Serie A: Οι ομάδες θα υπογράψουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη European Super League

Βασίλης Μπαλατσός
Serie A: Οι ομάδες θα υπογράψουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στη European Super League

bet365

Σύμφωνα με το Calcio e Finanza οι ομάδες που θέλουν να να αγωνιστούν στη Serie A της σεζόν 2024-2025 θα πρέπει πρώτα να υπογράψουν πως δεν θα πάρουν μέρος στη European Super League.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο εναντιώνεται στο project της European Super League. Μπορεί η Γιουβέντους να είναι ιδρυτικό μέλος (δεν έβγαλε ) και η Νάπολι να είναι «ανοιχτή» στην προοπτική, όμως αρνητικές είναι η Ρόμα, η Ίντερ, η Μίλαν και το πιο σημαντικό η ιταλική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού Calcio e Finanza τα κλαμπ που θα καταθέσουν αίτηση αδειοδότησης για τη Serie A της σεζόν 2024-25 θα πρέπει να προσκομίσουν έγγραφο με το οποίο θα δεσμεύονται πως δεν θα συμμετάσχουν σε άλλες διοργανώσεις από ιδιωτικές ενώσεις μη αναγνωρισμένες από τη FIFA, την UEFA και την FIGC. Μια απόφαση που φέρεται να προέκυψε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδίας.

Με αυτή την κίνηση οι Ιταλοί θέλουν να «κόψουν» τις όποιες σκέψεις των ιταλικών ομάδων να συμμετάσχουν στην European Super League. Πάντως ούτως ή άλλως είναι δύσκολο η ESL να κάνει σέντρα την επόμενη σεζόν.

 

SERIE A Τελευταία Νέα