Άρσεναλ - Τότεναμ 2-2: Συγκλόνισε το Λονδρέζικο ντέρμπι! (vid)

Άρσεναλ - Τότεναμ 2-2: Συγκλόνισε το Λονδρέζικο ντέρμπι! (vid)

Gazzetta team
Άρσεναλ - Τότεναμ 2-2: Συγκλόνισε το Λονδρέζικο ντέρμπι! (vid)

bet365

Το ντέρμπι του Λονδίνου άφησε το Νησί με ανοιχτό το στόμα! Απίθανος ρυθμός, γκολ, πολλές ευκαιρίες, πάθος και τις Αρσεναλ, Τότεναμ να μένουν στο 2-2!

Πάθος, τρελός ρυθμός, ευκαιρίες, τέσσερα γκολ, μοναδικές επεμβάσεις και το ντέρμπι του Λονδίνου συγκλόνισε το Νησί. Αρσεναλ και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τις δυο ομάδες να μένουν... ικανοποιημένες από την εξέλιξη του ματς. Ο Κέιν έφτασε τα 10 γκολ κόντρα στους Κανονιέρηδες, ενώ ο Ποκετίνο δεν έχει κερδίσει ποτέ σε επτά επισκέψεις του στην έδρα της Αρσεναλ. Εντυπωσιακός ο Παπασταθόπουλος στην επανάληψη τα έδωσε όλα!

Στα 58 δευτερόλεπτα το ματς είχε μια μεγάλη φάση, προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε. Ο Πεπέ δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 5' ο Νάιλς είδε το σουτ να κόβεται σωτήρια από τον Κέιν. Πολύ γρήγορος ρυθμός, η μπάλα πάνω - κάτω, με την Τότεναμ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Στο 11' ο Κέιν πήρε την κεφαλιά στο κέντρο, ο Σον έβγαλε τον Λαμέλα σε θέση βολής, τραγική αντίδραση του Λένο και ο Ερικσεν από κοντά το γκολ. Ηταν το 13ο λάθος των Κανονιέρηδων από την περσινή σεζόν το οποίο καταλήγει στα... δίχτυα. Οι Σπερς έβρισκαν χώρους, έπαιζαν εξαιρετικά την κόντρα και στο 15' ο Ερικσεν νικήθηκε από τον Λένο! Οι φιλοξενούμενοι στο 18' είχαν ακόμα μια ευκαιρία, αλλά στη σουτάρα του Σον, ο Λένο έβγαλε εντυπωσιακά. Σε 20 λεπτά η Τότεναμ είχε τέσσερις τελικές εντός εστίας, αλλά ο Γερμανός γκολκίπερ είχε φροντίσει να διορθώσει τη γκάφα του.

Η Αρσεναλ απάντησε στο 23', αλλά την κεφαλιά του Πεπέ έβγαλε εντυπωσιακά ο... Ρόουζ με το κεφάλι! Η Τότεναμ είχε τον έλεγχο, έβρισκε χώρους και στο 36' ο Κέιν νικήθηκε από τον Λένο. Δυο λεπτά αργότερα, ο Γερμανός γκολκίπερ με τρομερή επέμβαση αρνήθηκε το γκολ στον Ερικσεν. Ωστόσο, στο 39' ήρθε το δεύτερο σοκ για τους Κανονιέρηδες. Ο Τσάκα έκανε τη γκάφα, ανετρεψε τον Σον και ο Κέιν από την άσπρη βούλα έφτασε τα 10 γκολ στα ντέρμπι με την Αρσεναλ! Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, ανέβασαν ταχύτητα και μπήκαν στα αποδυτήρια με γκολ. Στο 43' ο Πεπέ έστειλε... απειλητικό μήνυμα και στις καθυστερήσεις ο απίθανος Λακαζέτ με εντυπωσιακό τελείωμα γεμάτο πάθος πέτυχε το 2-1.


Μοναδικός ο ρυθμός στην επανάληψη και... ισορροπία τρόμου για ένα τέταρτο! Στο 52' ο Σον νικήθηκε από τον Λένο, ενώ στο 56' ο Γιορίς έσωσε στην προσπάθεια του Γκεντουζί! Τρία λεπτά αργότερα οι Σπερς έχασαν μοναδική ευκαιρία να σφραγίσουν τη νίκη, μιας και το ξερό σουτ του Κέιν τράνταξε το δεξί δοκάρι! Ο Ποκετίνο πέρασε στο ματς τον Ντέλε Άλι, αλλά η αλλαγή δεν του βγήκε ποτέ. Ο Θεμπάγιος έδωσε ώθηση με την είσοδό του και στο 65' είδε το σουτ να απομακρύνεται έξοχα από τον Γιορίς. Η Αρσεναλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεσε ψηλά, έβαλε πολύ δύσκολα στους Σπερς και παρά την αποχώρηση του Λακαζέτ (έκανε τα πάντα στο ματς) βρήκαν δίχτυα. Στο 71ο λεπτό από την εξαιρετική έμπνευση του Γκεντουζί, ο Ομπαμεγιάνγκ με άψογη προβολή διαμόρφωσε το 2-2. Στο 79' οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν... προσωρινά, με τον Παπασταθόπουλο να μπαίνει στη φάση, τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αλλά το γκολ να ακυρώνεται λόγω οφσάιντ του Κολάσινατς. Η Αρσεναλ πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, αλλά τα ψυχικά αποθέματα και των δυο ομάδων είχαν αδειάσει...

Άρσεναλ (4-3-3): Λένο, Παπασταθόπουλος, Λουίζ, Κολάσινατς, Νάιλς, Τσάκα, Γκουεντουζί, Τορέιρα (63' Θεμπάγιος), Πέπε, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ (67' Μχιταριάν).

Τότεναμ (4-2-3-1): Γιορίς, Σάντσεζ, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ρόουζ, Γουίνκς, Σισοκό, Λαμέλα (60' Άλι), Σον (79' Λο Σέλσο), Έρικσεν, Κέιν.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα