Ουντινέζε - Μίλαν 2-3: Ανατροπάρα στο 90+3' κόντρα στους Φριουλάνι και τους... ανεγκέφαλους (vid)

Ιάσονας Θεριός
milan

bet365

Σε ένα παιχνίδι που - πρώτα και κύρια - στιγματίστηκε από τη ρατσιστική επίθεση μερικών οπαδών της Ουντινέζε στον Μάικ Μενιάν, η Μίλαν κέρασε... φαρμάκι τους ανεγκέφαλους και στο τέλος έφυγε με τη μεγάλη ανατροπή (3-2) από το «Φριούλι», δίνοντας συνέχεια στο σερί της.

Μεγάλο τρίποντο κόντρα στην Ουντινέζε για τη Μίλαν, ακόμα μεγαλύτερη νίκη κόντρα στη μερίδα των ανεγκέφαλων που αποφάσισαν να αμαυρώσουν - έστω και για λίγο - το ομορφότερο παιχνίδι του κόσμου. Το ματς του «Φριούλι» στιγματίστηκε από τη διακοπή και τη ρατσιστική επίθεση ορισμένων οπαδών των Μπιανκονέρι στον Μάικ Μενιάν κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Οι συμπαίκτες του Γάλλου γκολκίπερ ωστόσο, φρόντισαν να γελάσουν τελευταίοι και να απαντήσουν στην ντροπιαστική στιγμή με... φαρμάκι στο 90+3'. Χάρη στο γκολ του Οκαφόρ οι Ροσονέρι «λύγισαν» με ανατροπή την Ουντινέζε (3-2) και συνεχίζουν την καλή τους πορεία, μετρώντας πλέον τέσσερα διαδοχικά τρίποντα στη Serie A. Στην 3η θέση παραμένει η ομάδα του Πιόλι, στη 17η αυτή του Τσόφι.

Οι Ροσονέρι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να πάρουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες και μετά το πρώτα μουδιασμένα λεπτά μπόρεσαν να εξαπολύσουν τα πρώτα προειδοποιητικά τους βέλη προς τους γηπεδούχους.

Στο 16' και το 18' ο Ζιρού βρέθηκε σε καλές θέσεις αλλά ο Οκόγιε είπε «όχι» σε αμφότερες τις τελικές του προσπάθειες. Το γκολ πάντως δεν άργησε να έρθει για την ομάδα του Πιόλι που σαφώς είχε επιβάλει τον ρυθμό της στο χορτάρι. Στο 32' ο Τεό Ερναντέζ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, ο Ζιρού έκανε μαγική προσποίηση και ο Λόφτους-Τσικ με μονοκόμματο πλασέ από την καρδιά της περιοχής βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Δύο λεπτά ωστόσο, οι ανεγκέφαλοι του πετάλου της Ουντινέζε προκάλεσαν τη διακοπή και τον εκνευρισμό των φιλοξενούμενων, κάτι που η ομάδα του Τσόφι εκμεταλλεύτηκε πλήρως, αφού με την επανεκκίνηση ο Σάμαρτζιτς «ζωγράφισε» ισοφαρίζοντας για την Ουντινέζε με πανέμορφη προσπάθεια και σουτ λίγο έξω από την περιοχή.

Η Μίλαν έφτασε κοντά στο γκολ που θα της έδινε ξανά το προβάδισμα, αλλά στο 59' ο Οκόγιε σταμάτησε εντυπωσιακά τη δυνατή κεφαλιά του Ζιρού και οι Ροσονέρι τιμωρήθηκαν λίγο μετά. Στο 63' ο Τοβάν είπε «ευχαριστώ» στην ασυνεννοησία τον Ρέιντερς και Ερναντέζ και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ακόμα δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και αφού συνήλθαν από την ανατροπή, έβαλαν μπρος την αντεπίθεσή τους. Στο 83ο λεπτό ο Γιόβιτς με κοντινή κεφαλιά μετά το δοκάρι του Ζιρού έφερε το ματς στα ίσα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οκαφόρ μετουσίωσε την πίεση της Μίλαν, σκοράροντας από κοντά μετά από κόρνερ και χαρίζοντας το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του. Και όλα αυτά μπροστά στο πέταλο που λίγη ώρα πριν είχε αποφασίσει να σπείρει το μίσος και τον ρατσισμό. Ίσως και να μην μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απάντηση...

Ουντινέζε: Οκόγιε, Περέιρα, Πέρες, Κρίστενσεν, Εμποσέλε (60’ Εχιζίμπουε), Λόβριτς, Γουάλας, Σάμαρτζιτς (60’ Παγιερό), Καμαρά (84’ Θαράρα), Περέιρα (46’ Τοβάν), Λούκα (76’ Σαξές)

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια (75’ Φλορέντσι), Κιάερ, Γκάμπια, Ερναντέζ, Λόφτους-Τσικ, Αντλί, Ρέιντερς (68’ Οκαφόρ), Πούλισικ (75’ Γιόβιτς), Λεάο, Ζιρού

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα