Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Aντέδρασε με τεσσάρα πριν το ντέρμπι! (vid)

Gazzetta team
Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Aντέδρασε με τεσσάρα πριν το ντέρμπι! (vid)

bet365

Η Σίτι έβγαλε αντίδραση μετά το... σοκ του Σαββάτου, διέλυσε με 4-1 τη Μπέρνλι εκτός έδρας και πάει με ψυχολογία στο ντέρμπι του Μάντσεστερ!

Τι και αν ο Αγουέρο ήταν εκτός, η Σίτι θυμήθηκε τις εντυπωσιακές επιθετικές της εμφανίσεις, διέλυσε την Μπέρνλι εκτός έδρας με 4-1 και έβγαλε αντίδραση μετά την ισοπαλία με τη Νιουκάστλ. Ηταν η 8η νίκη του Πεπ κόντρα στην ομάδα του Ντάιτς, έφτασε τη Λέστερ, βρέθηκε στο -8 από τη Λίβερπουλ, αλλά με ματς περισσότερο. Πλέον, οι «Πολίτες» στρέφουν το βλέμμα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Τρίτος κορυφαίος σκόρερ στην PL ο Ζεσούς...

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε τη Μπέρνλι και μόλις στο 6ο λεπτό... άγγιξε το γκολ, όταν ο Ζεσούς έστειλε με ωραίο τακούνι τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, το τέρμα δε μέτρησε ποτέ, μιας και ο Βραζιλιάνος ήταν σε θέση οσφάιντ. Η Μάντσεστερ είχε τον έλεγχο και στη δεύτερη καλή επίθεση βρήκε δίχτυα. Αψογη η αντεπίθεση στο 24ο λεπτό, τέλειο το πλασέ του Ζεσούς που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Πόουπ. Η Μπέρνλι δεν μπορούσε να σταθεί δημιουργικά, η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο, έκανε ό,τι ήθελε και στο 32' είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία, όταν από γύρισμα του Ντε Μπρόινε και προβολή του Στέρλινγκ, ο Πόουπ είχε σούπερ επέμβαση! Η Μάντσεστερ δεν πήγε με δευτερο γκολ στα αποδυτήρια, μιας και στο 43' ο Πόουπ είχε ακόμα μια εντυπωσιακή επέμβαση στο πλασέ του Μπερνάρντο. Ιδανικό το ξεκίνημα των «Πολιτών» στην επανάληψη, αφού στο 50' κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη. Υπέροχη σέντρα του Μπερνάρντο, άψογη η προβολή του Ζεσούς για το 2-0. Ηταν το 31ο τέρμα του στην Premier League και πέρασε στην 3η θέση των Βραζιλιάνων σκόρερ στη διοργάνωση (52 Φιρμίνο, 41' Κουτίνιο).

Ο Ντάιτς φρέσκαρε την επίθεσή του με Μπαρνς, Ροντρίγκες, αλλά δεν είδε κάτι καλύτερο... Η Μάντσεστερ ήταν ουσιαστική και στο 68' πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Σίλβα δεν μπόρεσε να σουτάρει, η μπάλα έφτασε στον Ρόδρι, ο οποίος με σουτάρα έξω από την περιοχή πέτυχε το 3-0 (δεύτερο τέρμα στην PL). Ο Γκουαρδιόλα ξεκούρασε Φερναντίνιο, Στέρλινγκ, Ντε Μπρόινε, μιας και ακολουθεί το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, ωστόσο η ομάδα του είχε όρεξη για κάτι περισσότερο. Το τέταρτο τέρμα ήρθε στο 87' με άψογη ατομική ενέργεια του Μαχρέζ! Αν κάτι δεν άρεσε στον Πεπ, ήταν το γεγονός πως για όγδοο σερί ματς η ομάδα του δέχθηκε γκολ, μιας και ο Μπρέιντι βρήκε δίχτυα στο 89΄.

Μπέρνλι: Πόουπ, Ταρκόφσκι, Μι, Μπάρντσλεϊ, Πίτερς, Χέντρικ, Ντρινκγουότερ (59' Μπαρνς), Κορκ, Λένον, ΜακΝιλ (75' Μπρέιντι), Γουντ (59' Ροντρίγκες)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Φερναντίνιο (85' Γκαρσία), Οταμέντι, Γουόκερ, Ανχελίνο, Ρόδρι, Νταβίδ Σίλβα, Ντε Μπρόινε (80' Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (72' Μαχρέζ), Ζεσούς

Στην πεντάδα η Κρίσταλ Πάλας
Εξαιρετική η Κρίσταλ Πάλας, κάνει σούπερ πορεία στη φετινή Premier League. Μετά τη νίκη επί της Μπέρνλι, ήρθε και το τρίποντο εντός έδρας επί της Μπόρνμουθ που έστειλε τους Λονδρέζους στην 5η θέση. Μπορεί οι γηπεδούχοι να έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 19' μετά την αποβολή του Σακό, ωστόσο είχαν ουσία και ο Σλουπ στο 76' χάρισε το τρίποντο!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα