Για ομοφοβική επίθεση φιλάθλων της κατηγορείται η Γουέστ Χαμ (pic)

Gazzetta team
Για ομοφοβική επίθεση φιλάθλων της κατηγορείται η Γουέστ Χαμ (pic)

bet365

Ομοφοβικά σχόλια καταγγέλλει πως άκουσε μερίδα φίλων της Γουέστ Χαμ κατά τη διάρκεια της εκτός έδρας νίκης της επί της Τσέλσι το Σάββατο.

Επιστροφή στοιχήματος* στη Serie A! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ακόμα ένα περιστατικό ρατσισμού έκανε την εμφάνισή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα, σύμφωνα με τα όσα λέει μερίδα φίλων της Γουέστ Χαμ.

Συγκεκριμένα, βάσει του ρεπορτάζ του Sky Sports, στο Stamford Bridge και συγκεκριμένα στην αναμέτρηση μεταξύ της Τσέλσι και των «σφυριών» το Σάββατο, η ΛΟΑΤΚΙ μερίδα φίλων των φιλοξενούμενων υποστήριξε ότι ακουγόταν συχνά το σύνθημα «Chelsea rent boys», που σημαίνει «Η Τσέλσι νοίκιασε αγόρια».

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό να εκλαμβάνεται ως ομοφοβικό εξαιτίας πολλών παικτών της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ που είναι μικροί σε ηλικία, ωστόσο επειδή δεν υπάρχει ακόμα η σιγουριά για το όλο σκηνικό, η ομάδα φίλων της φιλοξενούμενης «Pride of Irons» ζήτησε από οποιονδήποτε άκουσε κάτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο να το καταγγείλει.

Μάλιστα, το επεισόδιο είπε ότι ανέφερε και στην αστυνομία μετά τη λήξη του ματς ο γνωστός συγγραφέας Ρικ Γκλάνβιλ, ο οποίος έχει γράψει ουκ ολίγα βιβλία για τα «λιοντάρια».

Από την πλευρά τους τα μέλη οπαδών της «West Ham Pride» ανέφεραν: «Αφού πρώτα επικοινωνήσαμε με ομάδα φίλων της "Chelsea Pride" για να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με το όλο ομοφοβικό σκηνικό αντιληφθήκαμε ότι φίλοι της Γουέστ Χαμ επαναλάμβαναν τη συγκεκριμένη φράση.

Με το να λες κάτι τέτοιο δεν προσβάλλεις τους οπαδούς της Τσέλσι που είναι ετεροφυλόφιλοι αλλά εκείνους και των δύο ομάδων που είναι ομοφυλόφιλοι».

Για να προσθέσουν: «Είμαστε καλύτεροι από αυτό και μπορούμε να εμπνευστούμε εξυπνότερα συνθήματα που δεν θα προσβάλλουν και δικούς μας φαν. Δεν νοείται να είμαστε ομάδα που εμφανίζεται στις ειδήσεις για ομοφοβία, υπάρχουν άλλες ομάδες που έχουν το πρόβλημα βαθιά ριζωμένο μέσα τους. Ας μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους. Γίνετε καλύτεροι. Γίνετε Γουέστ Χαμ και υποστηρίξτε όλη της την οικογένεια ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, σεξουαλικών προτιμήσεων ή οτιδήποτε άλλου».

Από την πλευρά τους οι ομάδα φίλων των γηπεδούχων «Chelsea Supporters Trust» ανήρτησε: «Απογοητευτήκαμε με όλο αυτό το ομοφοβικό επεισόδιο και ήρθαμε να δούμε τους φίλους της Γουέστ Χαμ σήμερα. Φαίνεται πως τίποτα δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά καλούμε τις δύο ομάδες να το ερευνήσουν. Δεν υπάρχει χώρος για ομοφοβία ή κάποια άλλη διάκριση σο παιχνίδι μας».

Τέλος, μετά τη λήξη του ματς εκπρόσωπος της Τσέλσι δήλωσε στο Skysports: «Όπως εμείς κριτικάρουμε τους φιλάθλους μας όταν είναι ένοχοι για συμπεριφορά που δείχνει ότι κάνουν διακρίσεις, περιμένουμε και από τις υπόλοιπες ομάδες να υψώσουν ανάστημα, να βγουν μπροστά και να κάνουν το ίδιο».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα