Ουντινέζε - Μίλαν: Ο δήμαρχος του Ούντινε θέλει να κάνει επίτιμο δημότη τον Μενιάν μετά τη ρατσιστική επίθεση

Newsroom
Μενιάν

bet365

Ο δήμαρχος του Ούντινε, Αλμπέρτο Φελίτσε Ντε Τόνι, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να κάνει επίτιμο δημότη της πόλης του τον τερματοφύλακα της Μίλαν Μάικ Μενιάν.

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν Μάικ Μενιάν δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Ουντινέζε, κατά την διάρκεια του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό του αγώνα ο Μάικ Μενιάν δεν ανέχτηκε άλλο τα ρατσιστικά συνθήματα των οπαδών των γηπεδούχων και αφού ειδοποίησε πρώτα τον διαιτητή, Φάμπιο Μαρέσκα εγκατέλειψε το παιχνίδι.

Μετά από αυτό το θλιβερό συμβάν ο δήμαρχος του Ούντινε γνωστοποίησε την επιθυμία του να δώσει τιμητικά στον Γάλλο τερματοφύλακα την ιδιότητα του επίτιμου δημότη της πόλης του. «Το Ούντινε δεν είναι μια ρατσιστική πόλη και έχει μακρά ιστορία καλωσορίσματος, αλληλεγγύης και σεβασμού. Και γι' αυτό προσκάλεσα προσωπικά τον Μενιάν να έλθει στο Ούντινε για να συμμετάσχουμε μαζί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που απευθύνονται στους νεότερους», δήλωσε σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram.

«Με την ευκαιρία αυτή, θα προτείνω στο δημοτικό συμβούλιο να του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δημότη της πόλης μας. Οι αξίες μας δεν μπορούν να παραβιασθούν από λίγους ανθρώπους που έχουν τυφλωθεί από τον ρατσισμό», πρόσθεσε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα