Η θετική αύρα του Ντόη στον Ολυμπιακό!

Η θετική αύρα του Ντόη στον Ολυμπιακό!

Η θετική αύρα του Ντόη στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την παρουσία στη φετινή δύσκολη σεζόν του Ολυμπιακού ενός 20χρονου παιδιού.

Δεν θα είμαι ειλικρινής αν υποστήριζα ότι ο Αντρέας Ντόη είναι κεντρικός αμυντικός έτοιμος για τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, και μόνο ότι είναι 20 ετών και ότι στον Ολυμπιακό Β έπαιζε σε ρόλο αμυντικού μέσου λέει πολλά.

Ο Ντόη, όμως, έκλεισε τη σεζόν με 27 παιχνίδια στον Ολυμπιακό. Κι είναι ο στόπερ με τα περισσότερα παιχνίδα πίσω από τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο του, τον Παπασταθόπουλο (32). Ξεπερνώντας τους Μπα (25) και Σισέ (19), αλλά και τον Ρέτσο (14) και φυσικά τον Μανωλά (8), που έφυγε μάλλον γρήγορα, για τα Εμιράτα, όπου παρεμπιπτόντως η ομάδα του έκανε ένα απογοητευτικό πρωτάθλημα, τερματίζοντας στην 7η θέση επί 14 ομάδων.

Για τον Ντόη ας πάρουμε λίγο το τελευταίο παιχνίδι του, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σε γενικές γραμμές μία ακόμη καλή εμφάνιση, στην οποία ξεχωρίσαμε το ψύχραιμο στοπ που έβαλε στον αντίπαλο φορ συνδυάζοντας με καλή πάσα, μία κρίσιμη επέμβαση με το κεφάλι, μία κίνηση να βγει πλάγια και να κόψει, μία άλλη ενέργεια να βγει πολύ μακριά από το χώρο ευθύνης του και να πάρει πρώτος την μπάλα δημιουργώντας συνθήκες αντεπίθεσης, όπως και την κόντρα που έβαλε σε ένα σουτ του Ντάντας.

Και σε αυτή την καλή του εμφάνιση, όμως, καταλάβαινες ότι ο Ντόη έχει πολλά να μάθει. Και σε ό,τι αφορά τις σωστές τοποθετήσεις (έτσι έχασε μία κεφαλιά) και τα σωστά μαρκαρίσματα (θυμηθείτε την πρώτη φάση του αγώνα που ξεπετάχθηκε ο Μπράντον κι έδιωξε ο Τζολάκης), αλλά και με μία λάθος πάσα κοντά στην περιοχή (και το έχει ξανακάνει αυτό) κι έφερε ένα σουτ του Μπίσεσβαρ, ενώ σε μία στιγμή του ξέφυγε πολύ εύκολα ο Μπράντον και για να τον σταματήσει του έκανε φάουλ για κάρτα-όντως είναι λίγο «μονοκόμματος» στόπερ.

Πού θέλω, όμως, να σταθώ για τον Ντόη. Το παιδί βγάζει μία θετική αύρα! Κάτι που και στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή μας, μετράει.

Ντόι

Έπαιξε 19 παιχνίδια πρωταθλήματος (πάνω από τα μισά δηλαδή ολόκληρης της σεζόν, χωρίς να βάζω μέσα και ολιγόλεπτες συμμετοχές) και ο Ολυμπιακός δεν έχασε κανένα! Έπαιξε στο 3-1 στη Φιλαδέλφεια, αλλά και στα δύο 0-0 με την ΑΕΚ, στο Καραϊσκάκη και στη Φιλαδέλφεια. Έπαιξε στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού, αλλά και στο 1-1 στη Λεωφόρο. Έπαιξε στο 1-0 στην Τούμπα, αλλά και στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ πάλι στην Τούμπα. Εφτά ντέρμπι, με τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, με παθητικό για τον Ολυμπιακό μόλις δύο γκολ! Το ένα με πέναλτι στο 97’ και το άλλο όταν έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπιέλ.

Έπαιξε και δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια: στο 0-0 με την Γκαραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν και στο 1-1 με την Φράιμπουργκ στη Γερμανία με την ισοφάριση στο 93’.

Έπαιξε και σε τέσσερα ματς Κυπέλλου, στις δύο νίκες επί του Άρη 1-0, στο 4-1 επί του Ατρόμητου και στο 0-3 από την ΑΕΚ. Η μοναδική ήττα του Ολυμπιακού στα 27 παιχνίδια με τον Ντόη στην ενδεκάδα, σε ένα ματς που στράβωσε από το πρώτο λεπτό, χειροτέρεψε με το απίθανο αυτογκόλ του Σαμασέκου και καταστράφηκε εντελώς με το τρίτο γκολ από το πέναλτι που έκανε ο Ντόη στο 97’. Παρεμπιπτόντως, πέναλτι είχε κάνει και στο Χαριλάου, στο Κύπελλο, έστω σε φάση που πάρα πολύ δύσκολα σφυρίζεται πέναλτι, αλλά το δικαίωμα το έδωσε.

Ποιος θα το περίμενε, πάντως, ένα παιδί που στο ντεμπούτο του, έπαιξε μόνο ένα ημίχρονο, βάζοντας αυτογκόλ, τον περασμένο Οκτώβριο στη νίκη επί του ΟΦΗ στην Κρήτη, θα είχε τέτοια εξέλιξη! Και πόσο θα βοηθούσε τον Ολυμπιακό. Σε 17 παιχνίδια με τον Ντόη στην 11άδα, ο Ολυμπιακός δεν έφαγε γκολ! Με την ομάδα στα 27 παιχνίδια της με τον νεαρό κεντρικό αμυντικό να καταγράφει 18 νίκες, οκτώ ισοπαλίες (οι έξι σε ντέρμπι κι Ευρώπη) και μόλις μία ήττα.

ντοι

Σίγουρα, σε όλο αυτό το εντυπωσιακό πράγμα υπάρχει και το στοιχείο της συγκυρίας, για να είμαστε ρεαλιστές. Ωστόσο, εγώ αναρωτιέμαι αν θα ήταν αλλιώς τα πράγματα με τη θετική αύρα του Ντόη στα τέσσερα παιχνίδια με τον Άρη (2-2), με τον ΠΑΟ (0-2), με την ΑΕΚ (1-3) και με τον Άρη (1-2) στα οποία ο Ολυμπιακός έφαγε εννιά (!) γκολ, παίζοντας με τους Μπα-Σισέ…

Σοβαρή απάντηση δεν μπορώ να δώσω. Αλλά μία κάποια απάντηση μπορούν να δώσουν τα 19 παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, στα οποία ο Ολυμπιακός έφαγε μόνο έξι γκολ (άρα κατά μέσο όρο 0,315 γκολ ανά ματς), και τα 17 παιχνίδια χωρίς αυτόν στο πρωτάθλημα στα οποία ο Ολυμπιακός έφαγε 18 γκολ (άρα κατά μέσο ότι 1.058), κοινώς σχεδόν τέσσερις φορές πάνω!

Ίσως και να είναι τελικά η θετική αύρα…

Άσχετο: Έγραψε το Footmercato ότι ο Μαρινάκης συναντήθηκε με τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Νις, τον Φουρνιέ. Έτσι είναι. Μόνο που η συνάντηση έγινε το καλοκαίρι του 2022. Και τέλος πάντων δεν θα τον έβλεπα τον Γάλλο στον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.