Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Οι Σουηδοί οπαδοί πέρασαν τη νύχτα υπό την προστασία της αστυνομίας

Newsroom
sweden_fans

bet365

Περίπου 400 Σουηδοί οπαδοί πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχεία υπό την προστασία της αστυνομίας μετά τον πυροβολισμό δύο Σουηδών πριν το παιχνίδι προκριματικών των δύο ομάδων.

Ο αγώνας της Σουηδίας για τα προκριματικά του Euro 2024 εναντίον του Βελγίου διακόπηκε στο ημίχρονο για λόγους ασφαλείας. Η εκκένωση του σταδίου «King Baudouin» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση με τους τελευταίους οπαδούς και το προσωπικό να αποχωρούν στις 03:00 (04:00 τοπική ώρα).

Οι Σουηδοί διεθνείς επέστρεψαν σπίτι τους αλλά περίπου 400 οπαδοί που παρέμειναν στην βέλγικη πόλη πέρασαν τη νύχτα ξενοδοχεία τους υπό την αστυνομική επιτήρηση. Το πρωί της Τρίτης η αστυνομία στις Βρυξέλλες πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου χαρακτήρισε τις δολοφονίες «τρομοκρατική ενέργεια».

Από πλευράς της η Σουηδική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (SvFF) είπε ότι έλαβε νέα για τις δολοφονίες λίγο πριν τον αγώνα, αλλά το παιχνίδι ξεκίνησε όπως είχε προγραμματιστεί επειδή οι βελγικές αρχές και η αστυνομία θεώρησαν το γήπεδο - 5 χιλιόμετρα (τρία μίλια) από την τοποθεσία του πυροβολισμού - «το πιο ασφαλές μέρος».

Ο αρχηγός της Σουηδίας και αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βίκτορ Λίντελοφ, ήταν εκείνος που πήρε την πρωτοβουλία στο ημίχρονο να διακοπή το παιχνίδι.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα