Ρόμα - Φιορεντίνα 0-2

Gazzetta team
Ρόμα - Φιορεντίνα 0-2

bet365

Η Ρόμα είχε δύο δοκάρια, όμως η Φιορεντίνα πέρασε με 0-2 από το Olimpico και κάνει τους Giallorossi να αγχωθούν στη μάχη για το CL ενώ η ίδια πάει για Europa! Γκέλα η Αταλάντα.

Λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα για τους «8» του Champions League, η Ρόμα υπέστη μια τέτοια εντός έδρας στην Serie A που μπορεί στο τέλος να της στερήσει τη συμμετοχή από τη διοργάνωση της επόμενης σεζόν. Οι Giallorossi έχασαν στην έδρα τους 0-2 από τους Viola - που είναι μεταμορφωμένοι και πάνε φουλ για Ευρώπη - και πλέον κινδυνεύουν όχι μόνο να μείνουν πίσω από την Ιντερ αλλά να έχουν συγκάτοικο στην 4η θέση την μισητή συμπολίτισσα, Λάτσιο. Αυτή ήταν η 7η ήττα της ομάδας του Ντι Φραντσέσκο στο φετινό πρωτάθλημα και η 6η εντός έδρας!

Στο 7' άνοιξαν το σκορ οι φιλοξενούμενοι όταν ύστερα από στημένη φάση ο Σαπονάρα έκανε το γύρισμα και ο Μπενάσι το πλασέ για το 0-1. Στο 13' η Ρόμα άγγιξε την ισοφάριση αλλά το σουτ του Τζέκο από κοντά πήγε στο δοκάρι και στη συνέχεια πίεσε, όμως εκείνοι που θα έβαζαν δεύτερο γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι. Στο 39' ύστερα από πάσα του Σαπονάρα ο Τζιοβάνι Σιμεόνε έκανε τρελό σλάλομ, πήρε κόντρα και νίκησε στο τετ-α-τετ τον Αλισον για το 0-2. Στο δεύτερο μέρος ο Τζέκο έχασε στα 20 δευτερόλεπτα ευκαιρία και στο 56' ο ίδιος έβγαλε μόνο τον Ναϊνγκολάν, ο οποίος νικήθηκε από τον Σπορτιέλο με τα πόδια. Στο 74' χάθηκε η τελευταία ευκαιρία των Ρωμαίων για να μπουν στο ματς καθώς μετά τη σέντρα του Φλορέντσι από δεξιά, η κεφαλιά του Σικ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και το 0-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέκο): Αλισον, Φάσιο, Μανωλάς (58' Κολάροβ), Μπρούνο Πέρες, Ζουάν Ζεσούς, Ναϊνγκολάν, Στρούτμαν (68' Φλορέντσι), Γκοναλόνς, Ελ Σαραουί, Ντεφρέν (46' Σικ), Τζέκο.

Φιορεντίνα (Στέφανο Πιόλι): Σπορτιέλο, Βίκτορ Ούγκο, Λαουρινί, Μπιράγκι, Πετσέλα, Νταμπό, Σαπονάρα (69' Μιλένκοβιτς), Εϊσερίκ (58' Ζιλ Ντίας), Βερετού, Μπενάσι, Σιμεόνε (89' Φαλτσινέλι).


Ε-χ-ασε έδαφος η Αταλάντα
Σε αγώνα που έγινε την ίδια ώρα, η Αταλάντα δεν κατάφερε να περάσει από την Φεράρα και την έδρα της SPAL, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1. Ο Τσιόνεκ άνοιξε το σκορ στο 39' για τους νεοφώτιστους μετά την ασίστ του Βιβιάνι αλλά στο 78' ο Μάρτεν Ντε Ρουν ισοφάρισε από τη βούλα του πέναλτι για το τελικό 1-1, που αφήνει όμως το club από το Μπέργκαμο στην 7η θέση και εκτός Ευρώπης.

 

SERIE A Τελευταία Νέα