Στην Τσέλσι, οι τίτλοι δεν σημαίνουν μακροημέρευση για τον προπονητή...

Στην Τσέλσι, οι τίτλοι δεν σημαίνουν μακροημέρευση για τον προπονητή...

Κώστας Ζάλιαρης
Στην Τσέλσι, οι τίτλοι δεν σημαίνουν μακροημέρευση για τον προπονητή...

bet365

Ο Μαουρίτσιο Σάρι μόλις 18 ημέρες μετά τον θρίαμβο στον τελικό του Europa League στο Μπακού, αποδεσμεύθηκε από την Τσέλσι για να συνεχίσει στη Γιουβέντους, με τον Ράφα Μπενίτεθ να είναι ο μοναδικός που έχει φύγει και αντικατασταθεί πιο γρήγορα από τους 5 τελευταίους κόουτς που πήραν τίτλο με τους «μπλε».

Bwin - Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα*. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις).

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αλλάζει πρόσωπα στην άκρη του πάγκου με μεγάλη ευκολία, όντας γνωστός για τη μεγάλη του αδυναμία που είναι η έλλειψη υπομονής και εμπιστοσύνης στους προπονητές της Τσέλσι όταν τα πράγματα αρχίζουν και στραβώνουν.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι, πέρα από την επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του, η αλήθεια είναι ότι δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του Ρώσου μεγιστάνα για να συνεχίσει στη θέση του, παρά και τα όσα έλεγε πως είχε σε προτεραιότητά του την παραμονή στην Premier League.

Ο Σάρι, από το μεσημέρι της Κυριακής, 16 Ιουνίου, αποτελεί παρελθόν από την Τσέλσι, έχοντας συμφωνήσει ν' αναλάβει τη Γιουβέντους για την επόμενη τριετία. Αυτό, σημαίνει πως αποχώρησε έπειτα από μόλις 18 ημέρες, από εκείνο το θριαμβευτικό για τον Ιταλό, βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού με το 4-1 επί της Άρσεναλ και την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της προπονητικής του καριέρας.

Ο Ράφα Μπενίτεθ, έχοντας έρθει σε ρήξη με παίκτες της ομάδας και δη με τον Τζον Τέρι το 2013, κατέκτησε το Europa League στις back-to-back ευρωπαϊκές επιτυχίες του συλλόγου μετά το Champions League του 2012 και αποχώρησε. Εντός 19 ημερών, είχε αντικατασταθεί με τον Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει για δεύτερη θητεία στον πάγκο των «μπλε». Τον Δεκέμβρη του 2015 κι αφού είχε επαναφέρει την Τσέλσι στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Πορτογάλος είχε χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια στ' αποδυτήρια και απολύθηκε προτού η ομάδα κινδυνεύσει ακόμα και με υποβιβασμό. Η δική του απόλυση, έπειτα από το πρωτάθλημα του 2015 στην ολική... κατάρρευση του κλαμπ στο αγωνιστικό κομμάτι, σημειώθηκε έπειτα από 228 ημέρες στην Premier League.

Πριν από τον Μουρίνιο και τον Μπενίτεθ, υπήρξε και ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο που οδήγησε την Τσέλσι στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης με την κατάκτηση του Champions League στο Μόναχο το 2012. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά, όλα έμοιαζαν χαμένα έπειτα από την ήττα (3-1) από τη Νάπολι στο «Σαν Πάολο» στους «16» της διοργάνωσης, με τον Αντρέ Βίλας – Μπόας να έχει προκαλέσει την οργή στις παλιοσειρές της ομάδας και να γελάνε μαζί του όταν βρίσκονταν στον πάγκο.

Ο Ντι Ματέο, λοιπόν, ανέλαβε να σώσει εκείνη τη χρονιά, με τους Τέρι, Λάμπαρντ, Ντρογκμπά και Άσλεϊ Κόουλ να τον βοηθούν στον πάγκο και τους «μπλε» να φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Λίγους μήνες αργότερα, η Τσέλσι θα παρουσιαζόταν αγνώριστη και σε καμία περίπτωση ανταγωνιστική, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τους ομίλους του Champions League. Ο Ιταλός τεχνικός, απολύθηκε 186 μετά τον θρίαμβο του Μονάχου...

Τελευταίος πριν από τον Μαουρίτσιο Σάρι, ο Αντόνιο Κόντε. Ο συγκεκριμένος Ιταλός (τρίτος από τους πέντε που εξετάζουμε), αν και το 2017 χάρισε στην Τσέλσι την Premier League επαναφέροντας το κλαμπ στην κορυφή έπειτα από το 2015 που το είχε κάνει ο Μουρίνιο, απομακρύνθηκε ως αποτυχημένος. Το 2018 κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, όμως, η ομάδα δεν έπειθε, είχε χάσει την αγωνιστική της «σπίθα», ασφαλώς δεν έλειψαν οι προστριβές με παίκτες και 55 ημέρες μετά την κατάκτηση του FA Cup εκείνη της χρονιάς, έπεσαν οι τίτλοι τέλους και για εκείνον...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα