα προσθέσει στο ρόστερ και συνεχίζοντας στις αγωνιστικές επιθυμίες του ίδιου του ποδοσφαιριστή ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ταύτιση απόψεων και επιθυμιών καθώς αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για κάθε συνεργασία. Για παράδειγμα, στο τετράμηνο της σεζόν 2018-19 έπαιζε πίσω από τον Ματέο Γκαρσία και ο χρόνος συμμετοχής του ήταν περιορισμένος σε σχέση με τα διαδοχικά 90λεπτα που έβγαλε την επόμενη σεζόν την οποία χαρακτήρισε ως μία από τις καλύτερες και πιο ευχάριστες στην καριέρα του. Σε κάθε περίπτωση, ο ελεύθερος Γιάννης Φετφατζίδης δεν περνάει απαρατήρητη από τη στιγμή που ο Άρης αναζητεί Έλληνες παίκτες συγκεκριμένων προδιαγραφών.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.