Σαμπντόρια - Νάπολι 3-0

Gazzetta team
Σαμπντόρια - Νάπολι 3-0

bet365

Οι Παρτενοπέι βρέθηκαν ξανά πίσω στο σκορ αλλά αυτή τη φορά δεν έκαναν καμία ανατροπή, χάνοντας με 3-0 από την Σαμπντόρια. Τρελή γκολάρα ο Κουαλιαρέλα!

Στο Olimpico της Ρώμης βρέθηκε πίσω με 1-0 από την Λάτσιο αλλά το έκανε 1-2. Στο San Paolo υποδεχόμενη την Μίλαν βρέθηκε πίσω με 0-2 αλλά το έκανε 3-2. Στο Luigi Ferraris της Γένοβας, τώρα, βρέθηκε πίσω με 1-0 από νωρίς και... έφαγε άλλα δύο για το τελικό 3-0. Με τον Ντεφρέλ να σκοράρεις δις και τον Κουαλιαρέλα μία αλλά... τι μία, με το απίθανο τακουνάκι που έκανε, οι Μπλουτσερκιάτι του Μάρκο Τζαμπάολο πήραν μεγάλη νίκη κόντρα στη Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι που άφησε, πλέον, μόνη στην κορυφή τη Γιουβέντους.

Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να γίνουν απειλητικοί στην πρώτη επίθεση τους με τον Ινσίνιε, αλλά η Σαμπντόρια ήταν αυτή που σκόραρε τελικά, στο 11', με το τρομερό σουτ του Ντεφρέλ στο παραθυράκι εκτός περιοχής, μετά την πάσα του Σαπονάρα, ολοκληρώνοντας ιδανικά την αντεπίθεση (1-0). Το γρήγορο γκολ έδωσε ψυχολογία στους Γενοβέζους και αφαίρεσε πίστη από τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι ήθελαν να αντιδράσουν αλλά δεν κατάφεραν να το κάνουν ποτέ. Και από το 32' είδαν το ματς να στραβώνει για τα καλά, όταν ο Κουαλιαρέλα έδωσε στον Ντεφρέλ κι αυτός από κοντά βρήκε ξανά δίχτυα για το 2-0.

Η Νάπολι έπρεπε να βγει... scatenata στο δεύτερο ημίχρονο για να έχει ελπίδες να σώσει κάτι από τη βραδιά, αλλά από τη στιγμή που χάθηκαν κι όσες φάσεις πήγαν να δημιουργηθούν, δεν υπήρχε σωτηρία. Και αυτό έγινε σαφές με εμφατικό τρόπο στο 75', όταν ο Μπερεζίνσκι σέντραρε από δεξιά και ο Κουαλιαρέλα με τρελό τακουνάκι σήκωσε στο πόδι το Luigi Ferraris που δεν πίστευε αυτό που είδε (3-0)!

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζαμπάολο): Αουντέρο, Μπερεζίνσκι, Τονέλι, Αντερσεν, Μούρου (59' Σάλα), Μπαρέτο, Λινέτι, Εκνταλ (84' Βιεϊρά), Σαπονάρα (37' Ραμίρες), Κουαλιαρέλα, Ντεφρέλ.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Οσπίνα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Αλαν, Ντιαβαρά (71' Ρογκ), Ζιελίνσκι, Βέρντι (46' Ουνάς), Ινσίνιε (46' Μέρτενς), Μίλικ.

Εβαλε 5, έφαγε 3, ανέβηκε 2η
Στο Mapei Stadium η Σασουόλο υποδέχθηκε την Τζένοα, η οποία άνοιξε το σκορ στο 27' με τον Πιάτεκ. Αυτό ήταν... Οι Νεροβέρντι αφηνίασαν και αντέδρασαν τρομακτικά, κλείνοντας το ημίχρονο στο 4-1 (34' Μπόατενγκ, 38' Λιρόλα, 41' Μπαμπακάρ, 45' αυτ. Σπόλι)! Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν τους Ροσομπλού και στο 62' έφτασαν στο 5-1 με τον Φεράρι, για να μειώσουν στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι με τους Πάντεφ (70') και Πιάτεκ (83'), σώζοντας κάπως τα προσχήματα (5-3). Οπως και να έχει, η Σασουόλο πήγε στους 7 βαθμούς και ανέβηκε στη 2η θέση, ξεκινώντας το πρωτάθλημα πολύ καλύτερα από ό,τι αναμενόταν.

Νίκησε η Λάτσιο
Ηττα στην πρεμιέρα από τη Νάπολι, ήττα στη 2η αγωνιστική από τη Γιουβέντους, νίκη στην 3η με αντίπαλο την Φροζινόνε στο Olimpico. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι δεν είχε περιθώριο για νέο άσχημο αποτέλεσμα, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έπειθε με την απόδοση της στο πρώτο 45λεπτο. Ενα γκολ του Λουίς Αλμπέρτο νωρίς στην επανάληψη όμως -και συγκεκριμένα στο 49'- με σουτ από κοντά, μετά την αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει, έκανε τη διαφορά. Η Φροζινόνε δεν έγινε ποτέ απειλητική, η Λάτσιο αν και νευρική δεν έκανε κάποιο δώρο και έτσι το πρώτο τρίποντο της σεζόν είναι γεγονός για τους Ρωμαίους.

Απόδραση με Μπαρέλα
Η Αταλάντα υποδέχθηκε την Κάλιαρι με στόχο να ξεχάσει τον αποκλεισμό της στο Europa League, αλλά μάλλον έγιναν χειρότερα τα πράγματα. Η ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν ήταν καλή, είχε προβλήματα από τον τρόπο παιχνιδιού των Σάρδων και από το 45' είχε πρόβλημα και με το σκορ, αφού η εκτέλεση φάουλ του Μπαρέλα κατέληξε στα δίχτυα (0-1). Στην επανάληψη οι Μπεργκαμάσκι πίεσαν περισσότερο αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αφού η Κάλιαρι ήταν σωστή αμυντικά και θα μπορούσε ενδεχομένως να βάλει και δεύτερο γκολ σε κάποια από τις αντεπιθέσεις της.

Χωρίς γκολ...
Το Κιέβο-Εμπολι, ούτως ή άλλως, έμοιαζε εκ των προτέρων με ένα ματς που δε θα είχε πολλές συγκινήσεις. Και όντως δεν είχε. Για την ακρίβεια, στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε βασικά ούτε μία φάση της προκοπής, με τα πράγματα να βελτιώνονται στο δεύτερο. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν και μάλιστα και από τις δύο ομάδες αλλά γκολ δεν έβαλε καμία, με αποτέλεσμα να μοιραστούν τα πάντα. Οχι ότι αυτό θα τις στενοχωρήσει και ιδιαίτερα...

 

SERIE A Τελευταία Νέα