Ο απολαυστικός κύριος Ντε Μπρόινε

Ο απολαυστικός κύριος Ντε Μπρόινε

Κώστας Ζάλιαρης
Ο απολαυστικός κύριος Ντε Μπρόινε

bet365

Είναι απορίας άξιο πως κάποτε ο Ζοσέ Μουρίνιο τον είδε και αποφάσισε ότι δεν του έκανε. Είναι τρομερή η εξέλιξη αυτού του ποδοσφαιριστή και αξιοθαύμαστη η σκέψη, η οπτική στο γήπεδο και η ακρίβεια στο πόδι του, όπως παρατηρήθηκε και στο παιχνίδι της Σίτι με τη Γουότφορντ...

Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός είναι ένα πραγματικό διαμάντι. Στα καλά του, πραγματικά κοντράρει τους καλύτερους στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα στο ρόλο και τη θέση που έχει.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα νιώθει ευτυχισμένος που τον έχει στην ομάδα του και ο Ζοσέ Μουρίνιο αν αφήσει στην άκρη τους εγωισμούς και δει τα πράγματα ποδοσφαιρικά και αντικειμενικά, θα πρέπει να παραδεχθεί πόσο λάθος είχε κάνει πριν από χρόνια όταν για κάποιο λόγο είχε αποφασίσει πως ο KDB δεν του έκανε...

Έχοντας χάσει μεγάλο κομμάτι της περσινής αγωνιστικής περιόδου με προβλήματα τραυματισμών που δεν τον άφηναν να βρει τη φόρμα του και να προσφέρει, έχοντας κάνει τρομερό παιχνίδι και στον επαναληπτικό προημιτελικό με την Τότεναμ στο Etihad προτού μείνει ξανά εκτός δράσης, ο Ντε Μπρόινε φέτος έχει επιστρέψει για τα καλά.

Κόντρα στη Γουότφορντ, σε ένα παιχνίδι βέβαια που είχε φτάσει στο 5-0 από το 18ο λεπτό απέναντι σε μια σμπαραλιασμένη και ψυχολογικά επηρεασμένη ομάδα, ο Ντε Μπρόινε έκανε πραγματικό πάρτι... Είχε 88% επιτυχημένες μεταβιβάσεις, συμμετείχε σε 8 φάσεις για γκολ, έφτιαξε εκείνος 4 μεγάλες ευκαιρίες για να σπρώξει την ομάδα του προς το γκολ, είχε 4 τελικές προσπάθειες με 1 εξ αυτών το τρομερό γκολ που πέτυχε, ενώ είχε και 2 ασίστ στον λογαριασμό του.

Ο τρόπος που μπορούσε ν' αλλάξει το παιχνίδι από τη μια πλευρά στην άλλη, να κοιτάξει χώρους και κινήσεις συμπαικτών του προτού τις αντιληφθεί κάποιος αντίπαλος, το τρομερά απρόβλεπτο παιχνίδι του και οι κάθετες μπαλιές ακόμα και κόντρα στη δική του κίνηση ή κατεύθυνση, είναι από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και να τον καθιστούν ικανό να κάνει τη διαφορά ανά πάσα στιγμή.

Ήδη, φέτος, έχει φτιάξει 10 μεγάλες φάσεις για γκολ για τη Σίτι, τη στιγμή που κανείς άλλος μέσος στην Premier League δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις 3 σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, έπειτα από 6 αγωνιστικές έχει καταγράψει 7 ασίστ, έχοντας και τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Με αυτές τις επιδόσεις, πορεύεται... πρόσω ολοταχώς για την κορυφή στο κομμάτι του «σερβιρίσματος» σε μια αγωνιστική περίοδο.

Ο Τιερί Ανρί κατέχει το ρεκόρ με 20 ασίστ από τη σεζόν 2002-2003, ο Μεσούτ Οζίλ έχει σταματήσει στις 19 την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 και ο Ντε Μπρόινε είχε κάνει τρομερή προσπάθεια αλλά έφτασε μέχρι τις 18 την ποδοσφαιρική χρονιά 2016-2017.

Συγκριτικά με τον Μεσούτ Οζίλ, πάντως, ο Βέλγος άσος της Μάντσεστερ Σίτι έχει πλέον περισσότερες ασίστ και μάλιστα σε 41 παιχνίδια λιγότερα από τον Γερμανό συνάδελφό του στην Premier League! Ο KDB έφτασε στις 53 σε 126 αναμετρήσεις, αφήνοντας πίσω στις 52 σε 167 παιχνίδια...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα