Πογκμπά: «Εσφαλμένη η τιμωρία μου, δεν έχω εξαπατήσει σκόπιμα κανέναν»

Πογκμπά: «Εσφαλμένη η τιμωρία μου, δεν έχω εξαπατήσει σκόπιμα κανέναν»

Νίκος Κικίδης
Ο Πογκμπά με τη φανέλα της Γιουβέντους

bet365

Ο Πολ Πογκμπά χαρακτήρισε εσφαλμένη την απόφαση του Δικαστηρίου να τον τιμωρήσει με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό για την υπόθεση ντόπινγκ και πρόσθεσε πως θα ασκήσει έφεση στο CAS.

Με αποκλεισμό τεσσάρων ετών από το ποδόσφαιρο τιμωρήθηκε τελικά ο Πολ Πογκμπά για το σκάνδαλο ντόπινγκ, καθώς το Εθνικό Δικαστήριο της Ιταλίας κατά του Ντόπινγκ επέλεξε τελικά την εσχάτη των ποινών.

Με δεδομένο πως ο Γάλλος βρέθηκε θετικός και στους δυο ελέγχους ντόπινγκ που υποβλήθηκε, τα περιθώρια είχαν στενέψει από την αρχή και τελικά το πόρισμα ήταν καταδικαστικό για την καριέρα του.

Από την πλευρά του πάντως ο Πογκμπά δεν έμεινε σιωπηλός, έκανε λόγο για εσφαλμένη απόφαση και αποκάλυψε πως θα κάνει έφεση στο CAS για την ανατροπή της.

«Σήμερα ενημερώθηκα για την απόφαση και πιστεύω ότι η ετυμηγορία είναι εσφαλμένη. Είμαι λυπημένος και σοκαρισμένος που μου αφαιρέθηκαν όλα όσα έχω χτίσει στην επαγγελματική μου καριέρα.

Όταν απαλλαγώ από νομικούς περιορισμούς, η πλήρης ιστορία θα γίνει ξεκάθαρη, αλλά ποτέ δεν έχω λάβει εν γνώσει μου ή σκόπιμα συμπληρώματα που παραβιάζουν τους κανονισμούς κατά του ντόπινγκ.

Ως επαγγελματίας αθλητής δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βελτιώσω την απόδοσή μου χρησιμοποιώντας απαγορευμένες ουσίες και ποτέ δεν έχω ασέβει ή εξαπατήσει συναθλητές και υποστηρικτές οποιασδήποτε από τις ομάδες για τις οποίες έχω παίξει ή έχω αντιμετωπίσει.

Ως συνέπεια της απόφασης που ανακοινώθηκε σήμερα, θα ασκήσω έφεση ενώπιον του CAS».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα