Σωστό το πέναλτι της Τότεναμ παρά το οφσάιντ! (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Σωστό το πέναλτι της Τότεναμ παρά το οφσάιντ! (pics)

bet365

Ο κανονισμός της FA δικαιώνει τον Άντονι Τέιλορ για την απόφαση που πήρε να υποδείξει πέναλτι στην ανατροπή του Κέιν από τον Μουστάφι στο ντέρμπι της Τότεναμ με την Άρσεναλ, παρά το γεγονός πως ο Άγγλος στράικερ είχε ξεκινήσει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ!

Οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» έμειναν να εκφράζουν παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο ισοφάρισαν τα «σπιρούνια» στο «Γουέμπλεϊ», το μεσημέρι του Σαββάτου, αν και θα έπρεπε να έχει γίνει το ίδιο και για το ανεπαίσθητο σπρώξιμο του Ντάβινσον Σάντσες στον Ομπαμεγιάνγκ, με τον Γκαμπονέζο να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει στην Άρσεναλ τη νίκη από την άσπρη βούλα.

Στη φάση με το πέναλτι που κερδίζει ο Κέιν αν και ξεκίνησε το σπριντ από θέση οφσάιντ, ο κανονισμός είναι τέτοιος που δικαιώνει την υπόδειξη του Άντονι Τέιλορ, από τη στιγμή που έμεινε κάτω το σημαιάκι του βοηθού του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, αν υπάρξει ανατροπή για φάουλ ή πέναλτι προτού φτάσει η μπάλα στον παίκτη που έχει ξεκινήσει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ, τότε καταλογίζεται κανονικά η παράβαση κι όχι το οφσάιντ.

Στην περίπτωση του Κέιν, η μπάλα βρισκόταν ακόμα στον αέρα όταν τον γκρέμισε ο Μουστάφι, επομένως ο Άντονι Τέιλορ αποφασίζει σωστά από τη στιγμή που ο επόπτης άφησε το ματς να συνεχιστεί...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα