Αρσεναλ - Τότεναμ 0-2

Gazzetta team
Αρσεναλ - Τότεναμ 0-2

bet365

Με ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο, η Τότεναμ λύγισε 0-2 την Αρσεναλ (είχε τρία δοκάρια) και πέρασε στα ημιτελικά του League Cup, όπως και η Τσέλσι μετά το 1-0 επί της Μπόρνμουθ.

Σε ένα ματς με αρκετούς αναπληρωματικούς και πειράματα, η Τότεναμ πέρασε με καθαρή νίκη από την έδρα της Αρσεναλ και στα ημιτελικά του League Cup Αγγλίας. Οι δύο ομάδες ξεκούρασαν παίκτες ενόψει της φορτωμένης συνέχειας στο πρωτάθλημα, όμως οι Spurs ήταν εκείνοι που πήραν την πρόκριση. Τρία δοκάρια είχαν οι Gunners που είχαν τις φάσεις για να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα.

Μόλις στο 12' έχασαν την πρώτη ευκαιρία οι γηπεδούχοι όταν σε καθαρό τετ-α-τετ ο Μχιταριάν ο Γκατσανίγκα τον νίκησε και στην πρώτη φάση που έκαναν οι Spurs, άνοιξαν το σκορ. Στο 21' η τρομερή μπαλιά του Ντέλε Αλι πέρασε για τον Σον, ο οποίος άφησε πίσω Μονρεάλ και Τσάκα και πλάσαρε με το αριστερό τον Τσεχ (0-1). Στο 30' σε τρομερή κόντρα η ομάδα του Ποκετίνο λίγο έλειψε να κάνει το 0-2 με τον Σισοκό αλλά ο Γάλλος πλάσαρε ψηλά και στο 43' η Αρσεναλ είχε το πρώτο δοκάρι όταν ο Γκατσανίγκα βρήκε με το ένα χέρι το πλασέ του Ράμσεϊ και έστειλε την μπάλα στον στύλο.

Νωρίς στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ πήρε καθαρό προβάδισμα νίκης και πρόκρισης καθώς στο 59' ο Κέιν πέρασε εξαιρετικά στον Ντέλε Αλι και εκείνος υποδειγματικά πάνω από τον Τσεχ για το 0-2 το οποίο έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος αφού οι Gunners είχαν ακόμα δύο δοκάρια. Το δεύτερο δύο λεπτά αργότερα όταν ο Ομπαμεγιάνγκ γύρισε στον Λακαζέτ αλλά το αριστερό πλασέ του πήγε στο σίδερο και στο 76' η ομάδα του Εμερι είχε το τρίτο με τη σέντρα του Ομπα από αριστερά που βρήκε το οριζόντιο.

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Τσεχ, Μέιλαντ-Νάιλς, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Τσάκα, Τορέιρα, Γκουεντουζί (65' Ν' Κέτια), Ράμσεϊ, Μχιταριάν (46' Μχιταριάν), Ιβόμπι (58' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ.

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γκατσανίγκα, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Ρόουζ, Γουίνκς, Σισοκό, Ερικσεν, Ντέλε Αλι, Λούκας (58' Κέιν), Σον (78' Λαμέλα).


Πέρασε με Αζάρ η Τσέλσι
Η Τσέλσι ήταν ανώτερη από την Μπόρνμουθ και έχασε αρκετές ευκαιρίες από το πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ, όμως χρειάστηκε να μπει ο Αζάρ στην επανάληψη για να κάνει τη δουλειά. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι πήρε τη νίκη κόντρα στους Cherries στο 84' όταν ύστερα από φάση διαρκείας στην περιοχής τους, ο Βέλγος εκτέλεσε δυνατά , η μπάλα κόντραρε και πήρε στα δίχτυα για το 1-0 που έμεινε ως το τελικό. Ετσι, ο Αζάρ είναι φέτος ήδη μέσα σε 19 γκολ της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις (10 γκολ, 9 ασίστ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα