Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Δημήτρης Βέργος
Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

bet365

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε στο Κρέιβεν Κότατζ με ένα εύκολο 2-0 της Φούλαμ και προσπέρασε ξανά τη Λίβερπουλ στην κορυφή της Premier League.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πριν το ματς με τη Φούλαμ είχε προειδοποιήσει τους Πολίτες να μην κοιτάζουν τα αποτελέσματα της Λίβερπουλ, αλλά να κάνουν τη δουλειά τους και να συνεχίζουν με νίκες για να κόψουν αυτοί πρώτοι στο τέλος το νήμα, πανηγυρίζοντας την κούπα με τα λιοντάρια. Και πράγματι στις όχθες του Τάμεση μια αποφασισμένη Μάντσεστερ Σίτι έκανε... περίπατο φτάνοντας σε ένα εύκολο 0-2 (Μπερνάρντο Σίλβα 5', Αγουέρο 27'), το οποίο της έδωσε τη δυνατότητα να προσπεράσει ξανά τη Λίβερπουλ στην κορυφή με ένα βαθμό και να περιμένει πλέον την αυριανή αναμέτρηση των Κόκκινων με την Τότεναμ. Η Σίτι, άλλωστε, θα έχει και μετά από αυτή την αγωνιστική ένα ματς λιγότερο από την ανταγωνίστριά της για τον τίτλο.

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα μπήκαν φουριόζοι με σκοπό να καθαρίσουν το ματς από το ξεκίνημα και αυτό είχε ως φυσική συνέπεια να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 5' έπειτα από καλοζυγισμένο σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα λίγο έξω από την περιοχή. Η Σίτι πίεζε αφόρητα την άμυνα της Φούλαμ που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν βγει το πρώτο 20λεπτο οι Πολίτες είχαν 11 ευκαιρίες για γκολ, με τους Κότατζερς να μένουν στο μηδέν στο συγκεκριμένο κομμάτι!

Το δεύτερο γκολ φαινόταν ότι θα ερχόταν αργά ή γρήγορα και η Σίτι έφτασε σε αυτό στο 27' με τον Αγουέρο. Η Φούλαμ έχασε... φτηνά την μπάλα, ο Μπερνάρντο Σίλβα τροφοδότησε τον Αγουέρο και ο Αργεντινός με μια όμορφη κίνηση πέρασε ανάμεσα από τους αμυντικούς της Φούλαμ και πλάσαρε τον Ρίκο από δύσκολη γωνία για το 0-2. Η εικόνα του ματς δεν μπορούσε να αλλάξει με τη Σίτι, μάλιστα, στο 44' να πλησιάζει και σε ένα τρίτο τέρμα, αλλά το φαλτσαριστό του Γκουντογκάν πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο.

Οι Πολίτες έπειτα από ένα ξέφρενο πρώτο μέρος μπήκαν πιο χαλαροί στο δεύτερο 45λεπτο, έχοντας πάντα τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά χωρίς να πιέζουν ασφυκτικά τη Φούλαμ. Στο 57' ο Αγουέρο λόγω κάποιων ενοχλήσεων που ένιωσε παραχώρησε τη θέση του στον Ζεσούς, στο μοναδικό αξιοσημείωτο περιστατικό για αρκετή ώρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 80' για να σημειωθεί κάποια μεγάλη φάση με το σουτ του Γουόκερ που σταμάτησε στο κάθετο. Κάπως έτσι η Σίτι έφτασε σε αυτό το άνετο 2-0, περνώντας ξανά για ένα βαθμό τη Λίβερπουλ στο... ρετιρέ της Premier League. Όσο για τη Φούλαμ, ήταν ακόμα μια υπενθύμιση ότι η Championship πλησιάζει...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φούλαμ (Σκοτ Πάρκερ): Ρίκο, Κρίστι, Φοσού-Μενσά, Τσέιμπερς, Λε Μαρσάν, Μπράιαν, Ανγκισά, Κέιρνι (70' Σίρλε), Αγιτέ (64' Κεμπάνο), Μπάμπελ (88' ΜακΝτόναλντ), Ρ. Σεσενιόν

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ, Οταμέντι, Γουόκερ, Μπερνάρντο Σίλβα, Νταβίδ Σίλβα, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (75' Φερναντίνιο), Στέρλινγκ (88' Μαχρέζ), Αγουέρο (57' Ζεσούς)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα