Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-2: Το VAR... πάγωσε τους «Πολίτες»

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-2: Το VAR... πάγωσε τους «Πολίτες»

bet365

Ο Ζεσούς σκόραρε στο 92', αλλά δεν... πανηγύρισε, μιας και το VAR λύτρωσε την Τότεναμ και της χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) μέσα στο Ετιχαντ.

Στα προημιτελικά του Champions League το VAR στεκόταν σύμμαχος στην Τότεναμ, αφού... ακύρωνε το γκολ του Αγουέρο κι έδινε την πρόκριση στους Σπερς. Στη 2η στροφή της φετινής Premier League, πάλι το VAR μπαίνει εμπόδιο στους πανηγυρισμούς των Πολιτών, αφού το γκολ του Ζεσούς (90+2') δε μέτρησε ποτέ. Σίτι και Τότεναμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Έτιχαντ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η Σίτι δεν έχει χάσει εναρκτήριο παιχνίδι εντός στην μεγάλη κατηγορία από το 1989-1990, έμεινε και φέτος αήττητη, ωστόσο αποχώρησε από το Ετιχαντ με πικρή γεύση. Δεν κατάφερε να πετύχει την 5η διαδοχική νίκη κόντρα στους Σπερς κι έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η έντονη λογομαχία του Γκουαρδιόλα με τον Αγουέρο στην αλλαγή του Αργεντίνου, αν και οι δυο τους μάλλον τα βρήκαν στο τέλος του ματς, αφού ο φακός τους έδειξε να αγκαλιάζονται.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, πίεσαν και στο 20ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα συνεργάστηκε με τον Ντε Μπρόινε, ο Βέλγος έκανε υπέροχη σέντρα και ο Στέρλινγκ με άψογη κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, η απάντηση των Σπερς ήταν άμεση και στο 23' ο Λαμέλα βρήκε ελεύθερο χώρο και με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-1. Οι Πολίτες δεν πτοήθηκαν, είχαν τον έλεγχο και στο 35' πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ, με ωραία προβολή του Αγουέρο. Στο 43' ο Γκουντογκάν θα μπορούσε να τελειώσει το ματς, αλλά ήταν άτυχος.

Εξαιρετική η Σίτι στην επανάληψη, όμως ο Γιορίς τόσο στο 49' όσο και στο 52' νίκησε τους Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα. Ο Ποκετίνο πέρασε στο 56' τον Μόουρα στο ματς και δικαιώθηκε στο ίδιο λεπτό, μιας και ο Βραζιλιάνος με ωραία κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-2. Η Σίτι πίεσε ασφυκτικά και στο 92' έγινε η φάση του ματς. Ο Λαπόρτ μοίρασε με το... χέρι στον Ζεσούς, ο Βραζιλιάνος σκόραρε, αλλά το VAR... ακρύωσε το τέρμα.


Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λαπόρτ, Οταμέντι, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Ρόδρι (78’ Ντ. Σίλβα), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπ. Σίλβα (Μπ. Σίλβα), Στέρλινγκ, Αγουέρο (65’ Ζεσούς)

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσεζ, Αλντερβάιρελντ, Γουόκερ-Πίτερς, Ρόουζ, Γουίνκς (56’ Λούκας), Σισοκό, Ντομπελέ, Έρικσεν (90+1’ Σκιπ), Λαμέλα (85’ Λο Σέλσο), Κέιν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα