Κλαούντιο Ρανιέρι: Σεβασμός, δάκρυα, αγάπη για τη Ρόμα...

Κλαούντιο Ρανιέρι: Σεβασμός, δάκρυα, αγάπη για τη Ρόμα...

Κλαούντιο Ρανιέρι: Σεβασμός, δάκρυα, αγάπη για τη Ρόμα...

bet365

Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην Premier League σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στα χρονικά του ποδοσφαίρου. Κι όμως, συγκινείται και δακρύζει όταν απλά ο κόσμος φωνάζει τ' όνομά του. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι από τους τελευταίους ρομαντικούς στον απόλυτα επαγγελματικό χώρο του ποδοσφαίρου...

100% Επιστροφή* χρημάτων Ουνιόν Βερολίνου - Στουτγκάρδη! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Oταν η Ρόμα αποφάσισε ν' απολύσει τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, έπειτα και από τον αποκλεισμό στα νοκ-άουτ του Champions League από την Πόρτο στους «16», ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν μπορούσε ν' αντισταθεί από τη στιγμή που του έγινε η πρόταση.

Δεν έχει κρύψει, άλλωστε, ποτέ, τα συναισθήματά του για τον σύλλογο της Αιώνιας πόλης και προσπαθεί να μεταδώσει την αγάπη για την ομάδα και στον εγγονό του, με τον οποίο εθεάθη πρόσφατα να του έχει φορέσει μια φανέλα των «τζιαλορόσι» για ν' αρχίσει να συνηθίζει το χρώμα και το έμβλημα πάνω του.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, το βράδυ της Κυριακής, στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Ντανιέλε Ντε Ρόσι που έκλεψε όλη την παράσταση και η βραδιά ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά σ' εκείνον, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να γίνει ένα από τα πρόσωπα των πολύ ιδιαίτερων 90 λεπτών της αναμέτρησης με την Πάρμα. Κι όμως, οι οπαδοί της Ρόμα δεν τον ξέχασαν και του είχαν ετοιμάσει ένα πολύ όμορφο πανό, φροντίζοντας να φωνάξουν δυνατά τ' όνομά του και να τον αποθεώσουν.

«Mr Ρανιέρι την ώρα που σε χρειαζόμασταν δήλωσες παρών. Τώρα δέξου την αποθέωση του κόσμου σου» έγραφε το πανό, το οποίο προκάλεσε τα δάκρυα του Ιταλού προπονητή, που υποκλίθηκε στον κόσμο που είχε βρεθεί στο «Ολίμπικο» σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι της φετινής αγωνιστικής περιόδου και τελευταίο δικό του στην άκρη του πάγκου της ομάδας.

«Όταν με πήραν τηλέφωνο από τη Ρόμα, απάντησα αμέσως θετικά, γεμάτος ενθουσιασμό, γιατί είμαι οπαδός της ομάδας. Η δουλειά μου, ήξερα ότι θα τελειώσει με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Τόσο είχαμε συμφωνήσει και το ήξερα από την πρώτη στιγμή» είχε πει ο Ρανιέρι πριν από λίγο καιρό, επιβεβαιώνοντας πως δεν είχε μιλήσει με τη διοίκηση για πιθανή ανανέωση της συνεργασίας τους και τα επόμενα χρόνια.

Παρά τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του – κι ας αποχώρησε από την Εθνική Ελλάδας ως αποτυχημένος έπειτα από το πολύ κακό του πέρασμα από τη «γαλανόλευκη» - είναι ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Premier League με τη Λέστερ, το 2016, στην πιο τρελή και παραμυθένια κούρσα της σύγχρονης μορφής του αγγλικού πρωταθλήματος. Πέτυχε κάτι που έμοιαζε να είναι... της μοίρας γραφτό. Οι «αλεπούδες», υπό τις δικές του οδηγίες πέτυχαν κάτι μοναδικό, κάτι που ίσως ποτέ δεν είχε επαναληφθεί στα χρονικά και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να ξαναδεί ο ποδοσφαιρικός πλανήτης στο μέλλον.

Απομακρύνθηκε όταν τα πράγματα στράβωσαν τη σεζόν μετά το πρωτάθλημα, όμως αποχώρησε από τη Λέστερ ως φίλος. Διατήρησε τρομερή σχέση με τους ποδοσφαιριστές, έδωσε το «παρών» και λατρεύτηκε ακόμα περισσότερο από τον κόσμο της ομάδας στις δύσκολες μέρες μετά τον θάνατο του Βιχάι Σριβανταναπράμπα. Έδειξε ότι σέβεται κι εκτιμά ανθρώπινα κι ας μην πήγαν τα πράγματα όπως θα τα ήθελε κι όπως θα τα υπολόγιζε.

Φέτος, πέρασε για λίγο και από τη Φούλαμ, την οποία δεν μπορούσε να σώσει κανείς, ακόμα κι αν ο Σλάβισα Γιοκάνοβιτς το περασμένο καλοκαίρι είχε διαθέσει 100+ εκατ.ευρώ για να πάρει... μια 11άδα ποδοσφαιριστών με ποιότητα για την εδραίωση του συλλόγου στην Premier League. Οι «cottagers» υποβιβάστηκαν, αφού δεν βρήκαν ποτέ τη σωστή φόρμουλα για να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Ο Ρανιέρι δούλεψε κι εκεί ταπεινά. Δεν έχει δείξει ποτέ ότι τον ενδιαφέρει να τον αντιμετωπίσει κανείς ως τον προπονητή που έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην Premier και αν βρισκόταν σε ομάδα χαμηλότερου επιπέδου θα σήμαινε πως... έπεσε level.

Όχι, δεν τη βλέπει έτσι τη δουλειά.

Κι όταν ήρθε η στιγμή που ενεργοποιήθηκε το συναίσθημά του για τη Ρόμα, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να το αρνηθεί. Για λίγα ματς. Ακόμα κι αυτό. Ήθελε και αισθανόταν καθήκον του να υπηρετήσει τους «τζιαλορόσι».

Έχει δει τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Τα πάντα. Έχει πετύχει ό,τι δεν έχει ποτέ κανείς με τη Λέστερ το 2016. Έχει επιτυχίες, έχει αποτυχίες. Έχει, όμως, αγάπη για το άθλημα και τη δουλειά του. Την τελευταία φορά που είχε επιτρέψει στα δάκρυα να κυλήσουν στο πρόσωπό του, ήταν έπειτα από το εκτός έδρας παιχνίδι στο Σάντερλαντ, λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε του έπους, προ τριετίας, Τότε που είχε αρχίσει ν' αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούσε να χαθεί εκείνος ο τίτλος.

Δάκρυσε για ποδοσφαιρικούς λόγους. Για όσα είχε αντικρίσει στο γήπεδο. Για την ένταση της στιγμής. Για τη δικαίωση. Τώρα το έκανε απλά και μόνο... λόγω της αγάπης που εισέπραξε.

Διάβασε ένα πανό, άκουσε από τα χείλη των οπαδών τ' όνομά του, χειροκροτήθηκε. Αυτό μόνο. Και αμέσως «έσπασε».

Ρομαντικός, τίμιος, Κύριος...

 

SERIE A Τελευταία Νέα