Πογκμπά: Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του (pics & vid)

Πογκμπά: Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Πογκμπά: Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του (pics & vid)

bet365

«Όταν είμαι χαρούμενος, παίζω καλά» δηλώνει ο Πολ Πογκμπά και το καταλαβαίνουν όλοι πλέον πως έχει αλλάξει ολοκληρωτικά από τη μέρα που... άρχισε να χαμογελάει και πάλι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρόσω ολοταχώς για την καλύτερη σεζόν του ever ο Γάλλος!

Λαμία - Παναθηναϊκός με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα υποδέχθηκε το πρώτο του παιδάκι. Το κράτησε κρυφό, δεν το κατάλαβε σχεδόν κανείς, όμως η ευτυχία του έγινε ακόμα μεγαλύτερη με τον ερχομό του... Pogba junior και προστέθηκε στην ήδη τεράστια χαρά που αισθάνεται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο γήπεδο από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη.

Αυτός ο μήνας που έχει μεσολαβήσει είναι εκείνος που τον... αναμόρφωσε, που τον έκανε να ξαναβρεί το χαμένο του χαμόγελο, τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, τη χαμένη του ελευθερία στο γήπεδο, την έκφρασή του με τη μπάλα στα πόδια και φυσικά το ρόλο που του ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλον, στα πλάνα του προπονητή του.

Ο Πολ Πογκμπά, το μεσημέρι του Σαββάτου στην αναμέτρηση κόντρα στη Μπράιτον, όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το 7 στα 7 σε όλες τις διοργανώσεις από τη μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, πρόσθεσε ακόμα ένα γκολ στη φετινή συλλογή του. Ήταν το 8ο συνολικά για φέτος, το 5ο στα τελευταία έξι ματς πρωταθλήματος, ενώ, έχει και τέσσερις ασίστ. Μαζί με τον Μάρκους Ράσφορντ που «καθάρισαν» την αναμέτρηση απέναντι στους «γλάρους», συνολικά εχουν σκοράρει 10 φορές (5 γκολ και 1 ασίστ ο Άγγλος επιθετικός), συνεισφέροντας στον μέγιστο βαθμό στα αποτελέσματα που έχουν σημειώσει οι «κόκκινοι διάβολοι» στη θητεία του Νορβηγού κόουτς στην άκρη του πάγκου.

Για πρώτη φορά στη δεύτερη αλλά... κανονική θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πολ Πογκμπά φτάνει στα 8 τέρματα σε ματς πρωταθλήματος, όσα είχε παρουσιάσει τις σεζόν 2014-2015 και 2015-2016, όταν και αγωνιζόταν στη Γιουβέντους. Αυτά τα 8 τέρματα είναι η κορυφαία επίδοση που έχει παρουσιάσει ever σε επίπεδο πρωταθλήματος και φέτος την έχει φτάσει από Γενάρη μήνα χάρη στο τρομερό κρεσέντο που επιδεικνύει στα ματς της Γιουνάιτεντ τον τελευταίο μήνα.

Στο «Ολντ Τράφορντ», είχαν να δουν ποδοσφαιριστή να βρίσκει δίχτυα σε τρία διαδοχικά παιχνίδια, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (!) και το ξαναείδαν με τον Πογκμπά!

«Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον βλέπουμε έναν πιο χαρούμενο Πολ, έναν απελευθερωμένο Πολ στο γήπεδο. Εφαρμόζει πλέον την τακτικά “κάνω αυτό που θέλω, όπως το θέλω” στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ και πετυχαίνει σε αυτό που κάνει. Όλα λειτουργούν σωστά. Είναι σαν να βρέθηκε μια νέα, πολύ δυνατή ενέργεια και κυρίευσε την ομάδα. Πλέον, ξέρει ακριβώς πως θέλει και πως πρέπει να παίζει. Αυτός είναι ο πραγματικός Πογκμπά» ανέφερε σε συνέντευξή του στο ESPN ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που τον έζησε στο Μάντσεστερ και που δημιούργησαν έναν ισχυρό δεσμό φιλίας. Ο Σουηδός νυν αστέρας των Γκάλαξι, μάλιστα, ήταν ξεκάθαρος όταν είπε πως «με τον Μουρίνιο δεν γινόταν να συνεχίσουν μαζί. Κάποιος από τους δυο έπρεπε να φύγει...».

Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής παίρνει πλέον πάνω του περισσότερες προσπάθειες για γκολ, έχοντας 1,99 σουτ ανά παιχνίδι, τη στιγμή που πέρυσι είχε 0,75 ανά ματς, σημειώνοντας τεράστια διαφορά. Το ποσοστό μετατροπής των τελικών προσπαθειών του σε γκολ φτάνει στο 11,59% έναντι του μόλις 7,89% της περασμένης αγωνιστικής περιόδου και του χαμηλότατου 5,43% της σεζόν 2016-2017, ενώ δημιουργεί και φάσεις για γκολ πολύ περισσότερο απ' ότι το έκανε με τη φανέλα της Γιουβέντους από το 2014 μέχρι το 2016.

Μπορεί να πανηγυρίζει όπως θέλει, με ό,τι χορούς θέλει, να βάζει στα social media ό,τι βίντεο θέλει χωρίς να φοβάται ότι θα πάει την επόμενη μέρα στην προπόνηση και θ' ακούσει τον «εξάψαλμο» όπως γινόταν επί Μουρίνιο και όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός πως έγινε πολύ πρόσφατα πατέρας, κάνουν τον Πολ Πογκμπά να γνωρίζει πολύ καλά ότι φέτος, μπορεί να γράψει ιστορία και ν' αντιστρέψει μια σεζόν που για εκείνον, στο πρώτο της μισό, έδειχνε να είναι παντελώς καταστροφική...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα