Λουκάκου - Σμόλινγκ: Απάντηση στην Corriere dello Sport

Gazzetta team
Λουκάκου - Σμόλινγκ: Απάντηση στην Corriere dello Sport

bet365

Ο φορ της Ιντερ και ο στόπερ της Ρόμα πήραν θέση για το πρωτοσέλιδο της ιταλικής εφημερίδας, το οποίο προκάλεσε νέες συζητήσεις για τον ρατσισμό.

Η έμπνευση των ανθρώπων της Corriere dello Sport να αφιερώσουν στους Ρομέλου Λουκάκου και Κρις Σμόλινγκ το πρωτοσέλιδο της Πέμπτης (5/12) με αφορμή το Ιντερ-Ρόμα της Παρασκευής (6/12), με τον τίτλο "Black Friday", προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ο διευθυντής της εφημερίδας επιχείρησε να δικαιολογηθεί και να εξηγήσει τι εννοούσε με τον συγκεκριμένο τίτλο αλλά μάλλον δεν έπεισε την πλειοψηφία, με τους δύο παίκτες να παίρνουν κι αυτοί θέση μέσω των social media.

«Αντί να εστιάσει σε μια μάχη ανάμεσα σε δύο ομάδες, η Corriere dello Sport κυκλοφορεί με έναν από τους πιο ηλίθιους τίτλους που είδα ποτέ στην καριέρα μου. Συνεχίζετε να τροφοδοτείτε τον αρνητισμό και το θέμα του ρατσισμού, αντί να μιλάτε για το όμορφο παιχνίδι που θα γίνει στο San Siro ανάμεσα σε δύο σπουδαία κλαμπ. Η μόρφωση είναι το κλειδί. Εσείς της Corriere dello Sport θα έπρεπε να κάνετε κάτι καλύτερο από αυτό... Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς και τους άλλους δημοσιογράφους για την υποστήριξη και ας περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία το αυριανό ματς. Forza Inter», ήταν το μήνυμα του Λουκάκου, ενώ ο Σμόλινγκ από την πλευρά του ανέφερε...

«Αν και θα ήθελα να ξοδέψω τη μέρα μου εστιάζοντας στο μεγάλο ματς με την Ίντερ την Παρασκευή, είναι σημαντικό να αναγνωρίσω ότι αυτό που συνέβη το πρωί της Πέμπτης ήταν λάθος και εντελώς απερίσκεπτο. Ελπίζω οι συντάκτες που αναμίχθηκαν για να βγάλουν το πρωτοσέλιδο με αυτόν τον τίτλο, να αναλάβουν την ευθύνη και να καταλάβουν την δύναμη που μεταβιβάζουν μέσα από τα λόγια τους και την επιρροή που αυτά τα λόγια έχουν. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Ρόμα για την υποστήριξη. Τώρα ας αρχίσει η μάχη Ρομ, daje Roma!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα