Δύο γίγαντες κι ο Μέσι περιμένουν τον «Μεσί(α)»

Gazzetta team
Δύο γίγαντες κι ο Μέσι περιμένουν τον «Μεσί(α)»

bet365

Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο; Πότε θα γίνει αυτό; Τις απαντήσεις μάλλον θα τις μάθουμε σύντομα καθώς τέτοιος «εργένης» είναι δύσκολο να μείνει για καιρό δίχως «νύφη»

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Όμορφο ή άσχημο. Στην προκειμένη περίπτωση είναι μάλλον άσχημο. Θα ήταν όμορφο αν πριν λίγους μήνες η Τότεναμ κατακτούσε το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, μετά από μία επική πορεία. Εκεί όμως τη σταμάτησε η Λίβερπουλ. Το τέλος λοιπόν είναι άσχημο, ακόμη κι αν αφήνει μία τεράστια παρακαταθήκη στον σύλλογο του βορείου Λονδίνου. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο άνθρωπος που σε 5 1/2 χρόνια κατάφερε να αλλάξει επίπεδο τους σπερς δεν θα είναι πια στον πάγκο τους. Αιτία προφανής η κακή πορεία -η απρόσμενα κακή πορεία- της Τότεναμ στο πρωτάθλημα.

ΣΑΝ ΝΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Χρησιμοποιούμε το ρήμα σε αριθμό πληθυντικό. Δεν ξέρουμε αν έμειναν οι παίκτες ή ο Ποτσετίνο από κίνητρο, ή και οι δύο πλευρές. Πάντως αυτό υπάρχει και είναι εμφανές. Ο Αργεντίνος φεύγει από την Τότεναμ με τους σπερς να είναι μόλις στην 14η θέση της βαθμολογίας, έχοντας τρεις νίκες στις πρώτες 12 αγωνιστικές. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα έχει πρόβλημα να προκριθεί, αλλά το 2-7 στο Λονδίνο από την Μπάγερν έγραψε ιστορική συντριβή. Ο Λίβι πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Αποφάσισε πως το αυτοκίνητο έμεινε από βενζίνη και ο Ποτσετίνο δεν μπορεί πια να γεμίσει το ρεζερβουάρ. Σωστό; Λάθος; Το μέλλον θα δείξει. Εξάλλου ο αντικαταστάτης δεν είναι όποιος κι όποιος. Είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο. Και μπορεί η προπονητική του καριέρα να είναι σε πτωτική πορεία, αλλά ο Special One δεν έχει περάσει από ομάδα και να μην πάρει τίτλους. Όχι τίτλο... τίτλους! Κι η Τότεναμ δεν έχει πάρει κανέναν με τον Ποτσετίνο, δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα από το 1961, ενώ έχουν περάσει 11 χρόνια από το τελευταίο της τρόπαιο, το Λιγκ Καπ του 2008.

ΜΑΟΥΡΙΤΣΙΟ ΠΟΤΣΕΤΙΝΟ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ

Οι μεγάλες ομάδες που ψάχνουν προπονητή σίγουρα τον θέλουν. Αν όχι όλες οι περισσότερες από αυτές. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που έπαιξε η Τότεναμ, δεν είναι μόνο ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ και η σταθερότητα στο υψηλό επίπεδο για πέντε χρόνια. Είναι και οι παίκτες που ανέδειξε. Η εθνική Αγγλίας είναι γεμάτη από παίκτες ή πρώην παίκτες της Τότεναμ και της Σαουθάμπτον (όπου δούλεψε πριν την Τότεναμ). Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν εκεί είχαν συνολικά πάνω από 15 παίκτες του Ποτσετίνο. Και αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο εκτός από επιτυχημένα αποτελέσματα φέρνει και λεφτά. Ποια διοίκηση δεν θα το ήθελε αυτό; Μάλλον θα το ήθελαν όλες.

ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ

Τα σενάρια λοιπόν είναι πάρα πολλά. Κι οι αποδόσεις των μπουκ στις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν. Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο; Πότε θα γίνει αυτό; Τις απαντήσεις μάλλον θα τις μάθουμε σύντομα καθώς τέτοιος «εργένης» είναι δύσκολο να μείνει για καιρό δίχως «νύφη».

«ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ» Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡ ΑΛΕΞ;

Αν εξαιρέσουμε το ενδεχόμενο να μην αναλάβει ομάδα ή να κάτσει στον πάγκο εθνικής ομάδας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 που δίνεται ως το πιο πιθανό ενδεχόμενο (με καταληκτικό όριο τη συγκεκριμένη ημερομηνία), η πρώτη επικρατέστερη ομάδα για επόμενο προορισμό του Αργεντίνου είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά τον Σερ Άλεξ ουδείς στέριωσε στο Θέατρο των Ονείρων. Ούτε ο Μουρίνιο. Ο Ποτσετίνο είναι ένας σταθερός χαρακτήρας, ηπίων τόνων, αλλά και αυστηρός όταν πρέπει. Δεν αλλάζει εύκολα περιβάλλον. Το απέδειξε στην Τότεναμ. Πέντε γεμάτα χρόνια δεν είναι λίγα. Λέτε με την απόλυση του από τον Λίβι να «γεννήθηκε» ο πραγματικός διάδοχος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον;

ΜΠΑΓΕΡΝ ΞΑΝΑ;

Η Μπάγερν θέλει να γίνει... Μπάγερν ξανά. Κι αυτό σημαίνει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Όχι να κερδίζει την Μπουντεσλίγκα. Ο Κόβατς δεν μπόρεσε να την ξαναφέρει εκεί που οι Βαυαροί πιστεύουν ότι αξίζουν να βρίσκονται. Βλέπετε στο Μόναχο, η υπεροψία περισσεύει. Σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Ο Ποτσετίνο έφτασε με την Τότεναμ μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα μπορέσει να το πάρει με την Μπάγερν; Απλοϊκό το ερώτημα, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.

ΡΕΑΛ, ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ «ΚΑΔΡΟ»

Στη Μαδρίτη ο Ζιντάν έχει ζόρια. Αλλά ο Ζιντάν είναι... Ζιντάν. Κι έχει πάρει το τρόπαιο τρεις φορές. Η βασίλισσα δεν παίζει καλά, αλλά δεν είναι και εκτός στόχων. Μπορεί να δίνεται ως τρίτος επικρατέστερος προσδιορισμός του «Πότσε», αλλά είναι μάλλον δύσκολο. Δεν θα το ήθελε ίσως κι ο ίδιος να μπει σε σύγκριση με την επική μορφή του Ζιζού. Και στη Ρεάλ επίσης δεν υπάρχει πίστωση χρόνου «ούτε για ένα κουτί σπίρτα». Ή τίτλος ή φεύγεις. Ο Ποτσετίνο δείχνει ότι είναι άνθρωπος που δουλεύει με μακροχρόνιο πλάνο. Από εκεί και πέρα θα δούμε στις πλατφόρμες των μπουκ τεράστια κλαμπ, όπως η Μπάρτσα, η Παρί, η Ντόρτμουντ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουβέντους, η Μίλαν και η Νάπολι.

Ποια ομάδα θα αναλάβει ο Ποτσετίνο;

ΜΕΣΙ(ΑΣ) ΚΑΙ ΜΕΣΙ

Φυσικά στον ορίζοντα παίζει και το όνομα της Αργεντινής. Ίσως ο νέος Μαραντόνα για την αλμπισελέστε να μην πατάει χορτάρι αλλά να κάθεται στον πάγκο. Με το Μουντιάλ όμως να αργεί σχεδόν τρία χρόνια ίσως να μην είναι ελκυστικός προορισμός, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή. Από την άλλη όμως θα έχει αρκετό χρόνο να χτίσει αυτό που θέλει και να πάει για την απόλυτη κορυφή. Είπαμε, ο Ποτσετίνο δουλεύει με πλάνο και θέλει χρόνο να το εφαρμόσει.

Αυτός που θα τον περιμένει περισσότερο από όλους όμως είναι ο ίδιος ο Μέσι. Στα 35 του χρόνια εφόσον θα είναι υγιής, ο απόλυτος σταρ, ο μόνος που συγκρίθηκε επάξια με τον Ντιέγκο, θα έχει την τελευταία του ευκαιρία να πάρει αυτό που του λείπει. Το Μουντιάλ με τη φανέλα που έχει το εθνόσημο στο στήθος. Αυτό που αν το πάρει θα τον βάλει στο πάνθεον ως τον κορυφαίο όλων των εποχών, πάνω και από τον «Θεό» των Αργεντίνων (και όχι μόνο αυτών). Θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος καθοδηγητής από τον Ποτσετίνο σε αυτήν την υπέρτατη και ύστατη προσπάθεια; Μάλλον όχι. Ίσως ο Μέσι να έχει ήδη αρχίσει το δικό του ψηστήρι στον συμπατριώτη του.

21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC/ Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα