Πάρμα – Γιουβέντους 1-2

Δημήτρης Βέργος
Πάρμα – Γιουβέντους 1-2

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν βρήκε ούτε αυτή τη φορά δίχτυα, αλλά με ένα γκολ και μία φοβερή ασίστ του Μάριο Μάντζουκιτς, η Γιουβέντους πέρασε νικηφόρα (1-2) από την έδρα της Πάρμα και έγραψε το τρία στα τρία στη Serie A.

Η έξοδος στο Ένιο Ταρντίνι δεν ήταν εύκολη για τη Γιουβέντους προκειμένου οι παίκτες του Αλέγκρι να σημειώσουν το τρία στα τρία στο ξεκίνημα της Serie A. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθούσε να βρει το πρώτο του γκολ, αλλά δεν μπορούσε. Όμως, η Γιούβε βρήκε τον τρόπο για να περάσει νικηφόρα από το Ένιο Ταρντίνι, και να παραμείνει στην κορυφή, διατηρώντας το απόλυτο. Πρωταγωνιστής ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος με γκολ στο 2' και ασίστ στον Ματουιντί με τακουνάκι στο 58' οδήγησε τη Γιούβε στο τρίποντο με 2-1 μέσα στο σπίτι της Πάρμα και η «Γηραιά Κυρία» έπιασε τους εννιά βαθμούς μετά από τρεις αγωνιστικές.

Από τα... αποδυτήρια ο Μάντζουκιτς, αντέδρασε η Πάρμα

Για τη Γιούβε το βράδυ άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, παίρνοντας το προβάδισμα από τα... αποδυτήρια. Μόλις στο 2' ο Κουαδράδο σέντραρε, ο Μάντζουκιτς προσπάθησε για την κεφαλιά, δεν τα κατάφερε, αλλά η μπάλα στρώθηκε μπροστά του και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η Πάρμα, όμως, αντέδρασε και μέσα σε ένα πεντάλεπτο έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση. Αρχικά στο 9' ο Ντι Γκάουντιο εξ επαφής δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από μια πολύ καλή ενέργεια του Ζερβίνιο και στη συνέχεια στο 14' το πολύ δυνατό φάουλ του Στούλατς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έψαχνε το πρώτο του γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει στο 26' αλλά η κεφαλιά του πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι. Η Πάρμα, η οποία στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε για τρίτη φορά την εστία της Γιούβε και αυτή ήταν και η... φαρμακερή. Στο 33' η άμυνα της «Γηραιάς Κυρίας» δεν αντέδρασε σωστά σε σέντρα από την αριστερή πλευρά και ο αμαρκάριστος Ζερβίνιο από κοντά έγραψε το 1-1. Μάλιστα με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φέρει... τούμπα το ματς, αλλά ο Σέζνι σταμάτησε με εντυπωσιακή απόκρουση το σουτ του Ριγκόνι μέσα από την περιοχή.

Τακουνάκι-ασίστ από Μάντζουκιτς και διπλό η Γιούβε

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Γιουβέντους άρχισε να πατάει απειλητικά στην περιοχή της Πάρμα. Ο Ρονάλντο στο 54' δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ολιγωρία της αμυντικής γραμμής της Πάρμα, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η Γιουβέντους πήρε το προβάδισμα με ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Μάντζουκιτς που έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή με τακουνάκι βρήκε τον Ματουιντί, ο οποίος τελείωσε ωραία τη φάση και έβαλε τη Γιούβε μπροστά στο σκορ με 1-2.

Οι παίκτες του Αλέγκρι έδειχναν να ελέγχουν το ματς και στο 73' έφτασαν κοντά στο να κλειδώσουν τη νίκη, αλλά ο Ντάγκλας Κόστα, που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Μπερναρντέσκι, είδε το φοβερό φαλτσαριστό του σουτ με το αριστερό να σταματάει στο κάθετο δοκάρι. Ο Αλέγκρι πέρασε τον Ντιμπάλα στο ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του έκαναν σωστή διαχείριση του σκορ, και η Γιουβέντους πήρε το τρίποντο, διατηρώντας το απόλυτο έπειτα από τρεις αγωνιστικές στη Serie A.

Πάρμα (Ρομπέρτο Ντ'Αβέρσα): Σέπε, Ιακοπόνι, Μπρούνο Άλβες, Γκαλιόλο, Γκόμπι, Ριγκόνι (60' Ντεϊόλα), Στούλατς, Μπαριλά, Ζερβίνιο (61' Ντα Κρους), Ινγκλέζε, Ντι Γκάουντιο (80' Τσεράβολο).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σάντρο, Κεντίρα (80' Ντιμπάλα), Πιάνιτς (73' Τσαν), Ματουιντί, Μπερναρντέσκι (55' Ντάγκλας Κόστα), Μάντζουκιτς, Ρονάλντο.

 

SERIE A Τελευταία Νέα