Σασουόλο - Νάπολι 1-1

Gazzetta team
Σασουόλο - Νάπολι 1-1

bet365

Οι Παρτενοπέι για ακόμη μία χρονιά κόλλησαν κόντρα στους Νεροβέρντι (1-1) και έχασαν υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη του τίτλου. Με ανατροπή η Κιέβο την Σαμπντόρια (2-1).

Τον Ιανουάριο έγινε θόρυβος στην Ιταλία γύρω από τη μεταγραφή του Πολιτάνο στη Νάπολι, η οποία όμως δεν κατάφερε να τα βρει με τη Σασουόλο. Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να είναι αυτός ο παίκτης που έβαλε το γκολ που μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φέτος... Οι Παρτενοπέι παρατάχθηκαν στο MAPEI Stadium με στόχο τη νίκη που θα τους έστελνε, εν αναμονή του Γιουβέντους-Μίλαν, στην κορυφή της Serie A αλλά τελικά για ακόμη μία χρονιά παθαίνουν ζημιά από τη Σασουόλο.

Το ματς ήταν από την αρχή δυνατό, αφού οι γηπεδούχοι μόνο αδιάφοροι δεν ήταν, έχοντας μπλέξει στη μάχη της παραμονής. Η ομάδα του Τζουζέπε Ιακίνι, μάλιστα, ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 22', όταν ο Σένσι εκτέλεσε φάουλ, ο Πελούζο με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Πολιτάνο έκανε το 1-0. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, παρά τις προσπάθειες της Νάπολι να ισοφαρίσει και τις ευκαιρίες που είχαν -και έχασαν- οι Ινσίνιε και Καγιεχόν. Στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50' ο Μπεράρντι είχε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 αλλά κατάφερε να αστοχήσει από κοντά, με τη Σασουόλο πάντως να στέκεται καλά και να βάζει πολύ δύσκολα στους Παρτενοπέι.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι άγγιξε την ισοφάριση στο 79' αλλά ο Κονσίλι έκανε μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Μίλικ, για να γίνει τελικά το 1-1 στο επόμενο λεπτό με το αυτογκόλ του Ροτζέριο, ο οποίος ήθελε να προλάβει τον Καγιεχόν και να απομακρύνει αλλά... Η Νάπολι είχε περισσότερα από 10 λεπτά για το γκολ που θα της έδινε τη νίκη αλλά στο 83' η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι από την προσπάθεια του Μίλικ μετά το κόρνερ και την κεφαλιά-πάσα του Αλμπιόλ, για να μείνει το 1-1 ως το τέλος...

Σασουόλο (Τζουζέπε Ιακίνι): Κονσίλι, Γκολντανίγκα, Ατσέρμπι, Πελούζο, Λιρόλα, Ματσιτέλι (78' Κασάτα), Σένσι (84' Μανιανέλι), Μισιρόλι, Ροτζέριο, Μπεράρντι (73' Ραγκούζα), Πολιτάνο.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Αλαν (83' Ντιαβαρά), Ζορζίνιο (65' Μίλικ), Ζιελίνσκι, Καγιεχόν, Μέρτενς (75' Χάμσικ), Ινσίνιε.

Ανατροπή για παραμονή
Στο Bentegodi οι Κιέβο και Σαμπντόρια μπήκαν με στόχο τη νίκη και μόνο, με αποτέλεσμα το ματς να είναι ανοιχτό από το ξεκίνημα του. Στο 26' οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με το πέναλτι του Κουαλιαρέλα μετά το μαρκάρισμα του Γκόμπι στον Ζαπάτα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και δικαιώθηκαν στο δεύτερο μέρος. Στο 62' ο Τζακερίνι βρήκε ωραία τον Κάστρο κι αυτός με κεφαλιά έκανε το 1-1, για να έρθει στο 79' η σέντρα σουτ του Χετεμάι από αριστερά για το 2-1, με το οποίο η Κιέβο πήγε στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

SERIE A Τελευταία Νέα