Τι ψάρια πιάνει ο Βούκοβιτς στο Καμπιονάτο;…

Τι ψάρια πιάνει ο Βούκοβιτς στο Καμπιονάτο;…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το blog του στο gazzetta την εικόνα του (δανεικού από τον Ολυμπιακό) Βούκοβιτς μετά τα 10 πρώτα παιχνίδια του στο Καμπιονάτο…

Ας ρίξουμε μία ματιά σήμερα σε έναν από τους (ουκ ολίγους) δανεικούς του Ολυμπιακού, τον Γιάγκος Βούκοβιτς, με αφορμή την πολύ καλή εμφάνιση του το Σαββατοκύριακο στο Ελλάς Βερόνα-Κάλιαρι 1-0. Ο Σέρβος σέντερ μπακ ήταν κατά κοινή ομολογία από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του.

Το eurosport τον βαθμολόγησε με «7», σχολιάζοντας: «Αμυντικός πυλώνας. Στήριξε με τη διεθνή εμπειρία του την αντιμετώπιση των επιθετικών της Κάλιαρι».

Το calciomercato του έβαλε «6,5», γράφοντας: «ο Σέρβος έγινε πάλι ο σταθερός βράχος που ήταν μέχρι και πριν λίγα παιχνίδια. Κυριάρχησε στον αέρα και καθοδήγησε με το κουράγιο του την άμυνα του».

Το tuttomercato τον βαθμολόγησε επίσης με «6,5», επισημαίνοντας: «Συνήθης κυρίαρχος στο ψηλό παιχνίδι, πρακτικά δεν άφησε να περάσει τίποτα. Με ευκολία κοντρόλαρε όλη την άμυνα».

Παρεμπιπτόντως, για όποιους δεν το ξέρουν, τέτοιες βαθμολογίες στην Ιταλία θεωρούνται ιδιαίτερα ψηλές…

Σίγουρα είναι σημαντικό για τον Βούκοβιτς ότι μπήκε στην ενδεκάδα της Βερόνα με το που πήγε στην Ιταλία από τον Ολυμπιακό, τέλη Γενάρη. Άμεσα-και δεν έχει χάσει ούτε λεπτό: έχει 10 συνεχόμενες αγωνιστικές, ολόκληρα 90λεπτα. Οκέϊ δεν παίζει σε κάποια σπουδαία ομάδα, αλλά εδώ μιλάμε για Καμπιονάτο.

Γενικά δε, την έχει βοηθήσει την Βερόνα, αφού όταν πήγε την βρήκε πέντε πόντους κάτω από την πρώτη ομάδα έξω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ τώρα είναι δύο πόντους κάτω. Και θα ήταν όλα καλύτερα, εάν μεσοβδόμαδα δεν έκαναν την γκέλα χάνοντας στην ουραγό Μπενεβέντο, που έχει ήδη υποβιβαστεί-είχαν σίγουρη τη νίκη, με την οποία τώρα θα ήταν εκτός ζώνης υποβιβασμού, αλλά την πάτησαν.

Σε αυτά τα δέκα παιχνίδια με τον Βούκοβιτς η Βερόνα έχει τέσσερις νίκες, την στιγμή που τις 21 αγωνιστικές χωρίς αυτόν είχε μόλις τρεις νίκες. Τέσσερα πολύτιμα τρίποντα, εντός έδρας με Κάλιαρι (1-0), Τορίνο (2-1), Κιέβο (1-0) και εκτός έδρας με Φιορεντίνα (4-1), με την άμυνα δηλαδή να έχει παθητικό μόλις δύο γκολ, εξ ου κι η ανάδειξη του Σέρβου σε σημαντική φυσιογνωμία.

Όχι, δεν πήγαν όλα καλά για τη Βερόνα και τον Βούκοβιτς, με αποκορύφωμα τη συντριβή 0-5 εντός έδρας από την Αταλάντα, όμως οι πέντε από τις συνολικά έξι ήττες ήταν μέσα στο πρόγραμμα, από σαφώς καλύτερες ομάδες, όπως σαφώς καλύτερη ομάδα είναι κι η Αταλάντα: εντός έδρας 0-1 από τη Ρόμα κι εκτός έδρας 0-3 από την Ίντερ, 0-2 από τη Λάτσιο, 0-2 από τη Σαμπντόρια. Γενικά, αν εξαιρέσουμε το σοκ από τη Μπενεβέντο , τα άλλα αποτελέσματα ήταν νορμάλ, οι πέντε δηλαδή ήττες από ομάδες που βρίσκονται στις ενιά πρώτες θέσεις της βαθμολογίας σε ένα πρωτάθλημα 20 ομάδων.

Ο Βούκοβιτς στην πλειοψηφία των παιχνιδιών στέκεται με αξιοπρέπεια σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη αντιμετωπίσει τους 13 από τους 17 πρώτους σκόρερ του Καμπιονάτο: τους Ιμπόμπιλε (20 γκολ)-Λουίς Αλμπέρτο (7)-Μιλίνκοβιτς (7) της Λάτσιο, Ικάρντι (18)-Πέρισιτς (7) της Ίντερ, Κουαλιαρέλα (16)-Ζαπάτα (7) της Σαμπντόρια, Τζέκο (10) της Ρόμα, Φαλκέ (9) της Τορίνο, Σιμεόνε (7) της Φιορεντίνα, Ίλισιτς (7)-Κριστάντε (7) της Αταλάντα, Ινγκλέζε (7) της Κιέβο.

Δεν είναι και τόσο απλό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.