ΠΑΟΚ: Ο δικός μας ΠΑΟΚ, δε χάνει ποτέ…

ΠΑΟΚ: Ο δικός μας ΠΑΟΚ, δε χάνει ποτέ…

ΠΑΟΚ: Ο δικός μας ΠΑΟΚ, δε χάνει ποτέ…

bet365

Μία από τις εκατοντάδες ιστορίες που «γεννήθηκαν» στο Μπριζ, μια ιστορία αγάπης, πίστης και αφοσίωσης. Γιατί, πολύ απλά, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτό είναι ΠΑΟΚ. Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει…

Ο ΠΑΟΚ ρε φίλε… Η πίστη. Η αφοσίωση. Η αγάπη. Τα τέσσερα ιερά γράμματα. Ο δικός μας ΠΑΟΚ, δε χάνει ποτέ…

«Δικέφαλε μεγάλωσα και άλλαξαν πολλά
όμως εγώ ακόμα εδώ πιστά,
όπου πας σ’ ακολουθώ να σε λέω πως σ’ αγαπώ
και για σένανε να σκοτωθώ.

Θυμάμαι φίλε μου που λες από παιδί μικρό
στο δρόμο μόνος μου να τραγουδώ,
να με κοιτάνε σα χαζό να με περνάνε για τρελό
και εγώ για όλα να αδιαφορώ.

Tο μόνο που με ένοιαζε να είμαστε μαζί
σε κάθε γήπεδο σ’ όλη τη γη,
να σε βλέπω να γ@@άς και τον φόβο να σκορπάς
και ποτέ να μην τα παρατάς».

Ένα από τα πιο αυθεντικά συνθήματα των «ασπρόμαυρων» οπαδών έγινε πράξη, σε απόλυτο βαθμό, από δύο οπαδούς (και όχι μόνο…) του ΠΑΟΚ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (11/4) στο Μπριζ.

Ταξίδεψαν μέχρι τη «Βενετία του Βορρά» μόνο και μόνο για «…να είμαστε μαζί σε κάθε γήπεδο σ’ όλη τη γη», αφού «… Δικέφαλε μεγάλωσα και άλλαξαν πολλά, όμως εγώ ακόμα εδώ πιστά, όπου πας σ’ ακολουθώ να σε λέω πως σ’ αγαπώ»!

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτό είναι ΠΑΟΚ...

@stavros.71 Road to Athens 2024 🖤🤍 #PAOK #CLUPAOK #PAOKFamily #FYI #fy #fyp #football #brugge ♬ πρωτότυπος ήχος - Stavros Sountoulidis

Αυτή η ομάδα, ο ΠΑΟΚ (έτσι όπως δημιουργήθηκε, πορεύτηκε, αγαπήθηκε, θαυμάστηκε, για τη φετινή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη) μπροστά έχει ακόμα 10 ματς. Στο τέλος μπορεί να μην πετύχει απολύτως τίποτα, όμως όλο αυτό το συναίσθημα που δημιουργεί για χιλιάδες κόσμο δεν μπορεί να το νιώσεις, να το καταλάβεις, να το αντιληφθείς και στην τελική να το κλείσεις γύρω από ένα αποτέλεσμα ή από ένα και μόνο παιχνίδι, όπως αυτό στο Μπριζ.

Το ότι στη βελγική πόλη ήταν επιπλέον αριθμός οπαδών του «Δικεφάλου» το γνωρίζαμε μέρες πριν από την αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Europa Conference League. To διαπιστώσαμε κυκλοφορώντας στους δρόμους και τα φημισμένα κανάλια του Μπριζ, υπήρξαν εκατοντάδες ΠΑΟΚτσήδες, με ή χωρίς εισιτήρια, που δεν κατάφεραν να μπουν στο «Γιαν Μπρέιντελ», κάπως έτσι γεννήθηκαν αμέτρητες ιστορίες που κουβεντιάζονται ακόμα και σήμερα στα «ασπρόμαυρα» στέκια της Θεσσαλονίκης.

Όπως η ιστορία των δύο φίλων του ΠΑΟΚ, που από μόνη της είναι ένα δωρεάν μάθημα, αγάπης, πίστης και αφοσίωσης. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στη σελίδα «Psyxras PAOK» και δείχνει τους δύο ΠΑΟΚτσήδες να παρακολουθούν τον αγώνα Μπριζ-ΠΑΟΚ μέσα από το κινητό τους. Καθισμένοι την άκρη του δρόμου, στο πεζοδρόμιο, έστησαν το κινητό πάνω στην άσφαλτο και από εκεί είδαν τον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League.

Οι δύο οπαδοί, προφανώς, δεν κατάφεραν να μπουν στο «Γιαν Μπρέιντελ», αλλά φρόντισαν, μέσω της εικόνας, να περάσουν το δικό τους μήνυμα αφοσίωσης και να κάνουν πράξη πολλούς από τους στίχους του συνθήματος:

«…όμως εγώ ακόμα εδώ πιστά,
όπου πας σ’ ακολουθώ να σε λέω πως σ’ αγαπώ…»


Η δύναμη της εικόνας! Αυτή που θα πρέπει, όπως λένε στα σχόλια της ανάρτησης οι περισσότεροι οπαδοί του ΠΑΟΚ, να τυπωθεί και να αναρτηθεί στα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια ενόψει της ρεβάνς με τους Βέλγους την ερχόμενη Πέμπτη (18/4) στην κατάμεστη Τούμπα.

@Photo credits: PAOK FC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.