Λίβερπουλ - Τσέλσι 1-2

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Τσέλσι 1-2

bet365

Τσέλσι, η μοναδική αήττητη στο Νησί! Ο σούπερ Αζάρ έκανε μαγικά στο Ανφιλντ και οι Μπλε με απίθανη ανατροπή (2-1) έσπασαν το απόλυτο της Λίβερπουλ και την πέταξαν εκτός Carabao Cup!

Αζάρ... λαμπρός την οδηγεί! Ο Βέλγος σταρ ήταν εξαιρετικός και μέσα σε έξι λεπτά έκανε τα... μαγικά του, για να καταφέρει η Τσέλσι να περάσει από το Ανφιλντ (2-1) και να προκριθεί στην 4η φάση του Carabao Cup. Τέλος στο απόλυτο νικών της Λίβερπουλ, παραμένουν αήττητοι οι Μπλε και το Σάββατο υποδέχονται την ομάδα του Κλοπ για την Premier League.

Πιο δυνατά στο ματς η Τσέλσι, είχε καλή κυκλοφορία, πήρε τον έλεγχο και προσπάθησε να φανεί απειλητική. Μάλιστα, στο 3ο λεπτό την κεφαλιά του Κρίστενσεν μπλόκαρε ο Μινιολέ. Οι Μπλε έβρισκαν χώρους και προσπαθούσαν με σουτ να δημιουργήσουν προβλήματα. Ομως οι προσπάθειες του Μπάρκλεϊ στο 11ο λεπτό και του Γουίλιαν στο 12' δε βρήκαν στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα οι Λονδρέζοι πλησίασαν αρκετά το γκολ, ο Μοράτα βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το πλασέ, νικήθηκε από τον Μινιολέ, ενώ ούτε η δεύτερη προσπάθεια του Ισπανού δεν κατέληξε στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν μετά το 20λεπτο και στο ημίωρο είχαν πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Ο Κεϊτά ανέβασε στροφές, ο Μανέ πήρε πρωτοβουλίες και η Λίβερπουλ πίεζε διαρκώς. Στο 35' η προσπάθεια του Σενεγαλέζου δε βρήκε στόχο, ενώ στο 37' τη σουτάρα του Κεϊτά έβγαλε εντυπωσιακά ο Καμπαγιέρο. Εξαιρετικός ο γκολκίπερ της Τσέλσι νίκησε και τον Μανέ στο 39'.

Οι Κόκκινοι μπήκαν το ίδιο δυνατά όπως έκλεισαν και το ημίχρονο και στα 23 δευτερόλεπτα έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία. Νέα γκάφα της άμυνας, ο Κρίστενσεν γύρισε λανθασμένα, ο Στάριτζ πέρασε με δυσκολία τον Καμπαγιέρο και... κατάφερε να αστοχήσει! Η Λίβερπουλ συνέχισε την πίεση και στο 52' βρέθηκε κοντά στο γκολ. Σοβαρό λάθος του Μπάρκλεϊ, ο Μανέ από το πουθενά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ βρήκε το πόδι του Καμπαγιέρο. Ωστόσο, στο 58' ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τους Κόκκινους από... δώρο των Μπλε. Διαδοχικά λάθη από Σεσκ, Αθπιλικουέτα, ο Κεϊτά νικήθηκε από τον Καμπαγιέρο, αλλά ο Στάριτζ με υπέροχο γυριστό πέτυχε το 1-0.

Η παρουσία των Αζάρ, Καντέ, Λουίζ έδωσε ώθηση στους Μπλε, κατάφεραν να ισορροπήσουν μετά το 70', κάλυψαν τα κενά και σε έξι λεπτά ήρθε μια τρελή ανατροπή! Στο 79' ο Αζάρ έκανε το φάουλ, ο Μπάρκλεϊ πήρε την κεφαλιά, ο Μινιολέ έδιωξε, αλλά ο Εμερσον από κοντά πέτυχε το πρώτο του γκολ με τους Λονδρέζους. Χρειάστηκε πάντως... υπομονή για να ολοκληρωθούν οι πανηγυρισμοί, μιας και το γκολ μέτρησε έπειτα τη βοήθεια του VAR! Στο 85ο λεπτό ο Αζάρ το πήρε πάνω του, πέρασε δυο παίκτες και με τρελό διαγώνιο διαμόρφωσε το 2-1! Ηταν το 6ο του γκολ κόντρα στους Κόκκινους, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα των big-six!

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Μάτιπ, Μορένο, Φαμπίνιο (87’ Σαλάχ), Μίλνερ (60’ Χέντερσον), Κεϊτά, Σακίρι, Μανέ (71’ Φιρμίνο), Στάριτζ

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (73’ Ντ. Λουίζ), Κέιχιλ, Έμερσον, Σεσκ, Κόβατσιτς (64’ Καντέ), Μπάρκλεϊ, Μόουζες, Μοράτα, Γουίλιαν (56’ Αζάρ)

Πέρασαν τα φαβορί
Στην 4η φάση και τα φαβορί! Η Αρσεναλ με αλλαγές κι έναν εξαιρετικό Γουέλμπεκ πέρασε το εμπόδιο της Μπρέντφορντ επικρατώντας 3-1. Ο Γουέλμπεκ με γκολ στο 5ο λεπτό και στο 37' έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους Λονδρέζους. Ο Τζατζ μείωσε, αλλά ο Λακαζέτ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 3-1.

Ξέσπασε η Γουέστ Χαμ καθώς διέλυσε με 8-0 τη Μάκλσφιντλ. Ηταν η μεγαλύτερη νίκη των Σφυριών, έπειτα το 10-0 επί της Μπάρι το 1983 πάλι για το League Cup! Η Νότιγχαμ βρέθηκε στην επόμενη φάση, αφού επικράτησε 3-2 εντός έδρας της Στόουκ.

Η Τότεναμ προηγήθηκε 2-1 στο 86' της Γουότφορντ με τον Λαμέλα, αλλά ο Καπού στο 89' πήγε το ματς στα πέναλτι. Οι Σπερς ευστόχησαν σε όλα με τους Σον, Λαμέλα, Γιορέντε, Αλι, ενώ για τους Χόρνετς αστόχησαν οι Καπού, Ντομίνγκος.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα