Λέστερ - Λίβερπουλ 0-4: Και πως να το χάσει...

Λέστερ - Λίβερπουλ 0-4: Και πως να το χάσει...

bet365

Στη Ντόχα έγινε η κορυφαία του πλανήτη, στο Κing Power απέδειξε πως είναι η καλύτερη στο Νησί! Η Λίβερπουλ διέλυσε με 4-0 τη Λέστερ και... βάζει τέλος σε αναμονή 30 ετών!

Εκανε σχεδόν τον τέλειο πρώτο γύρο με 17 νίκες και μια ισοπαλία, σαν αυτόν της Σίτι πρόπερσι όταν ήρθε και το πρωτάθλημα! Πως να το χάσει λοιπόν... Η Λίβερπουλ σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες, κόντρα στην εξαιρετική Λέστερ πέρασε σα σίφουνας, τη διέλυσε με 4-0 και βρέθηκε στο +13 και με ματς λιγότερο! Θέλει να πάρει τον τίτλο και το έδειξε σε όλο το Νησί! Ο Δεκέμβρης ήταν ο πιο καυτός μήνας, όμως οι Reds κατέκτησαν το Μουντιάλ συλλόγων κι εκτόξευσαν τη διαφορά από τους ανταγωνιστές στην Premier League. Η νύχτα στο King Power ήταν κατακόκκινη και ο χρόνος για την επιστροφή στην κορυφή της Αγγλίας μετρά πλέον αντίστροφα!

Η Λίβερπουλ άφησε την κούραση στο... Κατάρ, μπήκε με απίστευτη διάθεση να καθαρίσει το ματς, εγκλώβισε τη Λέστερ κι έκανε ένα από τα πιο ώριμα 45λεπτα της σεζόν! Αν ήταν και πιο ουσιαστική θα 'χε καθαρίσει ακόμα πιο νωρίς το ματς στο King Power. Οι παίκτες του Κλοπ είχαν έντεκα τελικές, όταν οι «Αλεπούδες» δεν έκαναν ούτε μια! Στο πρώτο πεντάλεπτο οι Reds είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 1΄ τη σουτάρα του Αρνολντ έδιωξε ο Σμάιχελ, στο 2΄ο Μανέ έβαλε λάθος το πόδι του και στο 5' από λάθος του Έβανς, ο Σαλάχ δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Εξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν ξανά το γκολ, ο Κεϊτά έβγαλε μοναδική μπαλιά, ο Σαλάχ πέρασε τον Σμάιχελ, δεν κοντρόλαρε σωστά και αστόχησε. Η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 31' για να έρθει το γκολ! Ο Αρνολντ έβγαλε την 19η (!) ασίστ από την προηγούμενη σεζόν και ο Φιρμίνο με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, και τα 8 τελευταία του γκολ έχουν σημειωθεί εκτός Ανφιλντ. Στο 34' ο Εβανς έκανε ακόμα ένα λάθος, αλλά ο Μανέ νικήθηκε από τον Σμάιχελ.

To σκηνικό στην επανάληψη είχε μόνο έναν πρωταγωνιστή, τη Λίβερπουλ! Οι Reds έκαναν ό,τι ήθελαν στο King Power απέναντι σε μια νωθρή και χωρίς επιλογές Λέστερ. Οι Κόκκινοι είχαν τον έλεγχο και στο 72' βρέθηκαν στην άσπρη βούλα. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Σογιουντσού έδιωξε με το χέρι και ο Μίλνερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αρνολντ έκανε την 20η του ασίστ και ο Φιρμίνο σημείωσε το 3-0! Το ξέσπασμα είχε διάρκεια και στο 78' ο Αρνολντ έβαλε τη σφραγίδα του σε μια ονειρική βραδιά, σε μια νύχτα, όπου άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Λέστερ: Σμάιχελ, Εβανς, Περέιρα, Σογιουντσού, Τσίλγουελ, Πρατ (72' Πέρεθ), Τίλεμαν, Ν'Ντιντί, Μάντσισον (76'Τσαντουρι), Μπαρνς (58' Ολμπράιτον), Βάρντι

Λίβερπουλ: Αλισον, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (82' Λαλάνα), Κεϊτά (70' Μίλνερ), Φιρμίνο, Σαλάχ (70' Οριγκί), Μανέ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα